?>

Davutoğlu’nun partisinin adı ve amblemi Suriye’deki ABD destekli "Gelecek Partisi" ile aynı!

“Gelecek Partisi” adıyla, Ahmet Davutoğlu Genel Başkanlığı’nda kurulan yeni siyasi partinin adı ve ambleminin Suriye’de, ABD desteğiyle kurulan parti ile aynı olduğu ortaya çıktı.

Özel Haber - 5 yıl önce

HABER MERKEZİ

Eski Başbakan ve Dışişleri eski Bakanı Ahmet Davutoğlu Genel Başkanlığı’nda “Gelecek Partisi” adıyla, kurulan yeni siyasi partinin adı ve ambleminin Suriye’de kurulan parti ile aynı olduğu ortaya çıktı.

154 kişilik Kurucular Kurulu listesi ile Kuruluş dilekçesi, dün eski milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ, Nedim Yamalı, Feramuz Üstün, İzzettin Küçük, ve Yeşim Karadağ tarafından İçişleri Bakanlığı’na verilen Gelecek Partisi’nin, Suriye’de ABD destekli olarak PYD’ye kurdurulan “Hizbi Suriye el-İstikbal” ile aynı isim ve amblemi taşıdığı ortaya çıktı.

Yazarımız ve editörlerimizden Cengiz Han Güven tarafından dikGAZETE.com için yapılan araştırmada, 2018 yılında, Suriye’nin kuzeyinde yeni bir siyasi oluşum olarak ortaya çıkan yapının ardından, ABD tarafından kurdurulan partinin adı ve ambleminin eski başbakan Davutoğlu başkanlığında kurulan parti ile benzerlikleri dikkat çekiyor.

Suriye’de kurulan “İstikbal -Gelecek- Partisi” ile Davutoğlu’nun partisinin adının aynı olması bir yana, amblemleri ve renkleri de benzerlik taşıyor.

“Yeşil yaprak” şeklinde dizayn edilen her iki parti ambleminin, benzer renkler taşıdığı da dikkat çekiyor.

TÜRKİYE GELECEK PARTİSİ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkanlığındaki AK Parti'den ayrılarak "Gelecek Partisi"nin kuruluşunu gerçekleştiren Davutoğlu'nun partisi ile ABD desteği ve YPG/PYD/SDG organizasyonu ile kurulan "Suriye Gelecek Partisi" arasındaki benzerlikler dikkat çekiyor.

Yeni partisi için kuruluş başvurusunu, dün İçişleri Bakanlığı'na yapan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da Bilkent Otel’de düzenlediği tanıtım toplantısında, yeni partinin ismini "Gelecek Partisi" olarak açıkladı.

Eski Başbakan Davutoğlu, özgürlükçü laiklik ve çoğulcu din anlayışını temel ilke edindiklerini belirterek, "Siyaset alanında herkes kendi imtihanını vermeli; ama dini değerleri bu imtihan sathına sokmamalıdır. Dini ya da seküler hiçbir yapının devlet içinde ayrıcalıklı bir konum elde etmesine müsaade edilmeyecektir" dedi.

SURİYE GELECEK PARTİSİ...

Geçtiğimiz aylarda, ABD tarafından Suriye’de YPG/PYD organizasyonu ile kurulan "Gelecek Partisi” Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) siyasi kanadı olarak algılandı.

Rakka kentinde geçtiğimiz aylarda kuruluşu ilan edilen Suriye Gelecek Partisi (SGP), ABD öncülüğünde oluşturulan Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) siyasi kanadı olarak değerlendiriliyor.

Partide PYD/YPG'li grupların yanı sıra Arap, Türkmen ve Süryaniler de yer alıyor. Kuruluş kongresinde alınan kararlarda ise "komşularla iyi ilişkiler", "Suriye'nin birliği" ve "tüm bölücü projelerin reddedilmesi" gibi ilkeler öne çıkıyor.

Geçtiğimiz Mart ayında Suriye'de, kurulan ve PYD'nin yan kolu olmakla suçlanan Suriye Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı İbrahim Kaftan, PYD'nin yan kolu olmadıklarını ve ABD tarafından kurulmadıklarını savunmuştu.

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Van ve Batman'da 4 belediyeye görevlendirme

2019-12-07 14:12 - Gündem

Borussia Mönchengladbach Bayern Münih'i son dakika golüyle devirdi

2019-12-07 23:32 - Gündem

Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi: Reçak, Sırbistan'ın Kosova'da işlediği katliamların doruk noktası

2019-12-11 00:51 - Gündem

Hindistan'dan Müslüman karşıtı vatandaşlık yasası adımı

2019-12-10 17:46 - Genel

Tüm kanserlerin yüzde 20'sini sindirim sistemi kanserleri oluşturuyor

2019-12-06 21:59 - Genel

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu'nun tercihi 'Süper Ay' oldu

2019-12-10 11:27 - Dünya

Azerbaycan gazının Avrupa bağlantısı TAP'ta sona yaklaşıldı

2019-12-09 14:52 - Ekonomi

Yelkende 2 Türk hakem, 2020 Tokyo'da görev yapacak

2019-12-09 14:17 - Spor

Gri kategorideki terörist etkisiz hale getirildi

2019-12-09 17:51 - Asayiş

Suudi prens, Aramco'nun değerinin 2 trilyon doları aşmasını bekliyor

2019-12-07 10:32 - Dünya

İlgili Haberler

Rusya'da sebze fiyatlarındaki artış yaptırımlar ve tarifelerle bağlantılı

00:21 - Özel Haber

Moskova Crocus Expo’da dev fuarlar yapılacak

18:38 - Özel Haber

Rusya Merkez Bankası yetkilisi Danilova: Rusya'da çok sayıda şirket borçlu durumda

23:32 - Özel Haber

Yunan Milletvekili Fragkos'dan Türkiye ile ilgili küstah doğalgaz açıklaması

20:33 - Özel Haber

Rusya'ya patates ithalatı neredeyse iki katına çıkacak

07:07 - Özel Haber

Günün Manşetleri

ABD Eğitim Bakanlığı, 1300 çalışanının işine son vermeyi planlıyor

03:17 - Dünya

ABD'de, uzayda mahsur kalan astronotlarla ilgili Biden'a yönelik eleştiriler sürüyor

02:43 - Dünya

Trump, Elon Musk'a desteğini göstermek için bir Tesla satın aldı

02:37 - Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, ateşkes önerisinin savaşı sona erdirme yolunu açacağını belirtti

02:32 - Dünya

Devler Ligi'nde ilk çeyrek finalistler belli oldu

02:28 - Spor