?>

CHP Sözcüsü Öztrak: Bunlar, ülkemizi karıştırmaya yönelik ahmakça provokasyonlardır

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, İzmir'deki cami hoparlöründen müzik yayınına ilişkin, "Bunlar, ülkemizi karıştırmaya yönelik ahmakça provokasyonlardır. Yapanlar, mutlaka adalet önüne çıkarılmalıdır. " dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

Ankara

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Bu yıl ki Gençlik Haftası'nın da sonuna geldiklerini hatırlatan Öztrak, 19 Mayıs 1919'un kurtuluşa ve kuruluşa giden yolda atılan ilk adım olduğunu söyledi.

Bu yolun menzilinde belirlenen hedefin, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmak olduğunu ve Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bütün ümidim gençliktedir" dediğini aktaran Öztrak, "Ancak ümidimiz olan gençlik bugün çok büyük sıkıntılar içinde. Gençlerimiz işsiz ve daha da vahimi, ülkemizin ümidi olan gençlerimiz ümitsiz." ifadesini kullandı.

Sosyal Demokrasi Vakfının bu hafta önemli bir araştırma yayımladığını bildiren Öztrak, buna göre, Türkiye genelinde gençlerin yüzde 70’inin ailesinden destek almadan yaşama tutunamadığını dile getirdi. Araştırmaya göre, her dört gençten birinin işinin olmadığına dikkati çeken Öztrak, "20-29 yaş arasındaki her 100 gencimizden 37'si ne eğitimde ne de işte. Evde oturuyor. Gençlerimiz ülkelerinin dışında yaşamak istiyor. Türkiye genelinde her 100 gençten 62'si kendine yurt dışında bir gelecek kurmak istiyor." diye konuştu.

Türkiye'nin stratejik üstünlüğünün genç nüfusu olduğunu belirten Öztrak, gençlerin gelecekten umudunu kesmesi durumunda bunun bedelinin de vebalinin de çok ağır olacağını söyledi.

Öztrak, şöyle devam etti:

"Peki, 18 yıldır ülkeyi yönetenler durumun ciddiyetinin farkında mı? Hayır. Onlar suni krizler çıkarıp, CHP’ye hakaret etmekten başka bir şey düşünmüyor. Cumhurbaşkanı makamında oturan şahıs, gençlerin sorunlarını çözmek yerine gençlerimizi hedef gösteriyor. Vefa Destek Grubunda da çalışan Adana Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Eren Yıldırım'ın Vefa Destek Gruplarına saldırdığını söylüyor. Ama hep söylüyoruz, gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu var. Dün AK Parti Genel Başkanının yazdığı terör hikayesinin gerçek görüntüleri ortaya çıktı. Kaymakamın koruması olduğu söylenen bir şahıs, 'Bunlar nereye gidiyor?' diye soran Gençlik Kolu Başkanımıza silah çekip, ağzına mermi de sürerek, annesinin ve ailesinin yanında tehdit ediyor. Bu memlekette soru soran halka, kaymakam korumaları silah çekecekse vay bu ülkenin haline. Çıkan görüntülerden sonra yalanlarıyla ortalığı karıştıranların milletimize bir özür, Eren'e ise özgürlük borcu vardır."

İzmir'deki müzik yayını

İzmir Müftülüğünün, merkezi ses sistemi frekansına girilerek kentteki bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Öztrak, dün İzmir'de yeni bir dizi ajitasyonla karşılaştıklarını söyledi.

İki ayrı caminin ses sisteminden müzik yayını yapıldığını aktaran Öztrak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İl Başkanımız cami hoparlöründen müzik çaldırılmasının sorumlularının yakalanması için derhal suç duyurusunda bulundu. Sarayın bakanları ise sosyal medyada bu olayı köpürtme yarışına girdi. Bu sabah da kervana, atama Meclis Başkanı katıldı. Beyefendi siz provokasyonu köpürtme makamı değil, itidal makamısınız. Açık konuşayım. Bu olay, ilk değildir. Daha önce de Ağrı'da cami minarelerinden sarayın seçim müziği 'Dombra' çalınmıştır. O zaman bu Bakanlar, bu Meclis Başkanı neredeydi? Biz bu olayları hep kınadık, bundan sonrada kınamaya ve takip etmeye devam edeceğiz. Bunlar, ülkemizi karıştırmaya yönelik ahmakça provokasyonlardır. Yapanlar, mutlaka adalet önüne çıkarılmalıdır. İnanç istismarına yaslanan gerçek ötesi siyaset, son derece tehlikeli bir oyundur. Kabataş yalanı üzerinden milleti kışkırtmaya çalışanlar unutulmamıştır. Geçmişte benzer kışkırtmalar sonucunda yaşadığımız acı olayların izi, bu milletin vicdanında kanayan bir yaradır."

Her gün "deli saçması suni krizlerle ve komplo senaryoları" ile milletin gerçek sorunlarının üstünün örtülmeye çalışıldığını iddia eden Öztrak, "Biz, yapılan edepsizliklerin elbette peşine takılmayacağız. Ama önce mahkemelerde hakkımızı arayacağız. Sonrada bu yapılanları gören sağduyulu milletimizin hakemliğine güveneceğiz." ifadesini kullandı.

Salgın nedeniyle bu yıl üniversiteyi bitirecek gençlerin bırakın iş bulmayı, iş aramaya cesaret bile edemediği bir döneme girildiğini savunan Öztrak, araştırmacıların, bu yıl Türkiye'de, yaklaşık 2,5 milyon çalışanın işinden olacağını tahmin ettiğini belirtti.

Faik Öztrak, ramazan ayında edilen duaların kabul olmasını temenni ederken, vatandaşların Ramazan Bayramını da kutladı.

Öztrak, "Ramazan Bayramımızı da sokağa çıkma yasağı varken kutlayacağız. Salgın henüz tam kontrol altına alınmış değil. Vatandaşlarımızın ihtiyatı elden bırakmadan, kurallara uyarak, sevdikleriyle kalben bayramlaşmalarını hassaten rica ediyoruz." diye konuştu.

CHP'nin infaz düzenlemesiyle ilgili kırmızı çizgileri

Öztrak, açıklamalarının ardından soruları da yanıtladı.

CHP'nin infaz düzenlemesini ne zaman Anayasa Mahkemesine götüreceği ve düzenlemeyle ilgili kırmızı çizgisi sorulan Öztrak, usul yönünden başvurularını yaptıklarını şimdi de esas yönünden başvuru yapacaklarını bildirdi.

Bu konuda kırmızı çizgilerinin çok açık olduğunu dile getiren Öztrak, şunları söyledi:

"Biz, teröristlerin, eli kanlı katillerin, kadınlara şiddet uygulayanların, çocuk tacizcilerinin hiçbir şekilde bir affa uğramasını istemiyoruz. Anayasa Mahkemesine vereceğimiz dilekçemizde de bunu belirteceğiz. Ama şunu istiyoruz, haksız ve adaletsiz bir biçimde TBMM'den geçen yasayla iktidarın kendi yandaşlarını serbest bırakırken kendisine muhalif olanları içeride tutmasını da hiçbir şekilde kabul etmemiz mümkün değil. Onlar için adalet anlayışımızı sonuna kadar sürdüreceğiz."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 19 Mayıs günü Anıtkabir ziyareti hatırlatılarak, "Genel Başkanın bekletilmesi sonrasında, bugün Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir haber ajansı da dahil edilerek parti içinden komplo iddiaları gündeme getirildi. Yorumunuz nedir?" sorusuna Öztrak, "Siz, bizim Genel Başkanımızın ağızından bir kere dahi, 'aldatıldık Allah affetsin' lafını duydunuz mu? Bizim Genel Başkanımız yetişme tarzı itibarıyla da bu ülkede kumpas kurulabilecek son Genel Başkandır. Hiçbir şekilde ne partimize, ne genel başkanımıza kumpas kurulamaz. Biz bu konularda şerbetliyiz." yanıtını verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine 'sokağa çıkma kısıtlaması' ile ilgili genelge gönder

2020-05-20 01:37 - Gündem

BAE bölgedeki başarısız askeri planları için milyarlarca dolar harcıyor

2020-05-21 17:13 - Genel

Madagaskar Fransa'yı hakimiyet iddia ettiği Dağınık Adalar'a ilişkin projesi nedeniyle kınadı

2020-05-19 07:11 - Genel

ABD'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 90 bini geçti

2020-05-17 20:32 - Dünya

Ünlü isimler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 173'üncü yaşını kutladı

2020-05-21 20:22 - Ekonomi

Atina'daki mescitler ibadete açıldı

2020-05-20 03:37 - Dünya

Hepsiburada ve BMD "Perakende Dayanışma Hareketi" başlattı

2020-05-19 13:06 - Ekonomi

Karantina sürecini tamamlayan vatandaşlar gururlu ve mutlu

2020-05-22 14:52 - Gündem

Dışişleri Sözcüsü Aksoy'dan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Schinas'ın 'göç' açık

2020-05-21 01:47 - Gündem

Türkiye Petrolleri’nden sokak hayvanlarına mama desteği

2020-05-18 16:56 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Terörsüz Türkiye) Çok fazla uzamadan, beklenen neticenin süratle alınacağı kanaatindeyim

20:44 - Siyaset

Bakan Fidan, Güler ve MİT Başkanı Kalın, Suriye Cumhurbaşkanı Şara tarafından kabul edildi

22:08 - Siyaset

Bakan Yerlikaya: Milletimizin başına musallat olan terör, bir daha açılmamak üzere kapanıyor

20:32 - Siyaset

Milli Savunma Bakanı Güler, İngiliz mevkidaşı Healey ile görüştü

15:33 - Siyaset

Emekli bayram ikramiyesinin yükseltilmesine yönelik düzenlemeyi de içeren kanun teklifi, Komisyonda

13:03 - Siyaset

Günün Manşetleri

İtalya ile Rusya arasında diplomatik gerilim sürüyor

00:03 - Dünya

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda 4 rövanş maçı tamamlandı

23:57 - Spor

Zelenskiy, ramazanda barış için güçlü diplomatik adımlar atma imkanının olabileceğini belirtti

23:53 - Dünya

İsrail'in, alıkoyduğu Filistinlilerin naaşının sayısı 676'ya yükseldi

23:43 - Dünya

ABD'de yargıç, işten çıkarılan binlerce federal çalışanın geri alınmasına hükmetti

23:43 - Dünya