?>

COJEP: Le Point bir dergi değil bir operasyon aygıtı

Uluslararası Eşitlik ve Barış Konseyi, Fransız Le Point dergisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan iddialarına ilişkin, "Le Point bir dergi değil bir operasyon aygıtına dönüşmüştür." dedi.

Medya - 7 yıl önce

PARİS

Fransız Le Point dergisinin bu haftaki sayısında Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa'daki Türk kökenli kişi ve kuruluşlara yönelik ifadeler tepkiyle karşılandı.

Uluslararası Eşitlik ve Barış Konseyi (COJEP), Le Point dergisindeki haberde öne sürülen iddialar hakkında yazılı açıklama yaptı.

"Le Point" dergisinin 24 Mayıs tarihli sayısında Fransa'da faaliyet gösteren ve farklı kültürleri temsil eden dernekler, yayın kuruluşları ve siyasi oluşumlar hedefe konulmuştur." ifadesi kullanılan açıklamada, hedefe konulan kuruluşlar arasında COJEP, Media Türk TV, Media France TV ve Medya Türk Info yayın kuruluşlarının da bulunduğu belirtildi.

"Sorumsuz ve düşmanca bir habercilik örneği..."

Dergide habercilik kaygısından daha çok algı oluşturulmaya, kamuoyunu yanıltmaya ve Fransa'da farklı kültürlere karşı ön yargının artırılmasına hizmet edildiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan, sorumsuz ve düşmanca bir habercilik örneği gösterilmiştir. Le Point dergisi bu yayınla, Fransa'daki farklı kültürleri susturmaya, sindirmeye ve ötekileştirmeye çalışmıştır."

"Le Point bir dergi değil bir operasyon aygıtına dönüşmüştür..."

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Gönüllülerden oluşan ve çok sınırlı imkanlarla çalışan Media France ve Media Türk Info'nun yayınlarını itibarsızlaştırma gayretleri, asıl diktacı anlayışın kendi zihniyetlerinin olduğunu göstermiştir. Le Point, amatör ruhla yapılan bu çoğulcu yayıncılığı hedefe koyarak basın özgürlüğünü susturmaya çalışmıştır.

Hazırlanan bu dosyada Sayın Erdoğan, bilinçli ve maksatlı olarak şeytanlaştırılmış, irtibatsızlaştırılmış ve sonra bizlerle irtibatlandırılarak, Le Point bir dergi değil bir operasyon aygıtına dönüşmüştür."

"21. yüzyılın Nelson Mandela'sı Erdoğan’dır..."

Açıklamada, siyahilerin eşitlik ve özgürlük taleplerinin, 29 yıl hapiste tutulan Nelson Mandela'nın şahsında bastırıldığı ve cezalandırıldığı kaydedilerek, sonunda adaletin galip geldiği ve Mandela'nın hapisten çıkarak Nobel Barış Ödülü ile ödüllendirildiği hatırlatıldı.

Erdoğan'ın Batı medyasınca son dönemde bilinçli olarak hedef seçildiği ve spekülatif manşetlerle yıpratılmaya çalışıldığı belirtilen açıklama, şöyle devam etti:

"21. yüzyılın Nelson Mandela'sı Erdoğan’dır. Yaptığınız yayınlarla ona ne kadar siyahi muamelesi yaparsanız yapın bir gün o kazanacaktır. Üç dinin kutsal şehri Kudüs'e o sahip çıkmıştır. 3,5 milyon Kürt, Arap, Türkmen, Suriyeli mülteciye o ev sahipliği yapmıştır.

BM Genel Kurulu'nda 'dünya 5’ten büyüktür' diyerek BM Güvenlik Konseyi'nin yapısının değişmesi gerektiğini dünyaya o haykırmıştır. Bu merhamet ve adalet mücadelecisi insan mı diktatördür?"

Dünyanın eski zamanlarda olduğu gibi tek tipçi zihniyete sahip basın kuruluşlarınca demir yumrukla yönetilmeye çalışıldığına işaret edilen açıklamada, "Başta Fransa olmak üzere, Avrupa'da yaşayan farklı kültürler O'nu 21. yüzyılın Nelson Mandela'sı olarak görmektedir. Sizi sorumlu ve adil yayıncılığa davet ediyor ve çoğulculuğun temsilcisi STK'lar, medya kuruluşları ve siyasi oluşumlardan özür dilemeye çağırıyoruz" denildi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Azerbaycan'ın kuruluşunu konu alan resim sergisi açıldı

2018-05-24 20:32 - Kültür Sanat

UETD'nin adı değişti

2018-05-21 06:02 - Dünya

Irak'ta yeni hükümet için 4'lü ittifak açıklaması

2018-05-21 05:32 - Dünya

Ombudsman 28 Şubat mağduru kadınlar için devrede

2018-05-22 15:32 - Gündem

Dededen toruna miras: Yarım asırlık tokmak

2018-05-19 15:02 - Çevre-Hayat

'Yarasa komandolar' gece atlayışıyla göz doldurdu

2018-05-23 04:19 - Genel

Kastamonu'da maviyle yeşilin buluştuğu zorlu güzergah

2018-05-19 15:32 - Çevre-Hayat

'Anadolu'nun yüce dağı' gezginleri bekliyor

2018-05-21 20:05 - Genel

CW Enerji'den, genç nüfus istihdamına katkı

2018-05-18 17:40 - Ekonomi

Batman’da 553 gram esrar ele geçirildi

2018-05-23 23:32 - Asayiş

İlgili Haberler

USAID'in medya fonlarını kesmesinden BBC de etkilendi

18:07 - Medya

ABD'nin gündemindeki USAID, uluslararası medya operasyonlarında da rol aldı

17:27 - Medya

Amerikan yardım kuruluşu USAID'in medyayı fonlamasındaki rolü tartışılıyor

17:17 - Medya

Amazon'un net satış ve karı geçen yılın son çeyreğinde arttı

05:52 - Medya

USAID'in, 2023'te 6 bin 200 gazeteciyle 707 medya kuruluşuna fon sağladığı iddiası

05:48 - Medya

Günün Manşetleri

Yargıtay'ın bozma kararı verdiği Hrant Dink cinayeti davasında karar açıklandı

22:32 - Gündem

İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 70'e yükseldi

22:28 - Gündem

Baas rejiminin yıkılmasının ardından Suriye'de düzenlenen ilk fuar büyük ilgi gördü

22:22 - Ekonomi

Sarıyer açıklarında sürüklenen kuru yük gemisi kurtarıldı

22:18 - Gündem

Bayırbucaklı Türkmenler, yıkımın yaşandığı köylerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor

22:12 - Dünya