?>

Darbeciler 'Bizi dünyaya rezil ettiniz' diyen vatandaşa ateşle karşılık vermiş

Cumhurbaşkanl��ğı Muhafız Alayı davasında söz alan 15 Temmuz gazisi Aydoğan, TRT'yi işgal eden askerlere, "Silahlarınızı bırakın, yapmayın, bizi dünyaya rezil ettiniz" diye bağırdığını ancak darbeci askerlerin halka ateşle karşılık verdiğini aktardı.

Gündem - 5 yıl önce

Ankara

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin, aralarında eski alay komutanları Muhsin Kutsi Barış ve Muhammet Tanju Poshor'un da bulunduğu 521 kişinin yargılandığı davaya müşteki beyanlarıyla devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, müştekiler, sanıklar, yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, olay tarihinde Ankara Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğünde polis memuru olarak görev yapan M.K, müşteki sıfatıyla ifade verdi.

15 Temmuz akşamı askeri hareketliliğin başladığı sırada ekip arkadaşlarıyla Genelkurmay kavşağına geçtiklerini belirten M.K, "Saat 21.00 civarıydı. Askerler bize burada tatbikat olduğu bilgisini verdi. Bir süre sonra Genelkurmay'dan silah sesleri geldi. O zamanki Özel Hareket Müdürü burada olayların karışık olduğunu, kimsenin yaklaştırılmamasını istedi. Daha sonra bizi TRT'ye gönderdiler." diye konuştu.

TRT'ye ilk giden polis ekibi olduklarını aktaran M.K, yaşadıklarına ilişkin şunları anlattı:

"TRT'ye vardığımızda saat 22.00 civarıydı. Oradaki askerler, bana kim olduğumu sordular. Ben de 'polis memuruyum' dedim. Bana 'Buradan uzaklaş, yoksa seni tutuklarız' dediler. Askerler kapıdaki güvenlik görevlilerini rehin almışlardı. Güvenlik görevlileri dizlerinin üzerine çökmüş bekliyorlardı. Ben müdürüme olayı arz ettim. Müdürümüz 'Siz karşıya geçin, müdahale etmeyin' dedi. Bu arada vatandaşlar gelmeye başladı. Vatandaşlar içeri girmeye başladı. Nizamiyede bulunan askerleri gözaltına almaya başladık. Gözaltı işlemi yaparken binalardan ateş edildi. Bir kişi vuruldu. Hem vurulana yardım etmeye hem de gözaltı işlemi yapmaya çalışıyordum."

Darbeci askerlerin ateş ettiğini gördüğünü dile getiren M.K, sanıklardan şikayetçi olduğunu beyan etti.

"Bizi dünyaya rezil ettiniz"

Darbe girişimi gecesi TRT'nin önünde darbeci askerlerle mücadele ederken vücuduna isabet eden üç kurşunla gazi olan Ali Aydoğan da müşteki olarak beyanda bulundu.

Aydoğan, olay tarihinde Ostim'de kaynakçı olarak çalıştığını, mesaisini bitirdikten sonra evinde dinlendiği sırada sosyal medyadan olayları öğrendiğini anlattı.

Önce Kızılay Meydanı'na gitmeye karar verdiklerini ancak askerler tarafından işgal edildiğini öğrendikten sonra TRT'ye geçtiklerini aktaran Aydoğan, TRT'nin girişinde askerlerle karşılaştıklarını, onlara "Silahlarınızı bırakın, yapmayın, bizi dünyaya rezil ettiniz" diye bağırdığını belirtti.

Askerlerin ateş etmeye başladığını ifade eden Aydoğan, "Halk birikmeye başladı. Ben askerlere 'yapmayın' diye bağırdım. Bizi dinlemediler. O sırada bir asker sırtıma dipçikle vurdu. Yerden kaldırırken sol tarafımda namluyu gördüm. Namluyu elimle tuttum, o esnada silah ateşledi. Sol bacağımdan ve kalçamdan 3 kurşun yedim. Üçüncü kurşun halen bel kemiğimde duruyor." dedi.

Müşteki Bilal Yılmaz'ın beyanının ardından duruşmaya ara verildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fikret Orman, Hatay'da taraftarlarla buluştu

2019-09-13 21:47 - Spor

Borussia Dortmund Bayer Leverkusen'i 4 golle geçti

2019-09-14 22:22 - Spor

Avrupa Konseyinden Finlandiya'da ırkçılığın artmasına tepki

2019-09-10 19:57 - Dünya

Uzun süreli ağız gargarası kullanımı mantara sebep oluyor

2019-09-14 15:47 - Sağlık

'12 Eylül'de kazandıklarını düşünseler de kaybetmişlerdir'

2019-09-12 15:37 - Siyaset

'PKK'nın yarattığı tehlikenin farkındayız'

2019-09-11 14:17 - Dünya

'İslami Finans dünyada 10 ülkede yoğunlaştı'

2019-09-13 17:02 - Ekonomi

Küba ile tıbbi cihaz alanında iş birliğine gidiliyor

2019-09-13 13:02 - Sağlık

Citroen, Türkiye Rallisi'nin ilk gününe damga vurdu

2019-09-14 15:52 - Genel

HDP'li Kulp Belediye Başkanı gözaltına alındı

2019-09-13 19:58 - Genel

İlgili Haberler

Küçükçekmece'de metrobüs durağına bağlanan alt geçidi su bastı

22:32 - Gündem

THY'den beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle sefer iptalleri

22:13 - Gündem

Türk devletleri, parlamenter diplomaside daha güçlü işbirliği hedefi koydu

22:07 - Gündem

YTB heyetinden Bayırbucak Türkmen bölgesine ziyaret

20:43 - Gündem

Sakarya'da Gazze'ye destek gösterisi düzenlendi

20:28 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail ordusu, Gazze'deki Filistinlilere ateş açtı

22:38 - Dünya

Küçükçekmece'de metrobüs durağına bağlanan alt geçidi su bastı

22:32 - Gündem

Filistin hükümeti: Gazze'nin yeniden imar planının maliyeti 53 milyar dolar

22:27 - Dünya

İsrail Ordusu, Suriye'nin güneyine topçu saldırıları düzenledi

22:22 - Dünya

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yarın gündeme dair açıklamalarda bulunacak

22:17 - Spor