?>

'Çiftler evlenmeden önce evlilik check-up'ı yaptırmalı'

Aile Danışman Merkezi psikologu Korkmaz, "Çiftlerin evlenmeden önce belediyelerin ücretsiz hizmet verdiği Aile Danışma Merkezlerinde terapi hizmeti alması gerekiyor." dedi.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

İstanbul

Güngören Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, maddi zorluklar, nafaka ve benzeri problemlerden dolayı toplumu ayakta tutan aile kurumunun kadın cinayetleriyle yara aldığı belirtilerek, toplumda derin bir tramvaya yol açan kadın cinayetlerinin önüne geçmenin aile danışmanlığı merkezleriyle mümkün olabileceği ifade etildi.

Açıklamada, Güngören Belediyesi bünyesindeki Aile Danışma Merkeziyle çiftlere destek olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"2006 yılında Güngörenlilere kapılarını açan Aile Danışma Merkezi, ailelerin refah ve mutluluğunun arttırılması konusunda eğitim ve psikolojik destek hizmeti de veriyor. Bu eğitimler arasında, boşanma öncesi ve sonrasında danışmanlık, anne ve babalar için madde bağımlılığı eğitimi, stres ve öfke kontrolü gibi eğitimler yer alıyor. Sağlıklı toplumun temeli mutlu aileler ilkesinden hareketle, uzman psikologlar eşliğinde bireysel ve grup terapisi hizmetinin yanında her çarşamba seminerler de veriliyor. Güngören Belediyesi, son 5 yılda 5 binden fazla aileye psikolojik ve çift terapisi desteği verdi. Ayrıca anne-baba ve evlilik okulu ile çiftlerin daha sağlıklı yuva kurmalarına yardımcı olundu. Bu kapsamda 12 kez anne-baba okulu, 6 kez de evlilik okuluyla çiftlerin aile kurumuna daha sağlam adım atmaları sağlandı. Kadın cinayetlerinin önlenmesi, aile içi şiddetin son bulması için Aile Danışma Merkezlerinden daha fazla kişinin hizmet alması için Güngören Belediyesi, sokak sokak, ev ev dolaşarak aileleri bu konuda bilgilendiriyor."

Açıklamada, Güngören Belediyesi Aile Danışman Merkezi psikologlarından Birsen Korkmaz'ın şu görüşlerine yer verildi:

"Çiftlerin evlenmeden önce belediyelerin ücretsiz hizmet verdiği Aile Danışma Merkezlerinde terapi hizmeti alması gerekiyor. Böylece çiftlerin evliliğe hazır mı, evlilikte yaşayacakları problemleri nasıl çözecekler, maddi zorluk, işsizlik ve hastalık gibi durumda nasıl çözüm üretecekler gibi sorulara yanıt bulmalarını sağlıyoruz. Böylece ileri de meydana gelebilecek problemleri önceden tespit edip, çözüm yollarını buluyoruz. Bu yüzden çiftlerin evlenmeden önce evlilik check-up'ı yaptırmaları çok önemli.

İstanbul'da 65 Aile Danışma Merkezi bulunuyor. Güngören Belediyesi bünyesinde hizmet veren Aile Danışma Merkezinde üç psikolog ailelere destek olmaya çalışıyor. Çocuklara da psikolojik destek ve eğitim veriliyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zeugma Mozaik Müzesi ziyaretçi rekoru kırdı

2019-08-22 17:18 - Kültür Sanat

1718 yıllık 'fiyat fermanı' ziyarete açılacak

2019-08-25 14:52 - Kültür Sanat

Şiddet haberleri meşrulaştırmaya ve duyarsızlaşmaya sebep oluyor

2019-08-27 15:07 - Medya

'Gebeler radyasyon nedeniyle güvenlik kapılarından geçmemeli'

2019-08-25 14:57 - Sağlık

AB'den Amazon ormanlarındaki yangınlara tepki

2019-08-26 18:47 - Dünya

Tabae Antik Kenti gün yüzüne çıkarılıyor

2019-08-22 15:27 - Kültür Sanat

Trump'ın DEAŞ'lıları geri gönderme teklifi belirsizliğini koruyor

2019-08-27 16:52 - Dünya

İzmir'deki orman yangınında 'sabotaj ihtimali düşük'

2019-08-24 19:37 - Gündem

Madrid'de yağmur ve dolu hasara yol açtı

2019-08-27 02:47 - Dünya

Borussia Dortmund, 3 puanı 3 golle aldı

2019-08-24 02:52 - Spor

İlgili Haberler

Erzincan'da besiciler kuzu doğumları için ağılda nöbet tutuyor

12:48 - Çevre-Hayat

Kütahya'dan 7 milyon çift ayakkabı tabanı ihraç ediyorlar

12:42 - Çevre-Hayat

En çok aile ve sağlık mutluluk getiriyor

12:27 - Çevre-Hayat

Palandöken gurbetçiler aracılığıyla da Avrupa'dan turist çekiyor

12:07 - Çevre-Hayat

Osmaniyeli çiftçi tescilli turp ticaretini devlet desteğiyle modern tesise taşıdı

12:02 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak, İsveçli mevkidaşı Orgeneral Claesson ile görüştü

12:58 - Gündem

"Digiturk" hakkındaki rekabet soruşturmasının sözlü savunma toplantısı yapıldı

12:52 - Ekonomi

"Comanchero" uluslararası silahlı organize suç örgütü üyesi 66 sanığa dava

12:50 - Gündem

Rus ve ABD heyetleri Ukrayna'da barışın şartlarını görüşecek

12:48 - Dünya

Ticaret Bakanlığının ramazan ayı öncesinde restoranlara yönelik fiyat denetimleri sürüyor

12:47 - Ekonomi