?>

Denizi olmayan Erzurum'da balık şenliği düzenlendi

Deniz seviyesinden 2 bin metre yüksekte bulunan Erzurum'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından "4'ncü Balık Şenliği" düzenlendi.

Gündem - 9 yıl önce

Erzurum'da, geleneksel hale getirilen balık şenliğinin 4'üncüsü düzenlendi. Havuzbaşı Kent Meydanında yapılan balık-ekmek şenliğinde yaklaşık 5 bin kişiye mangalda kızartılmış deniz balığı ve alabalık ücretsiz dağıtıldı. Balık ekmek almak için sıraya giren 7'den 70'e herkes, afiyetle balıklarını yedi. Uzun kuyrukların oluştuğu balık şenliğinde kimisi hastası için balık götürmek, kimisi de bedava balık yemek için şenliğe katıldı.

İZDİHAMA BARİYERLİ ÖNLEM 

Balık ekmek almak isteyen vatandaşların izdihama yol açmaması için zabıta ekipleri tarafından bariyerli önlem alındı. Şenliğe yoğun katılım gösteren vatandaşlar, Erzurum'da balık şenliğinin yapılmasının çok farklı bir organizasyon olduğunu ifade etti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, daha önce Palandöken Belediyesi tarafından 3 kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilen balık ekmek şenliğini bu sene kendilerinin devraldığını belirterek, "Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'yle birlikte bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Fakültede üretilen balıkları halkımıza ikram ediyoruz. Çok güzel bir şenlik oluyor" dedi.

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp da Türkiye'de balık tüketiminin Avrupa Birliği ülkelerinin çok altında, 7-8 kilogram civarında olduğunu söyledi.Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, Erzurum'da yaptıkları araştırmada yıllık kişi başına balık tüketiminin 1,5 kilogram civarında olduğunu ve denizden 2 bin metre yükseklikte bir şehirde, balığı gündeme getirmek ve balığın konuşulması için böyle bir faaliyet başlattıklarını kaydetti.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

BİM'de PlayStation 4 999TL!

2016-04-09 17:47 - Teknoloji

Şehit korucuya hazin tören

2016-04-07 15:22 - Gündem

Yeni cumhurbaşkanı yemin ederken Meclis karıştı

2016-04-07 19:27 - Dünya

Özgecan'ın katilinin öldürüldüğü olaya 7 savcı görevlendirildi

2016-04-12 13:17 - Yerel haber-Şirket Haber

Bülent Korkmaz Galatasaray iddialarını doğruladı

2016-04-09 19:30 - Spor

Meryem Uzerli'ye bir darbe daha!

2016-04-08 12:02 - Magazin

Şehit babasının tabutunu omzunda taşıdı

2016-04-08 19:12 - Gündem

Aykut Kocaman: Ligi 3. bitirme anlamında güçlü bir adım attık

2016-04-10 02:09 - Spor

HDP Hakkari İl Eş Başkanı gözaltına alındı

2016-04-05 18:34 - Asayiş

'Makam aracında şampanya şişesi' iddialarına fotoğraflı cevap

2016-04-10 21:09 - Gündem

İlgili Haberler

Subaylara ve astsubaylara ilişkin yönetmelikte değişiklik Resmi Gazete'de

04:27 - Gündem

Ankara Valiliğinden soğuk hava ve zirai don uyarısı

22:42 - Gündem

Akdeniz'de iki deprem

21:13 - Gündem

İstanbul'da en yüksek hava kirliliği değeri Göztepe'de ölçüldü

20:13 - Gündem

Kızılaydan ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği

18:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye, Avrupa Güvenlik Mimarisi için devrede -Mehmet Yıldırım yazdı-

05:56 - En Son Yazılar

Subaylara ve astsubaylara ilişkin yönetmelikte değişiklik Resmi Gazete'de

04:27 - Gündem

ABD, Güney Afrika'nın Washington Büyükelçisi Rasool'u 'istenmeyen kişi' ilan etti

04:02 - Dünya

Sırbistan'da bugünkü gösteri öncesinde binlerce öğrenci başkent Belgrad'a geldi

01:47 - Dünya

İstanbullular güzel havayı fırsat bilerek yeşil alanlarda iftar yaptı

00:43 - İslam-Hayat - Ramazan 1446