?>

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Aybet: YPG terör örgütü Türkiye'nin kırmızı çizgisi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Aybet terör örgütü YPG'nin, Türkiye'nin "kırmızı çizgisi" olduğunun altını çizerek, "Türkiye, çatışmaların son bulduğu, ülke ve ulusların müreffeh olduğu istikrarlı bir Ortadoğu görmek istiyor." dedi.

Genel - 7 yıl önce

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, "Rakka'nın DEAŞ'dan alınmasının ardından YPG, PKK bayrakları ve terör örgütü liderlerinin fotoğraflarını açtı. Bu, ne kadar bağlantılı ve aynı olduklarının çok açık bir göstergesidir." dedi.

Prof. Dr. Aybet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi ve Türkiye-ABD ilişkileriyle ilgili CNN International'a açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ve Trump'ın telefon görüşmesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da bulunduğunu ve Çavuşoğlu'nun Kongolu mevkidaşı Leonard She Okitundu ile düzenlediği ortak basın toplantısında görüşmenin içeriğine dair bilgi verdiğini hatırlattı.

Aybet, Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradığına dikkati çekerek, söz konusu telefon görüşmesinin, Türkiye, İran ve Rusya'nın Soçi'de düzenlediği toplantı sonrası ortaya çıkan kararlılığın göstergesi olduğu değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye, çatışmaların son bulduğu, ülke ve ulusların müreffeh olduğu istikrarlı bir Ortadoğu görmek istiyor." diyen Aybet, terör örgütü YPG'nin, Türkiye'nin "kırmızı çizgisi" olduğunun altını çizdi.

Aybet, terör örgütü PKK'nın uzantısı olan YPG'nin Avrupa Birliği (AB) ve ABD tarafından da terör örgütü olarak tanındığını belirterek, "Rakka'nın DEAŞ'tan alınmasının ardından YPG, PKK bayrakları ve terör örgütü liderlerinin fotoğraflarını açtı. Bu, ne kadar bağlantılı ve aynı olduklarının çok açık bir göstergesidir." diye konuştu.

Dünyanın ve bölgenin değiştiğine işaret eden Aybet, Türkiye'nin yükselen gücüyle çok önemli stratejik bir pozisyonda olduğunu kaydetti.

Aybet, istikrarlı bir ortamın oluşması için Türkiye'nin bölgedeki partnerler ve ülkelerle ortaklaşa çalışmak zorunda olduğunu, bu durumun Türkiye'nin Batı'ya, müttefiklerine ve NATO'ya arkasını döndüğü anlamına gelmediğini söyledi.

Gülnur Aybet, "Avrupalı liderler şunu anlamalı: Darbe girişiminden ve FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi üç terör örgütünden aynı zamanda zarar görmüş bir ülke, güvenlik önlemlerini artıracaktır. Bu sebeple acil durum önlemleri uygulanmak zorunda." ifadesini kullandı.

"Türkiye'nin müttefikleri Türkiye'yi eleştirmek yerine bu dönemin üstesinden gelmek için Türkiye'ye yardım etmek zorunda." diye konuşan Aybet,Türkiye ve ABD arasındaki vize meselesi ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesinin görüşmelerde daima gündeme geldiğini ve bugünkü telefon görüşmesinde de ele alındığını düşündüğünü söyledi.

Aybet, terör örgütü YPG'nin silahlandırılması konusunda, Trump'ın, YPG'nin silahlandırılmasına son verileceğini ve buna daha önce son verilmesi gerektiği şeklindeki ifadelerinin Türkiye'nin aldığı somut cevaplar olduğunu aktardı.

Bundan sonraki süreçte, YPG'nin elindeki silahların geri alınması sürecinin nasıl olacağına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Aybet, Türkiye'nin bundan sonraki süreci dikkatle takip etmesi gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Zuhal Demirci

Haftanın Öne Çıkanları

Kuveytli ünlü oyuncu tatile geldi şifayı buldu

2017-11-23 09:02 - Sağlık

Bakan Kaya, "güçlü kadın-güçlü aile" için yürüdü

2017-11-19 18:02 - Siyaset

Tekirdağ’da FETÖ operasyonu: 4 gözaltı

2017-11-24 22:03 - Asayiş

Otokar, Endüstri 4.0'ın Türkiye'ye etkisini masaya yatırdı

2017-11-20 16:20 - Genel

İngiltere'de ilkokulda tesettür sorgusu

2017-11-19 21:32 - Dünya

Londra'da metro istasyonunda hareketlilik

2017-11-25 01:00 - Genel

Güneydoğu'nun en büyük kütüphanesi Mardin'de hizmete açıldı

2017-11-21 22:46 - Eğitim

Macron, Paris'te Szydlo ile görüştü

2017-11-23 21:45 - Genel

Libya'da Tobruk Temsilciler Meclisi BM teklifini kabul etti

2017-11-22 08:32 - Dünya

Evrim Esendemir: 'İki defa öne geçtiğimiz maçı berabere bitirebilirdik'

2017-11-19 23:32 - Spor

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadelerine karar verildi

23:02 - Asayiş

Suriye ordusu, devrik rejimin Lübnan sınırında sahte banknot bastığı tesisi ele geçirdi

22:57 - Dünya

Üsküdar'da alışveriş merkezinde çıkan yangın söndürüldü

22:47 - Asayiş

Samsun'da UMKE ekibi karla kaplı yolda hasta bebek için seferber oldu

22:42 - Sağlık

Türkiye'den Guatemala'daki otobüs kazasında ölenler için taziye mesajı

22:37 - Siyaset