?>

Danimarka'da yaşayan Müslümanlara birlik çağrısı

İslam Toplumu Milli Görüş Danimarka şubesince başkent yakınındaki Ballerup kentinde verilen iftar bölgede yaşayan Müslümanlardan ilgi gördü. - Anadolu Ajansı

Dünya - 8 yıl önce

KOPENHAG

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Danimarka şubesi Danimarka İslam Toplumu tarafından başkent Kopenhag'ın 16 kilometre kuzeybatısındaki Ballerup kentinde iftar verildi.

Türk girişimcilere ait bir düğün salonunda düzenlenen iftar programının açılışında Huzeyfe Aydın tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

İş adamları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye kökenli gurbetçilerin yanı sıra farklı uyruklardan birçok Müslümanın davet edildiği iftara ilgi yoğun oldu.

IGMG Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdulhalim İnan, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Danimarka Şube Başkanı Latif İbişoğlu, Saadet Partisi Danimarka Bölge Başkanı Muttalip Çakmak, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliğinden Metin Genç'in hazır bulunduğu salondaki katılımcılar arasında Danimarka'nın başka illerinden gelenler de yer aldı.

Programda konuşan İnan, Müslümanların ramazan ayı münasebetiyle kendisini tekrar temizleyerek sorumluluklarının farkına varması gerektiğini söyledi.

İnan, şöyle konuştu:

“Ramazan ayında sorumluluklarımızın farkına varacağız. Kullukla ilgili sorumluluklarımızın farkına varacağız. Çoluk çocuklarımızla ilgili sorumluluklarımızın farkına varacağız. Bizim kendi toplumumuza karşı olan sorumluluklarımızın farkına varacağız. Yaşadığımız ülkede bizim dışımızda, insanlara karşı olan sorumluluklarımızın farkında olacağız."

IGMG Bölge Başkanı Ahmet İhsan Deniz ise Türkçe ve Danca yaptığı konuşmasında, Danimarka'da yaşayan Müslümanların artık ülkede kalıcı olduklarını anlamaları ve birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Deniz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Danimarka'da yaşayan Müslümanlar olarak kanunlar çerçevesinde hareket ederken Müslüman kimliğimizi kaybetmeden bu toplumda kendimizi ifade edebilme, neslimizin geleceği için gereken birlik ve beraberliğin inşası için ne gerekiyorsa iş birliği yapmak ve projelerin hayata geçirilmesi için çaba ve gayret içerisinde olmak mecburiyetindeyiz. Danimarka'da Müslümanlar olarak güvenle ve huzurla yaşayabilmemiz için ülkedeki tüm Müslüman derneklerin iş birliğine gitmesi gerekiyor. Hep birlikte hareket edilirse başarılı oluruz. Yarınlarımız için güven ve emniyet içerisinde, sorumluluklarımızı bilerek, Danimarka'daki Müslümanlar ve geleceğimiz için çalışmalar yapmış oluruz."

Muhabir: Davut Çolak

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yabancı öğrencilerin gözünden Türkiye'de ramazan

2017-06-03 15:55 - Genel

Galatasaray bekleneni veremedi

2017-06-04 14:42 - Spor

Genler gözden zihin okuma yeteneğini etkiliyor

2017-06-09 17:40 - Genel

Vitor Pereira'ya hapis cezası

2017-06-09 22:37 - Spor

Jeep'ten Renegade'e özel kampanya

2017-06-08 16:07 - Ekonomi

FETÖ elebaşı Gülen Türkiye'ye gelip darbeyi yönetecekti

2017-06-04 19:53 - Genel

Göztepe'nin Süper Lig hasreti sona erdi

2017-06-05 13:07 - Spor

Galatasaray transferde hüsrana uğradı

2017-06-09 15:47 - Spor

Kadın doktora makasla saldırıp, yerde sürüklediler..O anlar kameraya yansıdı

2017-06-06 14:47 - Asayiş

Birleşik Krallık'ta erken genel seçime doğru

2017-06-07 18:29 - Genel

İlgili Haberler

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor