?>

Dededen kalma mesleğine 'meraklı' arıyor

Düzce'de dedesinden kalma yaklaşık 120 yıllık değirmeni çalıştıran 83 yaşındaki Fehim Sunman, değirmeni ve mesleği devredecek kimseyi bulamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

DÜZCE - Tayyib Hoşbaş

Düzce'de yaptığı çeşitli mesleklerin ardından dede mesleği olan su değirmeni işletmeciliğine dönen 83 yaşındaki Fehim Sunman, yaklaşık 37 yıldır sürdürdüğü işini yapabilecek meraklı gençler arıyor.

Sunman, Aziziye Mahallesi'nde 1900'lü yılların başında dedesi tarafından dere kenarına kurulan yaklaşık 10 metrekarelik değirmeni işletiyor.

Sabah namazının ardından dededen kalma olan ve sonradan kendi imkanlarıyla düzenlediği değirmenin başına geçen Fehim Sunman, mesleğini devredecek kimseyi bulamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Sunman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğinin, dedesinden kaldığını aktararak, 1980'li yıllarda yeni dükkanı inşa ettiğini, bu sırada başka işlerle de uğraştığını ancak 2005 yılından beri sadece değirmencilik yaptığını söyledi.

"Meraklısını bulabilirsem burayı ona teslim edeceğim"

Dedesinden kalan su değirmenini elektrikli değirmen olarak yeniden tasarladığını anlatan Sunman, şöyle konuştu:

"Burayı elime aldığımda burası su değirmeniydi. Sular kesilince, elektrikli olarak çalıştırmak mecburiyetinde kaldık. 1980 yılından beri bu işi yapıyorum, şimdi bu işin meraklısını arıyorum. Benim pil bitti, onun için bu işe merak saracak birini arıyoruz. Meraklısını bulabilirsem burayı ona teslim edeceğim. Yakınlarda bir yerde olursa yardım edeceğiz, tecrübelerimizi paylaşacağız. Merak saran adam gibi iş yaparsa 1-2 haneyi geçindirir burası. 2-3 yıldır bakınıyorum, meraklı çıkmadı, inşallah bundan sonra çıkar."

"Benden sonra buranın yok olmasından korkuyorum"

Sunman, öldükten sonra değirmeni kimsenin çalıştırmayacağı endişesi taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Burası benden sonra en fazla 6 ay gider. Erkek çocuğum yok, damatların işi var. Onlar da emekli olunca döner mi dönmez mi bilinmez. Ne desek yanlış olur ama benden sonra buranın devam edeceğini zannetmiyorum. Ben istiyorum ki bu işin meraklısı çıksın. 'Ben buradan ekmek yiyeceğim' dediği zaman buradan ekmek yer. Burası aç bırakmaz, kimseye muhtaç etmez. Sabah işine gelir, akşam evine gider. Güzel meslek, tozludur ama ne yapalım, bu meslek de böyle."

Gençlere tavsiyelerde bulunan Sunman, herkesin sevdiği mesleğin üzerine gitmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Doğu Gutalı Kasım, Kerim bebeğin kaderini paylaşıyor

2017-12-30 16:02 - Dünya

Sudan'da 'Türkiye Mezunları Derneği' açıldı​

2017-12-26 02:32 - Dünya

'Capital 500 listesi, Türkiye’nin gücünü gösteriyor'

2017-12-29 01:47 - Ekonomi

Batı Guta'dan ilk tahliye edilenler İblib ve Dera'ya ulaştı

2017-12-31 02:32 - Dünya

Karatay'ın 'aşı' açıklaması hakkında şikayet

2017-12-28 20:32 - Sağlık

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 7 terörist etkisiz hale getirildi

2017-12-26 23:10 - Genel

Minik Mesume'nin imdadına Mehmetçik yetişti

2017-12-28 17:21 - Genel

Ukrayna'da postanedeki rehine krizi sona erdi

2017-12-31 02:37 - Dünya

Dededen kalma mesleğine 'meraklı' arıyor

2018-01-01 21:32 - Çevre-Hayat

'Uyuyan volkan' izleniyor

2017-12-27 19:37 - Teknoloji

İlgili Haberler

Kars, Ağrı ile Ardahan'da dondurucu soğuk hava etkili oluyor

11:51 - Çevre-Hayat

Vuslat Derneği, Gazze'de 10 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor

18:17 - Çevre-Hayat

Spil Dağı'nda yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

17:27 - Çevre-Hayat

Trabzon'daki heyelan bölgesi havadan görüntülendi

17:23 - Çevre-Hayat

Alman kadın Aydın'da Müslüman oldu

16:12 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

TFF, Mertens'in penaltı pozisyonunun VAR kayıtlarını açıklama kararı aldı

22:42 - Spor

İsrail savaş uçakları, ateşkesten sonra ilk kez Beyrut semalarından ses hızını aşarak geçti

22:07 - Dünya

Fed Başkanı Powell, enflasyon hedefine yakın olduklarını ancak henüz ulaşmadıklarını söyledi

21:53 - Ekonomi

Trump, Zelenskiy'nin de Putin gibi barış istediğini söyledi

21:48 - Dünya

ABD'de işine son verilen 8 başmüfettiş Trump yönetimine dava açtı

21:37 - Dünya