?>

Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş, eski CHP Genel Başkanı Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili, "Şu anda kanama yok. Deniz Bey, koruyucu tedbir olması nedeniyle şu anda uyutuluyor." dedi.

Genel - 7 yıl önce

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili,"Şu anda kanama yok. O konuda içimiz rahat. Deniz Bey, hem beynin istirahatte tutulması hem yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir olması hem de akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle şu anda uyutuluyor." dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Baykal hastaneye kaldırıldı

İbiş, "Beyin çok hassas bir organ risklerle sürprizlerle dolu. Ama şu anda bulunduğumuz durumda her şey hekim arkadaşların kontrolü altında. Tedaviler başarıyla uygulanıyor. Ama bundan sonraki süreçte farklı sürprizlerle karşılaşabilir miyiz onu bilemiyoruz. O yüzden de sık takipler, sürekli muayeneler, kontroller yapılıyor." diye konuştu.

'Çok yüksek bir hayati risk yok'

Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş, "Yoğun bakımda olduğuna göre, önemli bir durum. Şu an için çok yüksek bir hayati risk olduğu anlamına yorumlanmamalı. Önemli olan buradaki takipte onun vücudunun, beyninin olumlu tepkilerinin daha önde olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ameliyat başarılı geçti

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Baykal'ın tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi'nin önünde bekleyen gazetecilere, sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Baykal'a saat 8.30'da yapılan kontrol tomografinin ardından ameliyat kararı alındığını ifade eden Baydar, "Operasyonla beyindeki basıncın giderilmesi kararı verildi. Biliyorsunuz bizim için ilk 72 saat çok önemli. Kanama başlangıçta, dün akşam çekilen tomografide bir miktar gözüktü ama kabul edilebilir ölçüdeydi, bugün sabaha çekildiğinde kanama durmasına rağmen ödem artmıştı." bilgisini verdi.

Baydar, beyindeki basıncın düşürülmesi için ameliyat kararı verildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Ameliyat esnasında yapılan yine anjiyografide beynindeki kanlanmanın tam olduğu ve bütün konulan stenttin ve damarların açık olduğu gözlendi. Beyin dokusunun da canlı olduğu ve bir problem olmadığı gözlendi. Onun üzerine beynin içerisindeki ödem boşaltılarak ameliyata son verildi.

Muhabir: Yeşim Sert Karaaslan,Ahmet Furkan Mercan

Haftanın Öne Çıkanları

Katmerciler'den KIRAÇ projesine ilişkin açıklama

2017-10-13 21:07 - Ekonomi

Konutta en karlı yatırım 1+1 dairede

2017-10-14 14:33 - Genel

Bütçede en büyük pay yine eğitime ayrıldı

2017-10-16 14:52 - Ekonomi

Kamuya 3 bin 251 personel alınacak

2017-10-16 17:07 - Gündem

İki cumhurbaşkanını simitçide ağırladı

2017-10-11 14:08 - Genel

Yüksekova'da mültecileri taşıyan kamyonet devrildi: 66 yaralı

2017-10-14 18:27 - Asayiş

BTK demiryolu hattında ilk resmi sefer 30 Ekim'de

2017-10-13 21:52 - Gündem

Peşmerge, Erbil-Musul karayolunu kapattı

2017-10-12 15:32 - Dünya

Bursaspor'da bir sakatlık daha

2017-10-12 16:32 - Spor

Otokar, BIDEC 2017'ye 3 aracı ile katılacak

2017-10-13 15:46 - Ekonomi

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

İsrail basınına göre, "Gazze'nin devralınması Trump'ın kendi fikriydi"

17:13 - Dünya

Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

17:07 - Dünya

Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi'ne başvurular başladı

17:02 - Gündem

Ege Denizi'nde 28 Ocak'tan bu yana 938 deprem meydana geldi

16:57 - Gündem

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında 7 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi

16:52 - Gündem