?>

CHP'li Gürer'den emeklilikte yaşa takılanların eylemlerine destek

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,'Emeklilikte yaşa takılanların protesto anlamına gelmeyen ama uyarı niteliğindeki bu eylemlerini bizler de destekliyoruz.' dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

TBMM

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Emeklilikte yaşa takılanların protesto anlamına gelmeyen ama uyarı niteliğindeki bu eylemlerini bizler de destekliyoruz." dedi.

Gürer, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM Genel Kurulunda, kendi imzasını taşıyan, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşüldüğünü ve kabul edilmediğini belirtti.

Kanun teklifinin, intibak düzenlemesini içerdiğini dile getiren Gürer, "İntibak düzenlemesine verilen ret oyları bizleri üzdü. Umarım kısa süre içerisinde emekliler ile ilgili bir düzenleme yapılır." ifadesini kullandı.

Türkiye'de emeklilerin ciddi bir geçim sıkıntısı içinde olduğunu kaydeden Gürer, emekliler arasındaki dengesizliklerin de giderek arttığını savundu. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sorun kadar emeklilerin de mağduriyetinin bulunduğunu belirten Gürer, "Aylık bağlama oranı değiştiği için emekliler 1000 liranın altında maaş almaya başladı. İktidar bunu görüp 1000 liraya bir taban ücret gibi yaklaştı. Bu da tam anlamıyla uygulanmıyor." diye konuştu.

"Emeklilikte yaşa takılanlar"ın bugün saat 20.30'da 10 dakika süre ile ışıkları yakıp söndürme eylemi yapacağını aktaran Gürer, emeklilikte yaşa takılanların, bu eylemleriyle varlıklarını iktidara göstermeyi istediklerini belirtti.

Gürer, "Emeklilikte yaşa takılanların protesto anlamına gelmeyen ama uyarı niteliğindeki bu eylemlerini bizler de destekliyoruz. Emeklilikte yaşa takılanların ve emeklililerin sorunlarını görmeyen bir iktidarın seçimler öncesinde vaatte bulunması inandırıcı gelmeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Ispanak yedikten sonra zehirlendikleri şüphesiyle hastanelere başvuran vatandaşların durumlarına da dikkati çeken Gürer, Türkiye'de gıda güvenliğinin ciddi bir sorun olduğunu söyledi.

Ispanağın içine karışmış olabileceği iddia edilen otların yıllardır neden karışmadığını soran Gürer, "Ispanağın içine ne kadar bu ottan karıştı ki insanları zehirler boyuta geldi? Bunun inandırıcılığı yok. Bence ıspanağın içeriği irdelenmeli. Kullanılan sulama suyu, gübre, bitkisel ilaç, bunlar bütünüyle incelenmeli, olayın gerçeği kamuoyuyla paylaşılmalı." dedi.

Bu arada Gürer, açıklamasının ardından Basın Koridoru'ndaki ışıkları açıp söndürerek emeklilikte yaşa takılanların yapacakları eylemlerine destek verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Uzak Doğu ile Amerika'ya yeni hat müjdesi

2019-11-02 15:17 - Ekonomi

Teröristler Tel Abyad halkına ekonomik baskı da uygulamış

2019-10-30 16:47 - Gündem

Hızlı tren kazasına ilişkin 10 kişi hakkında iddianame hazırlandı

2019-10-30 19:22 - Gündem

“Meme kanserine karşı kendi kendine muayene hayati önemde“

2019-10-31 18:55 - Sağlık

5 soruda Irak'taki gösteriler

2019-10-31 14:57 - Dünya

Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin zeytinlerini çaldı

2019-11-05 19:52 - Dünya

Türkiye'den Uygur Türkleri açıklaması

2019-10-30 21:52 - Dünya

'Çakar lamba' kısıtlaması yarın başlıyor

2019-10-31 14:42 - Gündem

Selçuk Yöntem, "Benim adım Feuerbach"le İKÜ'de

2019-10-31 13:55 - Genel

'Daha güçlü olmak daha büyük bir ülke olmak durumundayız'

2019-11-02 17:37 - Siyaset

İlgili Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den 6 Şubat depremlerinin ikinci yılına ilişkin paylaşım

10:13 - Siyaset

MHP'den Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin açıklama

22:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir vatandaşımızı dahi bırakmayacağız

19:48 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'asrın birlikteliği'ne katkı sağlayan kurum, kuruluş ve özel sektör temsilcilerine plaket

21:22 - Siyaset

Bakan Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüştü

20:03 - Siyaset

Günün Manşetleri

Avustralya'daki yangında 5 gün içinde Mount Remarkable Milli Parkı'nın yüzde 15'i yok

13:17 - Dünya

Fenerbahçe, UEFA listesine Skriniar, Talisca ve Kostic'i ekledi

13:13 - Spor

Almanya'da geçen yıl Müslümanlara yönelik suçların sayısı arttı

13:08 - Dünya

Özbekistan, 2025'te önemli uluslararası toplantılara ev sahipliği yapacak

12:42 - Dünya

Suriye'ye un ihracatının bu yıl 400 bin tona çıkması bekleniyor

12:37 - Gündem