?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBP Genel Başkanı Destici'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi kabul etti.

Siyaset - 1 yıl önce

Ankara

Kabul, AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşti.

Destici'yi Genel Merkez'e gelişinde AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin karşıladı.

Kabul sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Mustafa Destici, kabulde, partinin 22 Ekim'de gerçekleşecek 12. Olağan Büyük Kongresine davet ilettiklerini söyledi.

Destici, Filistin ve İsrail arasında yaşanan ve savaşa dönüşen süreçte sivillere yönelik saldırılara dikkati çekerek, İsrail'in orantısız güçle Gazze'yi vurduğunu söyledi. Mustafa Destici, "İsrail, Hamas'ın gerçekleştirdiği saldırıdan sonra bunu da dayanak tutarak ve ABD başta olmak üzere diğer batı devletlerinin de desteğini alarak Gazze'yi tamamen yerle yeksan etme, daha sonra da işgal edip İsrail topraklarına katma projesini uygulamaya koymaya hazırlanıyor. Buna bütün dünyanın 'dur' demesi lazım." diye konuştu.

ABD'nin açıktan İsrail'in tarafında olmasının dünya barışı açısından kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade eden Destici, "Çağrımız sadece batılı devletlere değil, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı... Bunların daha hızlı hareket etmesi ve net bir durum sergilemesi gerekiyor. İslam dünyası, ateşkes, barışın sağlanması için net duruş koyarsa daha erken sonuç alınacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kabulde, yeni anayasadan yerel seçimlere kadar belli başlıkları istişare etme fırsatı bulduklarını belirten Destici, kongrenin ardından tekrar bir araya geleceklerini söyledi.

Yerel seçimde işbirliğine ilişkin bir soruya Mustafa Destici, "AK Parti büyük kurultayını yaptı. Biz de 22 Ekim'de kongremizi gerçekleştirdikten sonra bunları o zaman daha net bir şekilde oturup, konuşma imkanı bulacağımızı ifade etmek istiyorum. Biz Cumhur İttifakı'nın bir parçasıyız. Cumhur İttifakı sadece seçim işbirliği demek değildir. Bir ruhu, gayesi, amacı vardır. Diğer bir önceliğimiz de Türkiye'yi bu darbe anayasasından kurtarmak, demokratik, sivil bir anayasa kavuşturmaktır." yanıtını verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

37 yıldır atıl olan fabrikada çarklar kenevir işlemek için yeniden dönmeye başladı

2023-10-08 17:03 - Ekonomi

İskilip çileği coğrafi işaretle tescillendi

2023-10-07 17:22 - Ekonomi

Şehit polis memuru Şimşek, memleketine uğurlandı

2023-10-06 14:23 - Gündem

Türkiye şampiyonu görme engelli yüzücü Cemre'nin hedefi uluslararası başarılar

2023-10-08 11:53 - Spor

DC United'da Wayne Rooney dönemi sona erdi

2023-10-08 14:23 - Spor

İklim değişikliği nedeniyle Güney Amerika'da sıcak hava dalgası en az 100 kat olası hale geldi

2023-10-10 18:43 - Dünya

TEI, SAHA-EDGE Savunma Sanayi Buluşması'nda yerini aldı

2023-10-12 09:52 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü

2023-10-10 22:03 - Siyaset

Guterres: Hayati önem taşıyan malzemelerin Gazze'ye girmesine izin verilmeli

2023-10-11 20:23 - Dünya

Türkiye'de geçen yıl 233 bin 644 parti ürün denetlendi

2023-10-10 13:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den 6 Şubat depremlerinin ikinci yılına ilişkin paylaşım

10:13 - Siyaset

MHP'den Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin açıklama

22:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir vatandaşımızı dahi bırakmayacağız

19:48 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'asrın birlikteliği'ne katkı sağlayan kurum, kuruluş ve özel sektör temsilcilerine plaket

21:22 - Siyaset

Bakan Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüştü

20:03 - Siyaset

Günün Manşetleri

Yüksekovaspor'da hedef Hakkari'nin Kadınlar Süper Ligi'ndeki ikinci temsilcisi olmak

13:38 - Spor

Mısır Türkiye ile turizmde işbirliğini genişletmek istiyor

13:33 - Ekonomi

Gazze'de şiddetli yağış ve rüzgar yerinden edilenlerin çadırlarını uçurdu

13:28 - Dünya

Avustralya'daki yangında 5 gün içinde Mount Remarkable Milli Parkı'nın yüzde 15'i yok

13:17 - Dünya

Fenerbahçe, UEFA listesine Skriniar, Talisca ve Kostic'i ekledi

13:13 - Spor