?>

'Damla Projesi' gönüllüleri Antalya'da

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında kente gelen 20 üniversite öğrencisi, huzurevini ve şehit ailelerini ziyaret ederken, tarihi yerleri görme fırsatı yakaladı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANTALYA

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Damla Projesi" kapsamında Antalya'ya gelen 20 üniversite öğrencisi, huzurevini ve şehit ailelerini ziyaret edip, tarihi yerleri gezdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan proje kapsamında, Türkiye'nin farklı illerinden gelen öğrenciler, kentte çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.

Öğrenciler, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan Yasin Naci Ağaroğlu'nun ailesini ziyaret ederek taziyelerini sundular. Huzurevini ziyaret ederek yaşlılarla vakit geçiren öğrenciler, Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni (YÖRKAM) ziyaret ederek merkez müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Uslu'dan Yörük kültürü hakkında bilgi aldı.

Öğrenciler, tarihi Kaleiçi'nde düzenlenen gezide ise Antalya'nın simgelerinde Yivli Minare'yi görme fırsatı buldu.

Proje Koordinatörü Betül Yaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin 3 yıl önce başladığını belirterek, amaçlarının projeye katılan gönüllü gençlere Türk kültürünü, birlik ve beraberliğini anlatmak ve unutulan değerleri hatırlatmak olduğunu söyledi.

Projeye katılan 20 gencin de farklı kültürlerden geldiğini dile getiren Yaz, farklı kültürlerin kaynaşmasını da sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Öğrencilerden Meryem Aktaş ise din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan bir araya gelerek insanlık için bir şeyler gerçekleştirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, "Çocukları çok seven bir insanım. Şu an biz yaşadığımız ülkede bazı değerlerimizi kaybediyoruz. Çünkü çocuklarımızı tarihini araştırmıyor, okumuyor, kültürünü bilmiyor. Devletimizin bu projesi o yüzden çok güzel. Farkındalık yaratıyor. Çocuğun yanına gidiyoruz, ona gülümsüyoruz. Ona bir etkinlik yaptırıyoruz. O kadar hoşuna gidiyor ki 'Biz de damla olduk, biz de büyüdüğümüzde sizin gibi yardım edeceğiz.' diyorlar. Bu bizi çok mutlu ediyor." dedi.

Muhabir: Sinan Özmüş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye ile Katar ortak deniz tatbikatı yapacak

2017-08-04 10:47 - Dünya

Türkiye Avrupa'ya kaçırılan eserlerin peşinde

2017-08-10 14:47 - Kültür Sanat

Sur Yapı ticari gayrimenkullerini satışa sundu

2017-08-04 14:11 - Ekonomi

NATO, Konya üssü için arabuluculuk yaptı

2017-08-09 15:37 - Dünya

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

2017-08-09 18:17 - Asayiş

Malezyalı pilot tüm teklifleri reddedip Türkiye'yi ve Türk Hava Yolları'nı seçti

2017-08-10 07:02 - Gündem

Maltepe'de yolda göçük

2017-08-05 11:17 - Gündem

Aziz Yıldırım, 'Emre Mor'a 10 milyon avroluk teklif yaptık'

2017-08-09 02:12 - Spor

Otomobil orta refüjde devrildi : 5 yaralı

2017-08-07 13:32 - Asayiş

'Şartlar TL yatırımlarını cazip kılıyor'

2017-08-08 17:51 - Ekonomi

İlgili Haberler

AKOM'dan İstanbul için kar yağışı ve 'Sibirya soğuğu' uyarısı

11:16 - Gündem

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında 'bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs'ten iddianame

11:07 - Gündem

Şubat ayına ait SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

10:08 - Gündem

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne 206 işçi alınacak

09:02 - Gündem

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail güçleri, Gazze'de 80 yaşındaki Filistinliyi canlı kalkan olarak kullanmış

11:23 - Dünya

Hatayspor, 99 gün sonra galibiyet hasretini dindirdi

11:18 - Spor

AKOM'dan İstanbul için kar yağışı ve 'Sibirya soğuğu' uyarısı

11:16 - Gündem

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında 'bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs'ten iddianame

11:07 - Gündem

Marmarabirlik üreticiye 800 milyon lira ödeyecek

11:03 - Ekonomi