?>

Çiftçiler, traktörleriyle demokrasiye sahip çıktı

Edirne’nin Keşan ilçesinde Ziraat Odası ve AK parti Keşan İlçe Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, yüzlerce traktörle, hain darbe girişimine tepki amacıyla konvoy düzenlendi.

Gündem - 9 yıl önce

Yaklaşık 20 gündür süren demokrasi nöbetinde, Edirne’nin Keşan ilçesinde çiftçiler de demokrasiye sahip çıkıyor. Yaşanan hain darbe girişimine karşı tepkilerini dile getiren Keşanlı çiftçiler, Keşan Kaymakamlığı, Ziraat Odası ve AK parti Keşan İlçe Başkanlığı öncülüğünde, Keşan girişinde toplandı, yüzlerce traktörün katıldığı etkinlikle şehir içinde Türk bayrağıyla süsledikleri traktörleriyle tepkisini dile getiren çiftçiler, şehir turu attı.

“ÇİFTÇİLER OLARAK DEVLETİMİZİN, HÜKÜMETİMİZİN YANINDAYIZ”

Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, “15 Haziran’da demokrasimize yapılan saygısızlık sonucu, Keşan çiftçisi, demokrasisine sahip çıkıyor. Traktörlerle bizler de tepkimizi dile getiriyoruz.” Dedi. AK Parti Keşan İlçe Başkanı ve aynı zamanda çiftçi olan Hüseyin Boyalık ise, “15 Temmuz’da ülkemize yapılmak istenen hain darbe girişimine karşı Keşan Ziraat Odası önderliğinde traktörlerimizle tepkimizi dile getirmek istedik. Bu traktörler bizim çiftçimizin temel ekipmanıdır. Devletimiz bize her türlü desteği veriyor. Bizler de çiftçiler olarak devletimizin, hükümetimizin ve siyasi iktidarın yanındayız. Çiftçilerden kimse şüphe etmesin. Bizler de Keşan çiftçisi olarak hep birlikte el ele, siyasi parti gözetmeksizin demokrasimize sahip çıkıyoruz.

VARIMIZLA YOĞUMUZLA DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

Keşan Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Emin Meriç ise, “Tarım sektöründeki çiftçiler olarak demokrasinin yanındayız. Ülkemizin çok büyük bir badire atlattı. Varımızla, yoğumuzla devletimizin yanındayız.Çiftçilerimizin katılımından dolayı teşekkür ediyoruz. Zaten 20 gündür nöbetteyiz. Nöbetimize devam ediyoruz.” Diye konuştu.

KADIN TRAKTÖR SÜRÜCÜSÜ İLGİ TOPLADI

Her yaştan çiftçinin katıldığı demokrasi konvoyunda, en dikkat çeken ise öğretmenlik yapan ve aynı zamanda çiftçilikte yapan bayan sürücü oldu. Kadınları da tarım sektöründe temsil ettiğini dile getiren Leyla Kafalı, “Bir bayan olarak buraya katılmak istedim. Atatürk’ün evlatları olarak demokrasimize sahip çıkmak istedim. Bu nedenle de traktörümle buraya katıldım. Aynı zamanda tüm kadınlarımızı da temsil ediyorum.” Dedi.

Yaklaşık 2 saaat süren konvoyda ilçeyi dolaşan traktör sürücüleri halk tarafından da ilgiyle karşılandı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayraklarıyla traktörlere destek verdi. Daha sonra yapılan açıklama da ise konvoya yaklaşık 280 traktörün katılım sağladığı öğrenildi.

Turgay Balcı

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Firari general ve amirallerin kimlikleri ortaya çıktı

2016-08-02 21:52 - Gündem

TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası İngiltere’yi büyüledi

2016-07-29 15:02 - Kültür Sanat

Erdoğan, Devlet Bahçeli’yi retweetledi

2016-08-04 00:32 - Siyaset

Ankara’yı kendi çöpü aydınlatıyor

2016-08-01 16:47 - Çevre-Hayat

'Faaliyetlerimiz olağan bir şekilde devam etmektedir'

2016-08-02 20:02 - Ekonomi

Bilecik’te 1’i kurmay albay 9 kişi gözaltına alındı

2016-08-02 16:47 - Yerel haber-Şirket Haber

Ömer Onan’dan Aziz Yıldırım’a teşekkür

2016-07-28 14:15 - Spor

Niğde’de FETÖ/PDY operasyonu

2016-08-02 17:22 - Yerel haber-Şirket Haber

Cüneyt Çakır'a Rio'da görev

2016-08-03 21:47 - Gündem

'FETÖ okulunda din dersini papaza verdiriyorlardı'

2016-08-03 14:22 - Gündem

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İznik’in Fethinin 950. 945. 694. Yılı kutlaması -Ramazan Topraklı yazdı-

07:37 - En Son Yazılar

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya