?>

'CHP Wesley Sneijder'in hassasiyetini dahi gösterememiştir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, "Maalesef CHP, 'Türkiye son derece güvenli bir ülkedir' diyen Wesley Sneijder'in hassasiyetini dahi gösterememiştir." değerlendirmesinde bulundu. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 8 yıl önce

ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Maalesef CHP, 'Türkiye son derece güvenli bir ülkedir' diyen Wesley Sneijder'in hassasiyetini dahi gösterememiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Ünal, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, meselenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sadece Alman Focus dergisine verdiği mülakattaki sözleri olmadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun uluslararası basına verdiği mülakatlar ve kaleme aldığı makalelerin söylem analizi yapıldığında, sözlerinin Türkiye karşıtı lobilerin oluşturduğu kara propagandaya kaynaklık ettiğinin görüleceğini vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

"Şöyle ki 15 temmuz işgal girişimine 'kontrollü darbe', 'tiyatro' diyen, sonrasında ilan edilen Olağanüstü Hal'e 'sivil darbe' diyen, 15 Temmuz gecesi suçüstü yakalanan darbecilerin tutuklu yargılama sürecini 'hükümet kontrolündeki yargı' diye tanımlayan, 16 Nisan halk oylamasını 'illegal' olarak niteleyen, Türkiye'yi Suriye'ye silah göndermek ve savaş suçu işlemekle itham eden, seçilmiş meşru hükümete 'sivil dikta' diyen, seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı'na 'diktatör' diyen ve Türkiye'yi 'can, mal, mülk güvenliği olmayan ülke' olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu'nun Türkiye ve Erdoğan karşıtı lobilerin sözcüsü gibi davrandığı açıktır."

Kemal Kılıçdaroğlu ve sözcülerinin "Turistlere Türkiye'ye gelmeyin uyarısı yapılmadı." demelerinin anlamsız olduğunu vurgulayan Ünal, şu ifadeleri kullandı:

"Daha ne diyecektiniz? Bütün bunları uluslararası basına söylediğiniz anda, sadece turistlere değil, yatırımcılara, akademisyenlere, sanat ve spor dünyasına da Türkiye'ye gelmeyin demiş oluyorsunuz. Maalesef CHP, 'Türkiye son derece güvenli bir ülkedir.' diyen Wesley Sneijder'in hassasiyetini dahi gösterememiştir. Ayhan Oğan konusuna gelince, eski bir MKYK üyemiz olarak kendisine kastı sorulmuştur. O da vesayetten ve FETÖ'den temizlenen devletin yeniden yapılandırılmasını kastettiğini ve başkanı olduğu Sivil Dayanışma Platformu adına konuştuğunu ifade etmiştir. CHP, İzmir'in özerk olmasını teklif eden milletvekili, terörist cenazesine katılan milletvekilleri ve 15 Temmuz'a 'tiyatro' diyen milletvekili hakkında ne yapmayı düşünmektedir?"

Ünal, yarın AK Parti'nin 16. kuruluş yıl dönümünü kutlayacaklarını, kurulduktan 15 ay sonra iktidara gelmiş, 15 yıldır girdiği her seçimi kazanmış, millete verdiği her sözü yerine getiren bir parti olduklarını bildirdi.

İktidarda oldukları 15 yılın sonunda milletin gözünün içine bakarak konuştuklarına işaret eden Ünal, "AK Parti'nin hikayesi bir millet aşkı hikayesidir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin hikayesini ise herkes biliyor." görüşünü paylaştı.

Muhabir: Mümin Altaş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Darbeci albayın savunmasında Gülen izi

2017-08-11 18:47 - Gündem

Malatya’da baltalı ve silahlı kavga:5 yaralı

2017-08-11 11:22 - Asayiş

Sisi darbesiyle savrulan hayatlar

2017-08-12 14:27 - Dünya

Ecdadın hatırası üniversite kapısı

2017-08-12 16:22 - Gündem

Maçka'da şehit olan başçavuş için tören düzenlendi

2017-08-12 14:37 - Gündem

Gladyatörlerin arenası üç ayda ayağa kaldırılacak

2017-08-13 15:27 - Kültür Sanat

KOSGEB desteğiyle 'patron' oldular

2017-08-12 17:02 - Ekonomi

Ukraynalılar Türk yemeklerinin tadına bakacak

2017-08-11 20:07 - Çevre-Hayat

Ünlü stilist DJ kabininden ayrılamıyor

2017-08-11 22:57 - Magazin

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde koleradan 117 kişi öldü

2017-08-13 14:12 - Dünya

İlgili Haberler

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mutlaka birlik beraberlik içerisinde ortak hedeflere doğru yönelmemiz lazım

17:22 - Siyaset

Kamu Denetçiliği Kurumu 2024 Yılı Yıllık Raporu'nu inceleyecek Karma Alt Komisyon toplandı

15:52 - Siyaset

Bakan Yumaklı'dan virüslü domates tohumuna ilişkin açıklama: Mahrecine iade edildi

14:57 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu ziyaretimizle Türk-Japon ilişkileri daha da kuvvetlendirilecektir

14:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya