?>

'Çok sevdiği Türkiye için şehit oldu'

FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan Faslı Cevad Merrun'un ağabeyi Muhammed Larbi Merrun, "Kardeşim 7 yıldır Türkiye'de yaşıyordu. Çok sevdiği Türkiye için 15 Temmuz'da şehit oldu." dedi. - Anadolu Ajansı

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

BOLU

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında açılan ateş sonucu İstanbul Taksim'de şehit olan Faslı genç Cevad Merrun'un ağabeyi Muhammed Larbi Merrun ve arkadaşı İdris Kaya, gencin ailesini Fas'ta ziyaret eden AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Kardeşi ile 15 Temmuz akşamında Whatsapp üzerinden görüştüğünü anlatan Merrun, "Kardeşim akşam 7.30 civarında beni aradı. Gece boyunca konuştuk. İstanbul'da olan olaylarla alakalı konuştuk. İstanbul'da karışık bir durum olduğunu söylüyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan televizyonlara çıktığında, fotoğrafını çekerek bana gönderdi. Daha sonra da sokağa çıktı." diye konuştu.

"Rabbime hamd olsun"

Kardeşinin Türkiye'yi çok sevdiğini belirten Merrun, "Kardeşim 7 yıldan beri Türkiye'de yaşıyordu ve biz onu ailecek görmedik. İstanbul'da yaşamayı seviyordu, Türkiye'yi seviyordu. Türk vatandaşı olmak istiyordu. Çok sevdiği Türkiye için 15 Temmuz'da şehit oldu. " şeklinde konuştu.

Merrun, kardeşinin en son olarak kendisine "Ya Allah, Bismillah, Allahu ekber" sözlerini gönderdiğini kaydederek, şu ifadelere yer verdi:

"Çok yüksek bir ses tonu ile bunları söylüyordu. Daha sonra ben ona ses kaydı gönderdim ama yarım saat boyunca cevap veremedi. Daha sonra bir ses geldi, 'Bismillahi, Ya Allahu, Allahu Ekber'. Daha sonra kardeşimin orada şehit olduğunu öğrendim. Çok üzüntü duyduk. Rabbime hamd olsun. Rabbime sonsuz şükrediyorum. Şehitliğin mertebesi belli. Kardeşim şehit olduğu için rabbime şükür ve hamd ediyorum."

"Son nefesine kadar yanındaydım"

Darbe girişimi gecesi yaşananları anlatan İdris Kaya da Cevad Merrun'un, 3 yıllık arkadaşı olduğunu ve aynı evde kaldıklarını belirterek, "15 Temmuz akşamı da dışarıya beraber çıktık. Yanımızda kardeşim de vardı. Cevad şehit olduğunda yanındaydım. Onu ben taşıdım ve hastaneye de ben götürdüm. Son nefesine kadar arkadaşımın yanındaydım." ifadesini kullandı.

O akşam Mecidiyeköy'den Şişli'ye doğru binlerce vatandaşla birlikte hareket ettiğini belirten Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlk başta televizyonda olayın ne olup bittiğini çözmeye çalışıyorduk. Cumhurbaşkanımız televizyona çıktıktan sonra olayın ciddiyetini anladık. Cumhurbaşkanımızın sözü ile dışarıya çıktık. Hedefimiz Vatan Emniyet'ti. Şişli'den Taksime ve oradan Vatan emniyete gidecektik. Bize, Elmadağ'da TRT radyo binasından ateş edildi. Bulunduğumuz yerde 2 kişi şehit oldu. Çok sayıda yaralı vardı. Bize keskin nişancılar ateş etti. Nokta atışı yaptı. Arkadaşım açılan ateşle orada 3 yerinden yaralandı ve şehit oldu. O anları anlatmak zor oluyor bir yakının olunca daha da zor oluyor. O geceyi anlatacak sözcük bulamam."

Muhabir: Mehmet Emin Gürbüz

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sarıkamış'ta atlı kızaklar sezona hazır

2016-12-15 14:22 - Gündem

Esed ordusu sivillerin toplandığı yere misket bombası attı

2016-12-14 21:27 - Dünya

AB'nin terör politikalarına vatandaşlardan tepki

2016-12-11 21:08 - Gündem

'Halep'in kadınları ve çocukları sayısız vahşetin kurbanıdır'

2016-12-13 20:22 - Dünya

Heisenberg geri döndü!

2016-12-13 21:02 - Teknoloji

Trump'ın 'İsrail Büyükelçisi' adayı belli oldu

2016-12-16 09:47 - Dünya

Çaldığı 80 liralık uyku seti için 6 bin lira ödeyecek

2016-12-14 18:08 - Çevre-Hayat

Merkel'den Türkiye'nin sığınmacı politikasına övgü

2016-12-16 09:32 - Dünya

Atina'da Türk karşıtı ırkçı gösteri

2016-12-12 20:22 - Dünya

İspanyol futbolu İstanbul için saygı duruşunda

2016-12-12 00:22 - Spor

İlgili Haberler

Minare şerefesinde dolaşan tilki cep telefonu kamerasına yansıdı

23:28 - Çevre-Hayat

Çevresi karla kaplı Hazar Gölü dronla görüntülendi

19:18 - Çevre-Hayat

Erzurum'da EİT 2025 kapsamında düzenlenen yarışmada atlar kar üstünde yarıştı

19:12 - Çevre-Hayat

Rize'de "17. Çamlıhemşin Kardan Adam Kış Festivali" sona erdi

16:17 - Çevre-Hayat

Erciyes'teki kar sanata dönüşecek

15:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor