?>

Dalya Ofer: 'AB bitti, Türkiye enerjisini üye olmaya harcamamalı'

Siyasi bilimler ve uluslararası ilişkiler uzmanı olan ofer group yönetim kurulu başkan'ı dalya ofer, türkiye'nin çok büyük bir devlet olduğunu belirterek,.

Ekonomi - 9 yıl önce

18 milyar dolarlık mirasını reddetmesi, geçirdiği helikopter kazasından kurtulması ve Müslüman olduğunu açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken, dünyanın en zengin işadamlarından İsrailli Sami Ofer'in küçük oğlu Dalya Ofer, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Siyasi Bilimler ve Uluslararası İlişkiler uzmanı olan Ofer Group Yönetim Kurulu Başkan'ı Dalya Ofer, terör yüzünden 4 milyar dolarlık yatırımın Türkiye'den kaçtığını belirterek, "Türkiye bizim için çok özel bir ülke ve Ofer Group olarak Türkiye'de faaliyete başladığımız günden bu yana Türk ekonomisine nasıl bir katkıda bulunabiliriz diye çalışma yapıyorduk. 

Fakat son günlerde artan terör olayları yüzünden bünyemizdeki bulunan yatırımcılarımız tedirgin oldu. Biz, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu ve bu durumun geçici olduğu her seferinde yatırımcılarımızla paylaştık" dedi.

"YENİLENMEYE İHTİYAÇ VAR BUNA ANAYASA İLE BAŞLANMALI"

Türkiye'de bir yenilenmeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ofer bunun için yapılması gereken ilk işin yeni bir anaya olduğunu belirterek, "Mevcut anayasanın kesinlikle miladı dolmuştur, Türkiye, yeni anayasa yapmak zorundadır çünkü yeni bir anayasa demek yenilenen bir Türkiye demektir. Bence Meclis'te bir uzlaşma sağlanamazsa bir halk oylamasına giderek yeni anayasa için yetki istemelidir. Ayrıca 4 yılda bir Milletvekili, belediye seçimleri ve 5 yılda bir cumhurbaşkanı seçimi de ülkeyi zorlayan bir durum. Sürekli bir seçim atmosferi yatırımcıları tedirgin ediyor" dedi.

"AB BİTTİ, TÜRKİYE ENERJİSİNİ ÜYE OLMAYA HARCAMAMALI"

Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri ilgili de açıklamalarda bulunan Dalya Ofer, "Avrupa Birliği, kurulduğu zaman tam kurulamamıştır. Avrupa Birliği diye bir kavram kalmamıştır çünkü dünya ekonomik krize girdiğinde kuruluşunda 'Ekonomik İşbirliği Topluluğu' olan bir birliğin ülkelerinin ne hale geldiğini hep beraber gördük. Bir birlikte her şeyi ben bilirim, ben yaparım diyen bir ülke olmamalı fakat Almanya'nın baskın tavrı herkesin malumu. 

Bu durum sanki AB, Almanya'nın çıkarları için biraradaymış izlenimi veriyor. Avrupa Birliği'nden çıkması gereken bir ülke varsa o da Almanya'dır. Türkiye ise bahsi geçen krizde ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi ve sınavı başarıyla verdi. Ekonominin ötesinde insani değerler ve terör konusundaki tutumları ile de AB ülkeleri sınıfta kalırken Türkiye yine dünyaya ders verdi. AB'nin mültecileri almamak için Türkiye'ye yalvarmadığı günün kalmadığını tüm insanlık canlı olarak izliyor. 

Doğal olarak insan hakları ve değerleri üzerine kurulu olduğunu iddia eden bir birliğin düştüğü acizliği de görüyoruz. Adalet hissi olan herkesin aklına gelen bir soruyu da tekrarlamak istiyorum; Avrupa da bir terör olayı olduğu zaman tüm Avrupa liderleri birlik beraberlik mesajı veriyor ve kol kola yürüş yapıyor ama aynı şey Türkiye'de olduğunda o liderler neden Ankara'da veya İstanbul'da yürüyüş yapmıyor? 

Tüm bunlar sonucunda Avrupa Birliği diye bir kavramın kalmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Avrupa Birliği ülkeleri bence beş veya yedi yıl sonunda yol ayrımına gelecek. Türkiye ne yük almaya gitsin ne de Avrupa'ya girmek için yıllarca beklesin. Türkiye, samimi, gerçekçi ve gerçek olmayan bir birliğe üye olmak için enerjisini harcamamalı" ifadelerini kullandı.

"TERÖR VE KARANLIK ODAKLARIN OPERASYONLARI AŞILMALI"

Dalya Ofer, son olarak Türkiye'de ülkenin büyümesini istemeyen hainler olduğunu belirterek şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük zorlu sınavı vermektedir, bunlar ise başta terör olayları ve bazı karanlık güçler tarafından yapılan operasyonlardır. Türkiye milleti bu oyunlara gelmemeli kendi coğrafyasında tek güç olduğunu en kısa sürede hatırlamalı ve hatırlatmalı. Türkiye her zorluğu aştığı vakit daha güçlü bir ülke haline geliyor".

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şehidin nişanlısı gözlerini tabuttan ayıramadı

2016-03-22 19:10 - Asayiş

Başbakanı aynı cümlede hem eleştirdi hem övdü

2016-03-22 13:53 - Politika

Bu haber üniversite adayları için

2016-03-24 20:04 - Eğitim

Obama’ya ’tango’ tepkisi

2016-03-25 14:08 - Dünya

Başbakan’dan ’Nevruz’ mesajı

2016-03-21 19:20 - Politika

Giresun’da FETÖ operasyonu: 7 gözaltı

2016-03-23 19:45 - Asayiş

Restoran tekneler taşkın kurbanı oldu

2016-03-23 13:14 - Genel

Bu da icradan satılık inek

2016-03-22 11:22 - Gündem

Sokak ortasında başından vuruldu

2016-03-28 12:43 - Yerel haber-Şirket Haber

Davaya Erdoğan ve MİT de müdahil oldu

2016-03-25 15:58 - Asayiş

İlgili Haberler

Türk elektronik sektörü "ticaret savaşından" güçlenerek çıkabilir

11:42 - Ekonomi

Yem sanayicilerinden mısırda yeni tarife kontenjanı talebi

11:33 - Ekonomi

Ekonomik güven endeksi nisanda aylık bazda yüzde 4,2 azalışla 96,6 oldu

10:28 - Ekonomi

LPG ithalatı şubatta yıllık bazda yüzde 9,9 azaldı

10:18 - Ekonomi

Türkiye'nin petrol ithalatı şubatta yüzde 0,1 azaldı

10:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Deprem sanığı için "sorumluluğu yoktur" raporu hazırlayan oda üyeleri hakkında soruşturma

11:58 - Gündem

ABD Kongre üyeleri, savunma bütçesini 1 trilyon dolara çıkarabilecek teklif sundu

11:53 - Dünya

Antalya'da tur midibüsünün devrildiği kazada 18'i turist 19 kişi yaralandı

11:48 - Gündem

Türk elektronik sektörü "ticaret savaşından" güçlenerek çıkabilir

11:42 - Ekonomi

Trabzonspor'un Ukraynalı futbolcusu Zubkov durdurulamıyor

11:37 - Spor