?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki ateşkesin muhafazası için herkese büyük sorumluluklar düşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze'deki ateşkesin muhafazası için herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Uluslararası toplum olarak iki devletli çözüm için gayretlerimizi sürdürmeliyiz" dedi

Siyaset - 1 ay önce

Ankara
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile ikili görüşme ve heyetler arası çalışma yemeğinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Geçen sene nisan ayında Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Steinmeier'i yeniden ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, geçen yıl Türkiye-Almanya arasındaki dostluk anlaşmasının 100'üncü yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Son dönemde gerçekleşen üst düzeyli ziyaretler ve uluslararası platformlardaki görüşmelerin iki ülke arasındaki yakın diyaloğun en açık tezahürü olduğunu dile getiren Erdoğan, güçlü, siyasi, ekonomik, beşeri ve kültürel bağların ilişkileri daha da geliştirme fırsatı verdiğini ifade etti.

Erdoğan, görüşmelerde ikili işbirliğinin derinleştirilmesine yönelik atılabilecek adımların yanı sıra, bölgesel gelişmeleri de ele aldıklarını söyledi.

Almanya ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin oldukça güçlü olduğunu vurgulayan Erdoğan, ticaret hacmini artırmaya ve karşılıklı yatırımları teşvik etmeye devam ettiklerini kaydetti.

Terörle mücadele, düzensiz göç, vize meselesi, savunma sanayi ve Almanya'daki Türk toplumunu ilgilendiren konuların da gündemlerinde olduğunu ifade eden Erdoğan, Almanya'da 23 Şubat'ta gerçekleştirilecek seçimlerin hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk toplumunun güvenliği, refahı ve esenliğinin Almanya ile gündemlerinin en üst sıralarında yer aldığını kaydetti.

"Atılması gereken adımlar üzerinde durduk"

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa genelinde yabancı karşıtlığı, ırkçılık ve İslam düşmanlığı içeren eylem ve söylemlerin arttığını müşahede ediyoruz. Bu durum, Türk toplumunu da endişelendirmektedir. Tüm bu hususlarda Alman dostlarımızla birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.

Terör örgütleriyle mücadele konusuna da özellikle değindik. Almanya'nın Avrupa Birliği'ndeki başat konumu ışığında, Türkiye birlik ilişkileri de görüşmelerimizde yer aldı. Gümrük Birliği ve vize serbestisi başta olmak üzere atılması gereken adımlar üzerinde durduk.

Bugünkü istişarelerimiz mücavir coğrafyalarımızda barış ve istikrara yönelik ortak gayretlerimiz bakımından önem taşıyor. Suriye'deki gelişmeler, Gazze'deki son durum ve Ukrayna'daki savaş gibi bölgesel konular bağlamında Almanya ile işbirliğini sürdüreceğiz. Kalıcı barışın ve refahın hüküm sürdüğü bir Suriye hepimizin arzusudur.

Bu minvalde Türkiye'nin Suriye'nin yeniden imarına yönelik çabalarına Almanya'nın da gerekli desteği sağlayacağına inanıyorum. Gazze'de ilan edilen ateşkesin muhafazası için herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Uluslararası toplum olarak iki devletli çözüm için gayretlerimizi sürdürmeliyiz. Ukrayna'daki savaşın adil bir barışla sona ermesi gerektiğini uzun bir süredir savunuyoruz. Bu konuyu da Alman mevkidaşımla bugün istişare ettik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e ve heyetine ziyaretleri için teşekkür etti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rusya'da artan beyaz eşya ev aletleri satışlarında Beko ilk üçte!

2025-02-04 01:12 - Özel Haber

ABD Savunma Bakanlığı, basın için yeni 'yıllık rotasyon programı' başlattığını duyurdu

2025-02-01 17:58 - Medya

Google'ın yapay zeka ilkelerinde, "silahlarda kullanılmayacak" ifadesi yer almadı

2025-02-05 17:52 - Teknoloji

Antalya ile Konya'yı bağlayan Alacabel Tüneli'nde çalışmalar sürüyor

2025-01-31 13:03 - Gündem

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Braun, Holokost saygı duruşunda Gazze'ye dikkat çekti

2025-01-30 10:57 - Dünya

Kahramanmaraş'ın ihracatı deprem öncesi seviyeye yaklaştı

2025-02-04 12:22 - Ekonomi

GS-FB derbisi sonrası "hakaret" davasında Ali Koç tanıklık yaptı

2025-02-05 13:28 - Spor

Türksat, uydularıyla acil durumda kesintisiz iletişim sağlıyor

2025-02-05 13:47 - Teknoloji

Deprem bölgesinde uygulanan programlar istihdama "can suyu" oldu

2025-02-05 17:32 - Ekonomi

AJet bazı uçuşlarını iptal etti

2025-02-04 15:08 - Çevre & Seyahat

İlgili Haberler

AK Parti Sözcüsü Çelik: (Suriye'deki olaylar) Suriye'nin birliğine dönük bir terörist saldırı olduğunu değerlendiriyoruz

19:05 - Siyaset

Türkiye, Ürdün, Irak, Lübnan ve Suriye arasında düzenlenen toplantı Amman'da başladı

15:47 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli: PKK terör örgütü ve iltisaklı gruplar derhal, ön şartsız silah bırakmalı

12:13 - Siyaset

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Sahipsiz köpekler tarafından 2 yaşındaki bir bebeğin vahşice katledilmesini kabul edemeyiz

00:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum

00:21 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD'li senatör, askeri desteğin kesildiği Ukrayna'nın 'Afganistan'dan daha kötü olacağını' savundu

23:57 - Dünya

Galatasaray, deplasmanda Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi

23:38 - Spor

Rusya Merkez Bankası yetkilisi Danilova: Rusya'da çok sayıda şirket borçlu durumda

23:32 - Özel Haber

Büyükler Avrupa Judo Kupası'nda Türkiye zirvede yer aldı

23:12 - Spor

Doğuda bazı iller için çığ uyarısı

23:07 - Gündem