?>

Deprem bölgesi için 400 milyon avroluk yeni finansman imkanı

Türkiye, deprem bölgesinin yeniden inşa çalışmaları için 400 milyon avroluk yeni bir dış finansman imkanı sağladı.

Ekonomi - 4 hafta önce

Ankara

AA muhabirinin Hazine ve Maliye Bakanlığından edindiği bilgiye göre, Türkiye'nin çeşitli sektörlerde uygun koşullu ve uzun vadeli dış finansman sağlama çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda, Dünya Bankasından 200 milyon avro ve Fransız Kalkınma Ajansından 200 milyon avro olmak üzere 400 milyon avroluk eş finansman temin edildi.

Söz konusu finansman, deprem bölgesindeki kırsal konutların yenilenmesi ve yeniden inşası amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına kullandırılacak.

Bu finansmanla yaklaşık 2 bin 800 kırsal konutun yenilenmesi ve yeniden inşası hedefleniyor. Proje kapsamında mümkün olduğu ölçüde yerinde yeniden inşa tercih edilecek ve söz konusu binaların deprem dayanıklılığının yanı sıra su, enerji ve ısı verimliliği de geliştirilecek.

Deprem bölgesine 5,5 milyar dolar

Bu yeni finansmanla birlikte 2023 yılından bugüne kadar deprem bölgesinin yeniden imarı ve kalkınması amacıyla yaklaşık 5,5 milyar dolar tutarında dış finansman sağlanmış oldu.

400 milyon avro tutarındaki finansmanla beraber, proje finansmanı amacıyla 2025 yılında sağlanan uygun koşullu ve uzun vadeli dış finansman tutarı yaklaşık 1,1 milyar dolara ulaştı.

"Bölgenin yeniden imarı önceliğimiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgenin yeniden imarının en önemli önceliklerinden biri olduğunu söyledi.

Bölgenin yeniden inşası için uluslararası finansman kuruluşlarıyla işbirliklerinin sürdüğünü belirten Şimşek, "Deprem bölgesi için sağlanacak finansmanın yıl sonuna kadar daha da artmasını bekliyoruz. Türkiye'nin ekonomisine ve programımıza duyulan güven, ülkenin dış finansman temininde kendini gösteriyor. Bu kaynaklar, kurala dayalı, uluslararası normlara uygun, rasyonel politikaların bir sonucudur." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya Merkez Bankası yetkilisi Danilova: Rus iş dünyası, pahalı krediler sebebiyle toplu iflas riski altında mı?

2025-03-11 17:58 - Özel Haber

Ünlü Rus Siyaset Bilimci Markov’dan Türkiye’ye ‘dostane’ uyarı

2025-03-14 20:12 - Özel Haber

"Sahipsiz köpekler için doğal yaşam alanları oluşturulabilir" önerisi

2025-03-14 12:07 - Gündem

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, G7 ülkelerini Putin'e karşı birlik olmaya çağırdı

2025-03-12 20:07 - Dünya

Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası yarın Kayseri'de başlıyor

2025-03-14 10:58 - Spor

İsrail'in, alıkoyduğu Filistinlilerin naaşının sayısı 676'ya yükseldi

2025-03-13 23:43 - Dünya

ABD'de, uzayda mahsur kalan astronotlarla ilgili Biden'a yönelik eleştiriler sürüyor

2025-03-12 02:43 - Dünya

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Udeyse beldesine girdi

2025-03-16 07:32 - Dünya

AB kurumlarından Huawei temsilcilerine erişim yasağı

2025-03-14 22:02 - Dünya

Kalaycı Yusuf usta mesleğini vefat eden ortağının oğluna öğretiyor

2025-03-15 13:23 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Siber saldırganların yeni hedefi kripto para borsaları

15:28 - Ekonomi

Türk Telekom'un "Dijitalde Hayat Kolay" projesinde yeni dönem başlıyor

14:23 - Ekonomi

Türk Dünyası Pazarlama, Reklam ve Medya Birliği kuruldu

13:57 - Ekonomi

Zirai donun büyük zarara yol açtığı kayısıda destek beklentisi

13:38 - Ekonomi

THY ile TİM arasında "indirimli kargo" protokolü yenilendi

13:33 - Ekonomi

Günün Manşetleri

TBMM, Filistin davasına destek için parlamentoları buluşturuyor

15:43 - Siyaset

Macron: Gazze'deki sivillerin yaşadığı çile sona ermeli

15:38 - Dünya

Katliamlarla akıllarda yer eden Halepçe’nin vilayet olması kentin kalkınmasına katkı sunacak

15:32 - Dünya

Siber saldırganların yeni hedefi kripto para borsaları

15:28 - Ekonomi

İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun bazı kesimleri için zirai don uyarısı

15:22 - Gündem