?>

Denizli'den 650 milyon dolarlık tekstil ihracatı

Türkiye'nin ev tekstilinde öncü kentlerinden olan Denizli'den yılın ilk 6 ayında 650 milyon dolarlık tekstil ve konfeksiyon ihracatı gerçekleştirildi.

Ekonomi - 6 yıl önce

Denizli

Türkiye'nin ev tekstili ihracatının yaklaşık yarısını gerçekleştiren Denizli'den yılın ilk yarısında 650 milyon dolarlık tekstil ve konfeksiyon ihracatı gerçekleştirildi.

Türkiye'nin ev tekstilinde öncü kentlerinden olan Denizli'den ihracatı artırmak isteyen Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) üyeleri, katıldıkları uluslararası organizasyonlarda Türk tekstilinin bilinirliliğini arttırmak için yoğun mesai harcıyor.

Tekstilciler özgün ve yenilikçi tasarımlar sayesinde ürünlerin katma değerini artırarak ihracat rakamlarını daha üst noktalara taşımaya odaklanıyor.

DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin havlu ve bornoz ihracatının yaklaşık yüzde 70'inin Denizli'den gerçekleştirildiğini söyledi.

Dünyada Türk havlusu ve ev tekstili denilince ilk olarak Denizli’nin akla geldiğini dile getiren Memişoğlu, dünyanın neresinde olursa olsun ev tekstili müşterisinin mutlaka kentin ürünlerini tercih etmeye çalıştığını ifade etti.

"Kilogram başına ihracat fiyatı yükseldi"

Kentin yenilikçi tasarımlarla ürettiği katma değerli ürünler sayesinde kilogram başına ihracat fiyatını yükseldiğini anlatan Memişoğlu, "Denizli yılın ilk yarısında toplamda yaklaşık 1,6 milyar dolarlık ihracat yaptı. Aynı dönemde tekstil ve konfeksiyon ihracatımız 650 milyon dolar olarak gerçekleşmiş durumda. Toplam tekstil ve konfeksiyon ihracat rakamımızın önemli bir kısmı ev tekstili ürünlerinden. Bu ihracatımızı en az yüzde 10-15 dolaylarında arttırmak istiyoruz." dedi.

Kilogram başına ihracat değerinin arttırılması için ürüne farklı bir dokunuş ve değer katılması gerektiğini belirten Memişoğlu, marka ve tasarım sayesinde ihracatın da artırılacağını vurguladı.

Farklı aksesuarlarla pazar payını artırma çabası

Memişoğlu, sektörlerde Denizli'nin önemi ve hedeflerini şöyle değerlendirdi:

"Türkiye'den geçen yıl 600 milyon dolar havlu ve 188 milyon dolar bornoz ihracatı yapıldı. Biz havlu ve bornoz ihracatının yaklaşık yüzde 70'ini, 518 milyon dolarlık nevresim ihracatının da yarısından fazlasını Denizli'den gerçekleştirdik. Türk havlusuna en çok ABD, Almanya ve İtalya'dan talep geldi. Bornozda ABD'ye güçlü bir şekilde ihracat sürüyor. Havlu, bornoz veya çarşafta kişisel zevklere hitap edebilecek ürün tipleriyle, yeni renklerle yapılacak nakışlar ve farklı aksesuarlarla pazar payımızı arttırmaya gayret ediyoruz."

"Yeni pazarımız Uzak Doğu olacak"

Batıdan doğuya 100'ün üzerinde ülkeye ev tekstili ürünleri ihracatı gerçekleştirildiğini ve yeni pazarlarının Uzak Doğu ve Asya-Pasifik ülkeleri olacağına işaret eden Memişoğlu, bu hedef doğrultusunda Japonya'da düzenlenen tekstil fuarında yer aldıklarını, bundan sonra da benzeri etkinliklere katılacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Uşak'ta 1 milyon dolarlık banknot ele geçirildi

2019-07-21 02:02 - Asayiş

Piyasalar, 15 Temmuz'un yaralarını çabuk sardı

2019-07-14 15:29 - Ekonomi

İstanbul'da "Parçalı Ay Tutulması"

2019-07-17 04:51 - Çevre-Hayat

Oyun videosu izleyenlerin sayısı artıyor

2019-07-18 15:16 - Medya

Fındık kabuğundan kömür üretilecek

2019-07-19 00:08 - Ekonomi

ABD'deki FETÖ Şebekesi: İzzet Akyar

2019-07-20 15:37 - Gündem

Suudi Arabistan'a silah satışını engelleyecek tasarı Trump'a 3. kez gönderilecek

2019-07-18 12:23 - Dünya

ABD'den 4 Venezuelalı askeri istihbaratçıya yaptırım

2019-07-20 10:37 - Dünya

AB 6 milyar avronun 2,35 milyar avrosunu gönderdi

2019-07-19 17:17 - Dünya

'Yavru vatanımızla ilgili kararlılığımız, her şeyin üzerindedir'

2019-07-20 18:12 - Siyaset

İlgili Haberler

İngiltere, savunma harcamalarını 2027'ye kadar yüzde 2,5'e çıkaracağını duyurdu

17:27 - Ekonomi

Bundesbank yüksek faiz nedeniyle 2024'te 19,8 milyar avro zarar etti

16:42 - Ekonomi

Küresel ham çelik üretimi ocak ayında Çin etkisiyle yüzde 4,4 düştü

16:37 - Ekonomi

TMSF, iki enerji şirketindeki paylarını satışa çıkardı

16:07 - Ekonomi

Giyim sanayicilerinden "üretim gücü" vurgusu

15:47 - Ekonomi

Günün Manşetleri

AB çelik sektörünü korumayı planlıyor

17:38 - Dünya

Kastamonu'nun 3 ilçesinde yarın eğitime ara verildi

17:33 - Gündem

İngiltere, savunma harcamalarını 2027'ye kadar yüzde 2,5'e çıkaracağını duyurdu

17:27 - Ekonomi

Almanya'da Türklerin kurduğu amatör spor kulübünün tabelasına ırkçı ifadeler yazıldı

16:53 - Dünya

Rusya: 658 milyon ton nadir toprak element rezervine sahibiz

16:47 - Dünya