?>

CW Enerji güneş enerjisi yatırımlarını hızlandırıyor

- Şirket, bu yıl sonunda Antalya'da devreye almayı planladığı iki yeni güneş paneli üretim tesisiyle sektörde yatırımlarını arttırıyor

Ekonomi - 7 yıl önce

ANKARA (AA) - CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz, bu yıl sonunda Antalya'da devreye alacakları iki yeni güneş paneli üretim tesisiyle sektöre yatırımlarının hız kazanacağını bildirdi.

Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, halen 420 megavat panel üretim kapasitesi bulunan Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarıyla şu anda en önemli güneş enerjisi tedarikçisi konumunda bulunduklarını vurguladı.

Özellikle, geçen hafta açıklanan hükümetin "100 Günlük Eylem Planı" çerçevesinde yenilenebilir enerji konusundaki atılımlar çerçevesinde, şirketin yatırımlarını değerlendirdiklerini aktaran Yılmaz, şu bilgileri paylaştı:

"Şirketimiz şu anda Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikasındaki 420 megavatlık güneş paneli üretim kapasitesiyle Türkiye'nin, Afrika ve Avrupa'nın en büyük güneş enerji tedarikçisi konumunda. Bu yılın sonunda 125 milyonluk yatırımla 45 bin metrekare büyüklüğünde 920 megavatlık güneş paneli üretim kapasiteli Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni fabrikasına geçmeye hazırlanıyoruz. Ayrıca, yine bu yıl sonunda ilk etapta 120 megavat üretim kapasitesiyle başlayıp daha sonra 500 megavata kadar çıkartmayı planladığımız Antalya Serbest Bölgesi’ndeki bir diğer fabrika için tüm anlaşmalar sağlandı."

- "Yüzde 55 yerlilik oranına ulaştık"

Şu anda, güneş paneli üretiminde kullanılan hücre haricinde neredeyse tüm ürünlerde yerli hammadde temininin mümkün olduğunu belirten Yılmaz, "Firmamız üretimi yüzde 55 yerlilik oranına ulaşmış durumda. Bu kapsamda, yerli panel üretimine verilecek ekstra destekler, sektörün ve yerli hammadde imalatçılarının büyümesine de olanak sağlar. " değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, ayrıca üretimini gerçekleştirdikleri güneş panellerinin performanslarını dünyanın önde gelen reasürans şirketlerinden Munich RE tarafından sigorta güvencesi altına aldıklarını ifade ederek, güneş enerjisi pazarına yönelik yenilikçi ürünler geliştirmekte kararlı olduklarını da kaydetti.

Bu arada, Antalya'da faaliyet gösteren CW Enerji güneş panelinin yanı sıra, özellikle uluslararası sertifika ve patentlerine sahip olduğu ‘Solar Power Pack’ adlı 24 saat kesintisiz enerji sağlanabilen güç ünitelerini başta Suriye, Irak, Tunus, Fas, Pakistan ve Sudan olmak üzere farklı ülkelere ihraç ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

YÖK atlas 2018 tercih YKS sıralama PUAN DURUMU | YÖK ATLAS PUANLAR (YÖK SIRALAMA 2018)

2018-07-31 20:02 - Eğitim

İsrail Kudüs'te yeni bir Yahudi kültür merkezi açtı

2018-08-02 04:32 - Dünya

Sosyal medyayı iyilik aracına dönüştürdüler

2018-08-05 15:04 - Medya

Kazı ekibinin maskotu yavru baykuşlar

2018-07-31 18:33 - Çevre-Hayat

'Dört büyükler' transferde frene bastı

2018-08-01 18:29 - Spor

Güney Afrika'da 3 Rus gazeteci öldürüldü

2018-08-01 10:32 - Medya

'Kimse Türkiye'den baskıyla, dayatmayla, yaptırımla netice alamaz'

2018-08-05 02:02 - Gündem

'Öğrenciler tercihte puan değil sıralamayı ölçü almalı'

2018-08-02 16:13 - Genel

TSK'da görev süresi uzatılan ve emekli edilen komutanlar

2018-08-04 15:46 - Genel

Hayvan pazarlarında kurban hareketliliği

2018-07-31 19:01 - Genel

İlgili Haberler

İŞKUR, ocak ayında 107 bin 582 kişinin işe yerleştirilmesine aracılık etti

11:03 - Ekonomi

Ticaret ve perakende satış hacmi Aralık 2024'te yıllık bazda arttı

10:57 - Ekonomi

Borsa güne düşüşle başladı

10:11 - Ekonomi

Manyezit maden sahaları ihale edilecek

10:03 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Dubai'de yatırımcılarla buluşacak

09:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kahramanmaraş ve Çorum'un bazı ilçelerinde kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

11:13 - Gündem

ABD'den sınır dışı edilen 190 Venezuelalı düzensiz göçmen ülkelerine döndü

11:12 - Dünya

FETÖ'nün KPSS çalışma evlerine yönelik soruşturmada 6 gözaltı kararı

11:12 - Gündem

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'daki saldırılarını sürdürüyor

11:08 - Dünya

İŞKUR, ocak ayında 107 bin 582 kişinin işe yerleştirilmesine aracılık etti

11:03 - Ekonomi