?>

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın başkanlığındaki heyet ile Rus heyeti görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın başkanlığındaki heyetin, Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi başkanlığındaki heyetle gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye'nin İdlib'deki gözlem noktasına rejim tarafından yapılan askeri saldırı en sert şekilde kınandı.

Gündem - 5 yıl önce

Ankara

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın başkanlığındaki heyet, Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi başkanlığındaki heyetle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşme yaklaşık iki saat sürdü.

Kalın başkanlığındaki heyetin, Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi başkanlığında siyasi, askeri ve istihbari temsilcilerden oluşan Rus heyeti ile yaptığı görüşmede İdlib'deki son durum ele alındı.

"İdlib'deki saldırı en sert şekilde kınandı"

İdlib'deki uluslarası anlaşmalara bağlı olarak bulundurulan Türkiye'nin gözlem noktasına rejim tarafından yapılan askeri saldırının en sert şekilde kınandığı görüşmede, saldırıya karşı meşru müdafaa hakkı çerçevesinde cevap verileceği bildirildi.

"Saldırılar derhal durdurulmalı"

Türk askerine karşı yapılan saldırının kabul edilemez olduğuna, saldırıya en sert şekilde mukabele edildiğine ve bundan sonra da edileceğine dikkat çekilen görüşmede, Astana ruhuna aykırı şekilde Türk askerlerine ve gözlem noktalarına yönelik bu saldırıların derhal durdurulması gerektiği şiddetle vurgulandı.

Görüşmede, Soçi Mutabakatı'nın açıkça ihlal edildiğine işaret edildi. Anlaşmanın garantörlerinden olan Rusya Federasyonu'nun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği mesajının da verildiği görüşmede, Türkiye'nin nihai amacının Suriye'de akan kanın durması, insani krizlerin engellenmesi ve siyasi sürecin işletilmesi olduğu hatırlatıldı. Görüşmede, ayrıca siyasi süreci baltalamaya yönelik saldırılar karşısında Türkiye'nin her türlü tedbiri almaya kararlı olduğu kaydedilerek, Soçi mutabakatının uygulanmasının gerekliliği ve Türk askerlerine yönelik saldırıların karşılıksız kalmayacağı ifade edildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan: Askerimize yapılan saldırı Türkiye açısından Suriye'de yeni bir dönemin miladıdır

2020-02-05 17:54 - Gündem

FETÖ'nün ABD'deki okulu LGBT pilot eğitimi için gönüllü oldu

2020-02-04 11:47 - Dünya

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Gök kubbeyi Mehmedimizi toprağa düşüren alçakların başına yıkın

2020-02-04 14:52 - Siyaset

Van'da çığ düşmesi ve İstanbul'daki uçak kazası dolayısıyla dünyadan taziye mesajları

2020-02-06 15:42 - Gündem

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Güldere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretini değerlendirdi

2020-02-04 19:27 - Dünya

Manisa'daki depremde 305 ağır hasarlı yapı-konut tespit edildi

2020-02-06 21:30 - Genel

Adana derbisinde 61. randevu heyecanı

2020-02-06 14:27 - Spor

Bakan Pakdemirli: Son 17 yılda 141 milyar lira tarımsal hibe ve destek verdik

2020-02-06 17:48 - Genel

Fransa'da emeklilik reformuna karşı çıkanlar yeniden sokaklarda

2020-02-07 01:12 - Dünya

ABD'de azil soruşturmasında ifade veren Vindman görevden alındı

2020-02-08 03:52 - Dünya

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor