?>

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından ABD'de panel serisi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 21-24 Mayıs'ta ABD'de "Turkey-US Relations: Same Origin/New Vision" başlıklı panel serisi düzenleyecek.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 21-24 Mayıs'ta ABD'de "Turkey-US Relations: Same Origin/New Vision" başlıklı panel serisi düzenleyecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının ABD'de gerçekleştireceği "Turkey-US Relations: Same Origin/New Vision" başlıklı paneller serisi, 21–24 Mayıs 2019'da sırasıyla Washington ve New York'ta yapılacak.

Türkiye-ABD ilişkilerinin dünü, bugünü ve yarınının bütün boyutlarıyla değerlendirileceği paneller serisi, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Altınbaş Üniversitesi Rektörü, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan ile akademisyen/gazeteci Bora Bayraktar'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Panellerle Türk-Amerikan ilişkilerinin geliştirilmesi ve Türkiye'nin çeşitli alanlardaki politikaları ile tezlerinin Amerikan toplumu ve Kongre üyelerine doğru şekilde anlatılması amaçlanıyor.

Program esnasında ABD akademi camiasının önde gelenleri ile yuvarlak masa toplantıları yapılmasının yanı sıra ABD'de yaşayan Müslüman, Yahudi ve Hristiyan toplumlarının temsilcilerinin katılımıyla iftar programları düzenlenecek.

İlki Washington'da yarın ABD Temsilciler Meclisinin 2020 Rayburn binasında yapılacak panel serisinin moderatörlüğünü Georgetown Üniversitesi Avrasya, Rusya ve Doğu Avrupa Çalışmaları Merkezi Direktörü Brenda Shaffer üstlenecek.

Temsilciler Meclisinde gerçekleştirilecek panel, Türkiye–ABD ilişkilerinin Amerikan Kongresinde bizzat Kongre üyelerinin katılımıyla görüşülmesi bakımından ayrı bir önem arz ediyor.

Washington Büyükelçiliği ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler Yakındoğu Filistin Mültecilerine Yardım Ajansı yararına iftar programı yapılarak da Filistinlilerle dayanışma gösterilmesi hedefleniyor.

New York'taki panel ise 23 Mayıs Perşembe Harvard Club'ta (The Cambridge Room, 35 W 44th St.) yapılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hareket halinde uyuyan sürücü TIR'a arkadan çarptı

2019-05-14 13:22 - Asayiş

Ankara’da ulaşım artık milli bayramlarda da ücretsiz olacak

2019-05-16 21:37 - Gündem

Çalışanlar kaçınca soyguncu kasayı açamadı

2019-05-16 14:53 - Dünya

Arı ölümleri mercek altına alınacak

2019-05-18 14:47 - Ekonomi

'Siraz'ın akıntıya karşı göçü başladı

2019-05-16 19:17 - Çevre-Hayat

Stratejist Cem Bağcı: 'Seçimler artık sosyal medyada kazanılıyor'

2019-05-16 19:07 - Medya

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından ABD'de panel serisi

2019-05-20 16:02 - Gündem

Kartal’da bahçe duvarı araçların üzerinde devrildi

2019-05-15 13:47 - Asayiş

Şampiyonluk kupası görücüye çıktı

2019-05-14 18:42 - Spor

Çin'de 7 tondan fazla fil dişi ele geçirildi

2019-05-19 15:27 - Dünya

İlgili Haberler

Suriye Cumhurbaşkanı Şara yarın Türkiye'ye gelecek

13:03 - Gündem

Diyanet, bu yıl fitre bedelini 180 lira olarak belirledi

12:23 - Gündem

Yalova'da şebeke suyuna köpük artırıcı temizlik malzemesinin atıldığı belirlendi

11:58 - Gündem

İstanbul'da 2024'te kuduz riskli temas nedeniyle 110 bin kişi hastanelere başvurdu

11:42 - Gündem

Kartalkaya'daki otel yangınında hayatını kaybeden öğrenciler okullarında anıldı

11:37 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'ın Ahvaz kentinde ölümlerin yüzde 20'sinin hava kirliliğinden kaynaklandığı belirtild

13:52 - Dünya

Küresel piyasalarda Trump depremi

13:43 - Ekonomi

LaLiga'da Real Madrid kaybetti, zirve yarışı kızıştı

13:38 - Spor

Emtia piyasasındaki fiyatlamalarda Trump'ın tarifeleri etkili oldu

13:33 - Ekonomi

İstanbul'da düğün sektörü 2025'te daha da güçlü bir ivme bekliyor

13:28 - Ekonomi