?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'in de aralarında olduğu çok sayıda liderle telefonda görüştü

Siyaset - 3 hafta önce

İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ile Berdimuhammedov arasındaki görüşmede, Türkiye ile Türkmenistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki iş birliğini her alanda daha da ilerletmek için çalışmaların süreceğini belirtti.

Erdoğan, Berdimuhammedov'un Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti.

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile Cezayir ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkilerin atılacak adımlar ve yapılacak ziyaretlerle geliştirilmesi için gayret göstermeye devam edeceklerini ifade etti.

Görüşmede Erdoğan, Filistin'de devam eden İsrail saldırılarının durdurulması ve ateşkesin sağlanması için Cezayir ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tebbun'un Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti.

Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile Endonezya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkilerin memnuniyet verici bir istikamette geliştiğini, karşılıklı ziyaretler ve işbirliğini artıran adımlarla bunun devam edeceğini kaydetti.

Erdoğan, Subianto'nun Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile Özbekistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Özbekistan ile Türkiye'nin kapsamlı stratejik ortaklığının her geçen gün güçlenmesinin memnuniyet verici olduğunu, gelecek dönemde işbirliğinin artarak süreceğini ifade etti.

Erdoğan, Mirziyoyev'in Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Umman Sultanı Teymur El Said ile görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur El Said ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile Umman ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in Gazze'deki zulümleri nedeniyle bayramın buruk karşılandığını ve Türkiye'nin Filistin'le dayanışmayı her platformda sürdüreceğini ifade etti.

Erdoğan, El Said'in Ramazan Bayramı'nı da kutladı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile Kazakistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Kazakistan'ın yüksek düzeyli stratejik işbirliği seviyesindeki ilişkileri ileriye taşımak için gayretlerin devam edeceğini belirtti.

Erdoğan, Tokayev'in Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Malezya Başbakanı İbrahim ile görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile Malezya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Filistin'deki insani krizin derinleştiğini, birlik içerisinde İsrail saldırganlığına karşı koymanın ve kalıcı ateşkesle barışı sağlamak için gayretleri artırmanın önemli olduğunu belirtti.

Erdoğan, Enver İbrahim'in Ramazan Bayramı'nı da kutladı.

Pakistan Başbakanı Şerif ile görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile Pakistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin, İsrail zulmü altındaki Gazze'yi yalnız bırakmayacağını, Filistin'in haklı davasını anlatmaya devam edeceğini belirtti.

Erdoğan, Şerif'in Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile Kırgız Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Kırgız Cumhuriyeti'nin aralarındaki işbirliğini her alanda geliştirmeye devam edeceğini belirtti.

Erdoğan, Caparov'un Ramazan Bayramı'nı da kutladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rusya Maliye Bakanı Siluanov: İthalatın artmasıyla ruble kuru tahminlere yaklaşacak

2025-03-27 16:06 - Özel Haber

Rusya'da federal ilçelerin geliştirilmesi için 'SİRİUS' yarışmasına başvurular başladı

2025-03-28 00:12 - Özel Haber

Moskova Büyükelçisi Bilgiç: Türkiye, Rus turistler için Karadeniz kıyılarını geliştirecek

2025-03-24 14:35 - Özel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaşanan olaylar soygunu perdeleme çabasından başka hiçbir şey değildir

2025-03-30 18:23 - Siyaset

Türkiye'deki 90 bin camide şehitler ve mazlumlar için dua edildi

2025-03-30 17:53 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Haymana'daki trafik kazasında 6 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

2025-03-28 14:08 - Asayiş

Vodafone Sultanlar Ligi'nde play-off 5-8 etabı ikinci maçları oynanacak

2025-03-25 11:13 - Spor

EPDK, depolamalı elektrik üretimine yönelik 33,1 gigavat kurulu güç için ön lisans verdi

2025-03-26 11:57 - Ekonomi

Türkiye'den Güney Kore'ye orman yangınlarında hayatını kaybedenler için taziye

2025-03-28 00:32 - Gündem

Film İzlemeyi Nasıl Daha Heyecan Verici Hale Getirebilirsiniz?

2025-03-25 12:10 - İnsan&Hayat

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis'te Kazakistan Parlamentosu Meclis Başkanı Koşanov ile görüştü

21:17 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel sistemde hak ettiğimiz yere gelmeye çok yakınız

17:42 - Siyaset

MHP, Bahçeli'nin yürüyüş esnasındaki görüntülerini paylaştı

20:23 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Cezayirli mevkidaşı Attaf ile bir araya geldi

15:03 - Siyaset

TBMM Başkanvekili Adan'dan Can Atalay hakkındaki AYM hükmünün Genel Kurulda okutulmasına tepki

14:53 - Siyaset

Günün Manşetleri

İzmir'de DEAŞ'a yönelik operasyonda 13 şüpheli yakalandı

09:53 - Asayiş

Almanya'da dolandırıcılık yapıp Türkiye'de yakalanan 7 şüpheli tutuklandı

09:47 - Asayiş

İsrail'in gece boyunca Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 14 kişi canından oldu

09:33 - Dünya

İBB'nin Tuzla hali projesindeki 8 milyar liralık ihalede kamu zararı oluştuğu iddiası

09:08 - Gündem

Ticaret Bakanı Bolat'ın Japonya ziyareti yeni işbirliği kapıları açacak

08:57 - Ekonomi