Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir: Siber Güvelik Kümelenmesi hareketini başlattık

İsmail Demir, "Bir ülkenin savunması sadece silah, top, tüfek, uydu, savunma sistemleriyle sınırlı değil. Savunma denilince güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili koordineli ve bütüncül bakış açısı olması gerekiyor." dedi.

Teknoloji - 4 yıl önce

Ankara

Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesinin düzenlediği Siber Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Milli Siber Güvenlik Zirvesi ve Sanal Siber Güvenlik Fuarı kapılarını açtı.

Hafta kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre Merkezi'nde açılış töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesinin en temel hedefinin, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu siber güvenlik çözümlerinin yerli ve milli ürünlerle karşılanmasına olanak sağlayacak ekosistemi geliştirmek olduğunu söyledi.

Bir ülkenin savunmasının sadece silah, top, tüfek, uydu, savunma sistemleriyle sınırlı olmadığını vurgulayan Demir, "Savunma denilince bir entegre yapının, ülkemizin enerji, ulaştırma, iletişim, bilişim, tarım ve sağlık benzeri alanlarda güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili koordineli ve bütüncül bakış açısı olması gerekiyor." dedi.

Bu gerçeklikten hareketle çeşitli kurum ve kuruluşlarla bu anlamda iş birliği yapmaya çok büyük önem gösterdiklerinin altını çizen Demir, "Özellikle artık bu dijital çağda, Başkanlığımız bünyesinde Türk Silahlı Kuvvetleri, güvenlik güçlerimiz ve istihbarat teşkilatımızın ihtiyaçları nedeniyle gündemimize gelen projelerde artık tekil ve yoğunlaşmış alana münhasır çözümler olamayacağı gerçeğinden hareketle Siber Güvelik Kümelenmesi hareketini başlattık." diye konuştu.

Başkanlık olarak işin mutfağında ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini ifade eden Demir, şu değerlendirmede bulundu:

"Bugün paydaşlarımızla bu çabayı gösterme irademizi ortaya koyuyoruz. Yazılım, siber güvenlik, siber saldırı meselelerini gündemimize alırken bunun altyapısını oluşturacak donanım gibi unsurların, ileride uzay tabanlı bir ağ yapısı olacaksa uydu fırlatma sistemlerinin, burada oluşacak uyduların, bunlarla ilgili teknolojilerin gözden geçirilmesi ve hesaplanmasında büyük faydalar olduğunu düşünüyoruz."

Ödüller

Açılış töreninde, yerli siber güvenlik ekosistemine katkı sağlayan kamu temsilcileri ödüllendirildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Jandarma Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri ve Siber Güvenlik Komutanı Tümgeneral Engin Çirakoğlu, Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Haluk Recai Bostan, Milli Savunma Bakanlığı Muhabere ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Tuğgeneral Halil İbrahim Büyükbaş, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü Mücahit Özdemir ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Daire Başkanı Muhammet Raşit Öztaş'a ödül verildi.

Yoğun etkinlik takvimi

Siber Güvenlik Haftası kapsamında 60'tan fazla etkinlik düzenlenecek ve 100'den fazla uzman isim konuşmalar gerçekleştirecek.

"Yerli ve milli siber güvenlik" temasıyla başlayan Milli Siber Güvenlik Zirvesi ise farklı sektörlerin önde gelen isimlerini ağırlayacak.

Hafta boyunca, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi üye firmalarının yerli ve milli kabiliyetlerle ürettiği siber güvenlik ürünleri ve vermiş oldukları hizmetler, Siber Güvenlik Sanal Fuarı'nda katılımcıların beğenisine sunulacak.

Katılımcılara 3 boyutlu fuar deneyimi sağlayacak Siber Güvenlik Sanal Fuarı, Türkiye'nin tüm siber güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak üzere siber güvenlik ilgililerinin ziyaretine açık olacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Real Madrid sahasında Athletic Bilbao'yu 3-1 yendi

2020-12-16 05:46 - Spor

Türkiye 3. sırada!.. Rusya'nın tarım ürünleri ihracatı yüzde 16 artışla 26,5 milyar dolara ulaştı

2020-12-18 07:37 - Özel Haber

Ekonomide 2020 böyle geçti

2020-12-16 14:50 - Ekonomi

Prostat kanseri 50 yaşından sonra sık görülüyor

2020-12-15 17:36 - Sağlık

Oyuncu Fadik Sevin Atasoy babası Sönmez Atasoy'u anlattı

2020-12-14 19:06 - Magazin

Kesilmeye kıyılamayan pastalar tasarlıyor

2020-12-21 15:31 - Çevre-Hayat

Çin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde kısıtlamaları gevşetmeyeceği sinyalini verdi

2020-12-21 17:11 - Dünya

Avrupa Şampiyonası'nda ilkleri yaşatan milli cimnastikçiler 10 madalyayla tarih yazdı

2020-12-21 16:20 - Spor

BORON bulaşık temizlik ürünleri tanıtıldı

2020-12-16 17:40 - Gündem

Peru'da 5,5 büyüklüğünde deprem oldu

2020-12-17 10:33 - Dünya

İlgili Haberler

Deneyap sınavına katılan öğrenciler uzay aracı maketi uygulamasıyla ter döktü

01:18 - Teknoloji

Jandarma için hız tespiti yaptı, ABD'nin kapısını açtı

15:43 - Teknoloji

Bakan Kacır'dan, LGS'de yüzde 1'lik dilime giren öğrencilere TÜBİTAK Fen Lisesi davet

15:08 - Teknoloji

Deneyap Türkiye Uygulama Sınavı gerçekleştirildi

14:47 - Teknoloji

Genç yetenekler, ENHANCER Animasyon Hackathonu için Bilişim Vadisi'nde buluştu

13:17 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Aklın sırları ve sınırları -Hüseyin Burak Uçar yazdı-

08:08 - En Son Yazılar

Fransız basınına göre Macron'un erken seçim kararı kendi sonunu getirdi

01:13 - Medya

Başkurdistan, Türkiye ve Belçika'ya 63 tondan fazla karabuğday gönderdi

01:10 - Özel Haber

Ultra Ortodoks Yahudiler, zorunlu askerliğe karşı protestoda İsrail polisi ile çatıştı

01:03 - Dünya

EURO 2024'te çeyrek finale yükselen İspanya, Almanya'nın rakibi oldu

00:38 - Spor