?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Buğday' filminin galasına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun son filmi "Buğday"ın galasına katıldı.

Gündem - 7 yıl önce

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen"Buğday" filminin galasının ardından yaptığı konuşmasına, Türkiye'nin "medarı iftiharlarından" olarak nitelendirdiği usta yönetmen ve senarist Semih Kaplanoğlu'nu yeni filmi dolayısıyla tebrik ederek başladı.

#Canlı: #CumhurbaşkanıErdoğan, Semih Kaplanoğlu'nun Buğday isimli filminin galasında konuşuyor https://t.co/xqfDky52yK

— AA Canlı (@AACanli) 23 Kasım 2017"Filmin hak ettiği ilgiyi göreceğine inanıyorum"

Kaplanoğlu'nun eşini de kutlayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ehli hünerin kadrini bilmekte büyük bir hünerdir. 'Buğday' filminin de Sayın Kaplanoğlu'nun 'Bal' filminde olduğu gibi yurt içinde ve yurt dışında hak ettiği ilgiyi göreceğine inanıyorum. Elbette zaman zaman haddini bilmeyen, kaliteyi hazmedemeyen, nezaket fukarası şahıslar da çıkabiliyor. Bunlara verilecek en güzel cevap sevgiyi korumak, işini en güzel, en kaliteli şekilde yapmaya devam etmektir."

"Beşeri kalkınmanın da elzem olduğunu ifade ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, filmin, gerek teknoloji ve bilim gerekse tabiatla kurulan ilişkileri çok ciddi şekilde sorgulamaya yönelttiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Tüketim hırsının körüklendiği, hedonizmin teşvik edildiği bir sürecin bizi götüreceği yer hiç de parlak bir yer olmayacaktır. Aynı şekilde kapitalizmin sınır, ilke ve değer tanımadan yaygınlaştığı bir düzende insanla beraber doğanın da tahribata uğraması mukadderdir. Bunun için biz her fırsatta 'merhametli büyüme' diyoruz. Bunun için her platformda adaleti, dayanışmayı, kardeşliği savunuyoruz. Sadece teknolojik ve ekonomik büyümenin bir ülkenin geleceği için yeterli olmadığını, beşeri kalkınmanın da elzem olduğunu ifade ediyoruz."

Çevreye zarar veren her teknolojinin, hayatı kolaylaştırıcı olursa olsun aslında namlusu insana dönmüş bir silah olduğuna işaret eden Erdoğan, "İçinde bulunduğumuz ekosistemi tahrip eden her adımın sonu felakettir. Bu noktada acilen bir özeleştiriye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

"Tüm eğitimcilerin Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ayrıca tüm eğitimcilerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm öğretmenlerimize şahsım, milletim ve ülkem adına şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında şehit olanlar ile afetlerde, kazalarda kaybettiklerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Görevlerini hakkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler Allah'tan niyaz ediyorum."

Erdoğan, Kaplanoğlu'nun annesinin elini öptü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kaplanoğlu ve eşi Leyla İpekçi'ye hediye takdim etti.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Kaplanoğlu ailesiyle fotoğraf çektirdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile eşleri, Kaplanoğlu'nun annesinin elini öptü.

Muhabir: Esin Işık

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Koreli Kim Eunja: Türklerin hepsi ailem oldu

2017-11-22 16:09 - Kültür Sanat

Kuveytli ünlü oyuncu tatile geldi şifayı buldu

2017-11-23 09:02 - Sağlık

Bakan Kaya, "güçlü kadın-güçlü aile" için yürüdü

2017-11-19 18:02 - Siyaset

Almanya'da hükümet kurma çalışmaları uzuyor

2017-11-17 19:22 - Genel

Harvard'da Türk profesörden tıp dünyasını heyecanlandıran kolesterol buluşu

2017-11-19 18:27 - Genel

Ordu'daki FETÖ davasında hapis cezası

2017-11-22 19:03 - Gündem

Otokar, Endüstri 4.0'ın Türkiye'ye etkisini masaya yatırdı

2017-11-20 16:20 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren Norveç ordusu personeli görevden alındı

2017-11-17 18:38 - Genel

Her yıl 1,25 milyon kişi trafik kazalarında can veriyor

2017-11-19 01:22 - Dünya

İngiltere'de ilkokulda tesettür sorgusu

2017-11-19 21:32 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya