?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli pikap aracı kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST İstanbul'da ilk kez sergilenen BMC'nin pikap aracını inceledi ve sürücü koltuğuna geçti.

Teknoloji - 5 yıl önce

Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST İstanbul) ilk kez sergilenen BMC'nin yerli pikap aracını kullandı. Araca, Erdoğan'ın da onayıyla miğfer anlamına gelen Tulga ismi koyuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul'da, BMC'nin ilk kez sergilediği pikap tipi aracı inceledi.

Yetkililerden araca ilişkin bilgiler alan Erdoğan, daha sonra sürücü koltuğuna geçti. İncelemesini araç içerisinden sürdüren Erdoğan, bir süre aracı kullandı, sonrasında da aracı imzaladı.

BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aracı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görmesi için alandan çıkacağı noktaya getirdiklerini söyledi.

Araca ismini Erdoğan'ın vermesini istediklerini ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız, arabamızı gördü, inceledi. Aracı 5-6 dakika kadar kendisi sürdü ve beğendiğini söyledi. Motorunu çok sesli buldu, 'Motorunun sesini kısın' dedi. Kendisi için bir daha yalıtımla ilgileneceğiz. Kendisine aracın ismi ne olsun diye sorduğumuzda Süleyman Beye (İçişleri Bakanı Süleyman Soylu) bıraktı önce topu. Biz de ismi kendisinden beklediğimizi söyledik. 'Siz ne düşünüyorsunuz?' dedi. Biz isimleri Osmanlı'dan gidiyoruz, sizin için de uygunsa Tulga ismini koyalım dedik ve ismini Tulga olarak koyduk. Sonra kendisinden imzayı aldık. Teşekkür etti bize, 'Elinize sağlık, devamını bekliyoruz' dedi. Biz de inşallah devamını yapacağız."

Öztürk, Tulga'nın, askerlerin korunmak için kafalarına taktıkları miğfer anlamına geldiğini ifade ederek, "Bu da zırhlı bir araç ve askeri korumak için yapılmış. O yüzden Tulga ismini tercih ettik." diye konuştu.

Aracın toplamda 7 versiyonunu yapacaklarını dile getiren Öztürk, ocak ayına kadar bu versiyonları tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi. Öztürk, "Büyük bir ihtimalle ocak ayında bir lansmanla bütün araçlarımızı tanıtacağız. Seri üretime pikap için ocakta girmeyi düşünüyoruz ama bir aksilik çıkarsa bu ocak değil belki şubat, mart olur ama o tarihten itibaren seri üretime başlayacağız." bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla aracın kendileri için daha da değerlendiğini ifade eden Öztürk, "Bizim için çok kıymetlendi araba, değeri de arttı. Kendi müzemiz var. Büyük ihtimalle müzeye koyacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Melik Sunullah Mescidi ve Türbesi restore edilecek

2019-09-18 14:52 - Kültür Sanat

Konyaspor ikinci yarıda güldü

2019-09-16 01:29 - Gündem

Pilotlar Sivrihisar'da gökyüzünü renklendirdi

2019-09-15 21:57 - Gündem

Şehrin en iyilerini Terma City taçlandırdı

2019-09-19 18:14 - Genel

'Trump İran'da rejim değişikliği peşinde değil'

2019-09-19 18:42 - Dünya

'Kazanamıyorsak da asla mağlup olmayacağız'

2019-09-18 17:12 - Spor

'Suriye'de güvenli alan gönüllü dönüşleri hızlandırmaktadır'

2019-09-19 15:42 - Siyaset

ÖTV indirimi beyaz eşya satışlarını yüzde 30 artırdı

2019-09-15 15:29 - Ekonomi

Trabzonspor, İspanya şanssızlığına son vermek istiyor

2019-09-18 17:16 - Spor

Pakistan, Keşmir sorunu çözülene kadar Hindistan ile görüşmeyecek

2019-09-19 01:17 - Dünya

İlgili Haberler

Hidroelektrik santrallerinin depolama kapasitesinin artırılması hedefleniyor

17:03 - Teknoloji

Otomotiv sektörüne kataforez kaplama ve boya sağlayan firma enerjisini güneşten alıyor

13:53 - Teknoloji

TeknOn ile teknolojide bu hafta (31 Ocak-06 Şubat 2025)

20:17 - Teknoloji

Türkiye'den Almanya'ya savunma sanayisinde teknoloji transferi

16:23 - Teknoloji

ASELSAN'ın Umman ofisi açıldı

15:32 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İsrail'in Tammun'a yönelik saldırıları tarım ve hayvancılık sektöründe büyük kayıplara yol

18:47 - Ekonomi

Putin, Rus hükümetine enflasyonu düşürme talimatı verdi

18:43 - Dünya

AB, ABD'nin tarifesine sert karşılık verecek

18:37 - Dünya

Tesla satışları Avrupa'da sert fren yaptı

18:27 - Ekonomi

Almanya'nın ihracatı 2024'te de geriledi

18:23 - Ekonomi