?>

Çocuk İyilik Merkezi'nde 156 çocuk ve gencin deprem yaraları sarıldı

Depremlerde uzuvlarını kaybedenler ile ortopedik tedaviye ihtiyaç duyanlar için 2 yıl önce Çukurova Üniversitesi bünyesinde kurulan Çocuk İyilik Merkezi'nde (ÇOİM), 156 çocuk ve gence hizmet verildi.

Çevre-Hayat - 3 ay önce

Adana

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden sonra kurulan merkezde, 21 yaş altındaki kişilere tedavi ve rehabilitasyon desteği sağlandı.

Merkezde, afette uzuvlarını kaybedenler ile ortopedik tedaviye ihtiyaç duyanlara protez ve ortezler takıldı.

Üniversitenin imkanları ve hayırseverlerin bağışlarıyla sunulan hizmetten yararlanan 156 çocuk ve genç, fizyoterapiyle hayata daha güçlü tutundu.

Afetin olumsuz etkilerinin azaltılması için psikoterapi hizmeti sunulan merkezde, depremzedelere tekerlekli sandalye, burs ve meslek edinme desteği verildi.

"Çocuklarımızı spor ve sosyal alanlarda daha etkin görmek istiyoruz"

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, AA muhabirine, çocuk ve gençlerin depremin etkilerini daha yoğun hissettiğini söyledi.

ÇOİM'in, depremin izlerinin silinmesi için çalıştığını dile getiren Beriş, "Burada özellikle deprem sonucunda çeşitli uzuvlarını kaybetmiş ya da uzuvlarını kullanamaz hale gelmiş çocukların hayatlarını mümkün olabildiğince sürdürebilmeleri için birtakım adımlar atılıyor." dedi.

Beriş, merkezden hizmet alan çocuk ve gençlerden 141'ine protez, 38'ine de ortez takıldığını bildirdi.

Daha fazla depremzedeye ulaşmayı istediklerini anlatan Beriş, "ÇOİM, büyük oranda Çukurova Üniversitesinin kendi imkanları ve hayırseverlerin katkılarıyla yürüyor. Çocukları hayatın içine katmak gerekiyor. Çocuklar artık belli oranlarda normal yaşamlarına dönmeye başladılar. Çocuklarımızı hem spor hem de diğer sosyal alanlarda daha etkin şekilde görmek istiyoruz." diye konuştu.

"Tüm olimpik branşlarda çocuklarımıza farklı faaliyetler sunacağız"

Rektör Beriş, merkezden yararlanan çocukları sporla buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Çok önemli bir spor bilimleri fakültemiz var. Bu fakültede engelli ve paralimpik çocuklarımızı da bir süredir eğitim faaliyetlerine katıyoruz ve onları öğrencimiz olarak alıyoruz. ÇOİM'deki çocuklarımızın hem amatör düzeyde sporla ilgilenmelerini hem de belli kabiliyetleri bulunan ve bu konuda çalışmak isteyenlerin milli sporcu olmalarını sağlayacak birtakım tedbirler alacağız. Yüzmeden başlayıp tüm olimpik branşlarda çocuklarımıza farklı faaliyetler sunacağız."

ÇOİM Birim Sorumlusu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Başaran da uzuvlarını kaybeden depremzede çocuklara psikolojik destek de verildiğini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel'den, Gazze'deki sağlık altyapısının iyileştirilmesi çağrısı

2025-01-31 21:17 - Siyaset

Afrika üzerinden gelen yüksek basınçla hava kalitesi düşüyor

2025-01-28 20:13 - Gündem

ABD Donanması, Çinli yapay zeka modeli DeepSeek'in "kullanılmaması" talimatı verdi

2025-01-29 13:32 - Dünya

Ticaret Bakanlığı 2025'te 55 ülkeyi 'ihracatta hedef ülke' olarak belirledi

2025-01-31 10:03 - Ekonomi

Engellilere bireysel eğitim desteği bu yıl için aylık 6 bin 100 lira oldu

2025-01-30 09:13 - Ekonomi

Serbest bölgelerin dış ticaret fazlalığı artıyor

2025-01-25 12:28 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütleri üzerinden kurulan tuzakları darmadağın edeceğiz

2025-01-29 14:28 - Siyaset

Babanın "boksör" olma hayalini çocukları gerçeğe dönüştürdü

2025-01-27 12:33 - Çevre-Hayat

BM: İsrail'in zorla yerinden ettiği 376 binden fazla Filistinli Gazze'nin kuzeyine döndü

2025-01-29 10:43 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, yarın Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek

2025-01-27 13:17 - Siyaset

İlgili Haberler

Köyceğiz Gölü'nün kıyısında polen yoğunluğu oluştu

19:07 - Çevre-Hayat

İsrail saldırısında bacaklarını kaybeden Filistinli Ahmet, jimnastiğe dönmeyi hayal ediyor

16:22 - Çevre-Hayat

Hastalığı nedeniyle okula gidemeyen Hamza için eğitim seferberliği

14:43 - Çevre-Hayat

Trabzonlu çiftçiler patates ekim mesaisinin sonuna geldi

14:18 - Çevre-Hayat

Edirne'deki tıbbi ve aromatik bitkiler bahçesi çiftçilere alternatif ürünler sunuyor

14:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Çalışma hayatının tarafları ve basın mensupları futbol turnuvasında bir araya geldi

01:22 - Gündem

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

00:38 - Gündem

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın 8-11 Mayıs'ta ateşkes ilan etmesini değerlendi

23:33 - Dünya

İsrailli Bakan, Gazze'ye yönelik saldırılarının 12 ay daha süreceğini söyledi

23:27 - Dünya

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan Trabzonspor 19 Yaş Altı Takımı'na tebrik

23:17 - Spor