?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Köylerimizde 250 köy konutu inşa edilecektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Giresun Dereli ilçesindeki incelemelerinin ardından yaptığı konuşmada, "AFAD ve çeşitli bakanlıklarımız, yürütülen çalışmalar için Giresun'a 73,5 milyon lira ödenek göndermiştir." dedi.

Gündem - 5 yıl önce

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Giresun Dereli ilçesinde yaptığı incelemelerin ardından vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "AFAD ve çeşitli bakanlıklarımız, yürütülen çalışmalar için Giresun'a 73,5 milyon lira ödenek göndermiştir." dedi.

Erdoğan, Giresun'da esnafın 50 bin liraya kadar olan zararının tamamı, bu rakamı aşanların da 50 bin liralık kısmının hibe olarak verileceğini söyledi.

"Afetten zarar gören KOBİ'ler için 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği ayrıca devreye sokulmuştur." diyen Erdoğan, "Giresun'da bir daha böyle bir afet yaşanmaması için toplam keşif bedeli 1 milyar 290 milyon lirayı bulan proje hayata geçirilecektir." şeklinde konuştu.

"Köylerimizde 250 köy konutu inşa edilecektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TOKİ'nin Dereli'de yapacağı 142 konutun inşası için çalışmalara hemen başlanmıştır, Doğankent'te de 120 konut yapılacaktır." ifadelerini kullanarak, "Köylerimizde 250 köy konutu inşa edilecektir, altında ahırı olacak, üstünde de konutu olacak." dedi.

"Yaylaları betona boğarsak gün gelir hep birlikte bunun pişmanlığını da yaşarız." diyen Erdoğan, "Harşit Çayı Vadisi'ndeki tüm kum, çakıl ocakları kapatılacak. Derelere yapılacak müdahaleler kontrol altına alınacaktır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Dere yataklarını ıslah edeceğiz, oralardan da tehdit almak istemiyoruz. Yıkımsa yıkım, inşa ise inşa, ihya ise ihya, yapacağız." diyerek, "İlçelerimizi ve köylerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar tek bir anımızı boşa geçirmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'tan “itibarlı belediye“ açıklaması

2020-08-29 15:50 - Genel

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz: Özel tiyatrolara maddi desteklerimiz sürüyor

2020-08-26 20:36 - Kültür Sanat

IMF'den Türk ekonomiste üst düzey görev

2020-08-26 00:36 - Ekonomi

BBC araştırması, Libya'daki askeri akademi katliamından BAE'nin sorumlu olduğunu ortaya koydu

2020-08-28 17:29 - Dünya

Sadağı Kanyonu 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi

2020-08-27 14:01 - Çevre-Hayat

Putin, Mihriban Aliyeva'yı doğum günü vesilesiyle kutladı

2020-08-28 07:25 - Özel Haber

Hakkari'de şehit olan asker Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı

2020-08-26 17:31 - Gündem

Formula 1 dokuz yıl sonra İstanbul'a dönüyor

2020-08-25 19:56 - Spor

UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turuna çıkan 43 takım belli oldu

2020-08-28 04:11 - Spor

1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçici halat çalışması başlıyor

2020-08-31 13:41 - Gündem

İlgili Haberler

İzmir Körfezi'nde yosunlar yeşil örtü oluşturdu

15:42 - Gündem

Türkiye - Ürdün 3+3 Toplantısı gerçekleştirildi

15:13 - Gündem

Sarıkamış Kayak Merkezi, hafta sonu kayakseverlerle doldu

15:07 - Gündem

Van'dan Tahran'a tren seferleri yarın başlıyor

15:02 - Gündem

Çorum şehir merkezinin çehresi "Tarihi Kent Meydanı Projesi" ile değişiyor

14:58 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'de Columbia Üniversitesi protestolarına öncülük eden Filistinli öğrenci tutuklandı

06:23 - Dünya

Putin ve Macron... 2 farklı manzara -Fuad Safarov, Moskova'dan yazdı-

06:06 - En Son Yazılar

ABD'li senatör, askeri desteğin kesildiği Ukrayna'nın 'Afganistan'dan daha kötü olacağını' savundu

23:57 - Dünya

Galatasaray, deplasmanda Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi

23:38 - Spor

Rusya Merkez Bankası yetkilisi Danilova: Rusya'da çok sayıda şirket borçlu durumda

23:32 - Özel Haber