?>

Çin, karbon salımını azaltmada kendi belirlediği iklim politikalarını takip edecek

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, iklim krizinin en büyük sebeplerinden karbon salımını azaltmak için kendi belirledikleri politikaları takip edeceklerini söyledi.

Dünya - 2 yıl önce

Ankara

Xinhua ajansının haberine göre, çevre koruma konulu ulusal bir konferansta konuşan Şi, Çin'in iklim politikalarını ele aldı.

Çin'in 2030 itibarıyla karbon salımını azaltma, 2060'a kadar ise karbon nötr olma hedefini hatırlatan Şi, bu hedeflerin "sarsılmaz" olduğunu vurguladı.

Şi, "Ancak bu hedefe ulaşmanın yolu, yöntemi, hızı bizim tarafımızdan belirlenmeli ve asla başkalarından etkilenmemeli." dedi.

Devlet Başkanı Şi'nin, bu açıklamaları, iklim sorununu konuşmak üzere Çin'e giden ABD İklim Özel Temsilcisi John Kerry'nin ziyaretinin ardından yapması dikkati çekti.

İklim değişikliği sorunu "bağımsız" olarak ele alınmalı

Öte yandan, Kerry, ziyaretinin son gününde Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Han Cıng ile bir araya geldi.

The Guardian'ın haberinde, Kerry, iklim değişikliğinin "evrensel bir tehdit" olduğunu vurgulayarak, ABD ve Çin arasındaki siyasi görüşmelerden ayrı tutulması gerektiğini söyledi.

İki ülke arasında yaşanan sıkıntıları kabul eden Kerry, iklim değişikliğinin çözümünde dünyanın en büyük ekonomilerinin ortak çalışması ve "bağımsız" bir sorun olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

İklim işbirliği "Çin-ABD'nin siyasi ilişkilerinden ayrı tutulamaz"

ABD İklim Özel Temsilcisi Kerry, 17 Temmuz'da başlayan ziyaretleri kapsamında Çinli mevkidaşı Şie Cınhua, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Vang Yi ve Çin Başbakanı Li Çiang ile görüşmüştü.

CNN'in haberine göre Kerry, Vang ile görüşmesinde, iklim sorununun çözümündeki işbirliğine ilişkin "farklılıkların somut ilerleme kaydetmenin önüne geçmesine izin veremeyeceğini" söylemişti.

Vang ise iklim işbirliğinin, Çin ile ABD'nin siyasi ilişkilerinden ayrı tutulamayacağını belirterek, ABD'yi "Çin'e karşı rasyonel, pragmatik ve olumlu bir politika" izlemeye çağırmıştı.

İki ülke arasındaki iklim görüşmelerine, eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin 5 Ağustos 2022'de Çin'in topraklarının parçası olduğunu savunduğu Tayvan'ı ziyaret etmesiyle ara verilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan’a, Rusya'da madalya -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

2023-07-12 20:44 - Özel Haber

Associated Press, haber arşivini yapay zeka modeli Chat GPT ile paylaşacak

2023-07-14 18:52 - Medya

Huzura kavuşan Hakkari turizmdeki yükselişini sürdürüyor

2023-07-13 13:52 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Canları pahasına ülkemize sahip çıkan kahramanlarımızı unutmadık

2023-07-15 10:52 - Gündem

Gazze Şeridi'ndeki abluka ve nüfus yoğunluğu "yeşil alanları" yok ediyor

2023-07-15 15:33 - Dünya

Depolamalı elektrik üretim tesisi önlisans başvurularında teminat sunma süresi 30 gün oldu

2023-07-13 08:57 - Ekonomi

Çin'in kıdemli diplomatı Vang'a göre, sınır anlaşmazlıkları Hindistan ile ilişkileri belir

2023-07-17 16:22 - Dünya

Akdeniz'den yılın ilk yarısında 913,5 milyon dolarlık hububat ve bakliyat ihracatı yapıldı

2023-07-17 18:07 - Ekonomi

İkinci el online oto pazarında satışlar 1 milyonu aştı

2023-07-16 11:32 - Ekonomi

CANLI-Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle 'amasız ve amansız mücadele' bizim kırmızı çizgimizdi

2023-07-12 17:53 - Gündem

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya