CHP'li Bingöl'den miting açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Yenikapı mitingi ile birlikte Türkiye'nin tüm illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek mitinglerde hiçbir siyasi partinin afişinin, posterinin, bayrağının olmaması gerektiğini belirterek, “Bu konuda alınan kararlar uygun ise o il

Siyaset - 8 yıl önce

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Genel Merkezi’nde Yenikapı mitingine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Bingöl, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında MYK'mız toplanarak yarınki Yenikapı mitingine genel başkan düzeyinde katılım kararı almıştır. Parlamenter demokrasinin güçlendirilmesi ve kökleştirilmesine katkı koyma zorunluluğu olan bu Yenikapı mitingi ile birlikte Türkiye'nin tüm illerinde eş zamanlı olarak mitingler düzenlenecektir. Dün itibariyle il örgütlerimizle bu mitinglere katılma ile ilgili hassasiyetlerimizi, olmazsa olmazlarımızı ve kriterlerimizi bildirdik. Arkadaşlarımızla illerde yapılan toplantılarda, görüşmelerde bu hassasiyetlerimizi ve olmazsa olmazlarımızı dile getirdiler” şeklinde konuştu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında siyaset kurumunun darbe karşıtı aldığı ortak tavrın son derece önemli olduğuna dikkat çeken Bingöl, “Bu ortaklaşma bundan sonraki süreçte geçmişe yönelik öz eleştiri yapma zorunluluğu ile birlikte özgürlükçü demokrasiyi iyileştirmek adına da son derece önemlidir. O açıdan yarın Yenikapı ile birlikte tüm Türkiye'de yapılacak olan mitingler hepimize umut vermeli ve ortak paydamız olmalıdır. Dün il başkanlarımızla paylaştığınız olmazsa olmazlarımız ve kriterlerimiz hiçbir siyasi partinin afişinin, posterinin, bayrağının, simasının olmaması, alanda sadece Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin olması, yine herhangi bir siyasi parti ile özdeşleşmiş bir müzik eserinin çalınmaması, bunun yerine o yöreyle ilgili ortak ezgilerin, müzik eserlerinin çalınmasının çok uygun olacağı, protokol kurallarına uyulması, konuşmalar yapılacak ise eşit sayıda ve eşit sürelerde bu konuşmaların yapılması gibi bir dizi hassasiyetlerimiz, olmazsa olmazlarımız ve kriterlerimiz örgütlerimizle paylaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

“Dünden itibaren örgütlerimiz illerde bu toplantıları gerçekleştiriyor” diyen Bingöl, şunları kaydetti: “Bu konuda alınan kararlar uygun ise o illerde örgütlerimiz mitinglere yoğun katılım sağlayacaklardır. Ancak az önce bazılarını saydığım bu hassasiyetlerimiz ve önerilerimiz dikkate alınmayıp, herhangi bir yıldaki bir miting bir siyasi parti etkinliğine dönüştürülecek ise orada bizim örgütlerimiz olmayacaktır. Biz bu kararlara, bu hassasiyetlere sonuna kadar uyacağız. Katıldığımız her ilde bu kriterler bizim önceliğimiz olacaktır ve dün Sayın Genel Başkanımızın Sayın Başbakanla da paylaştığı bu hususlar bizim her üyemiz tarafından dikkate alınacak ve gereği yapılacaktır. İllerle ilgili düşüncelerimizi her ilde arkadaşlarımız geniş bir şekilde yerel basınla paylaşıyorlar.”

Benan Özben

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şehit gazeteci Mustafa Canbaz’ın oğlundan ‘Külliye'deki Tören’e sitem!..

2016-08-01 09:11 - Özel Haber

Değişik bir heyecan, garip bir hüzün... Raşit Anaral'dan!

2016-08-01 03:36 - Özel Haber

Balyoz'un 'dokunulmaz' binbaşısı, FETÖ'nün darbeci albayı

2016-08-06 13:17 - Gündem

Türk güreşi 20. kez olimpiyat sahnesinde

2016-08-02 19:17 - Spor

Merkez, enflasyonun neden yükseldiğini açıkladı

2016-08-04 14:07 - Ekonomi

İbrahim Balta tutuklandı

2016-08-02 22:22 - Gündem

Irak'ta bir bölge daha DAEŞ'ten temizlendi

2016-08-01 02:37 - Dünya

İstiklal Marşı'nı okurken ağlayan çocuktan darbecilere mesaj

2016-08-03 03:17 - Gündem

Çocuklarla seyahat ederken bu detaylara dikkat

2016-08-04 15:02 - Gündem

FETÖ'nün İngiltere yapılanması

2016-08-04 17:27 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile Şuşa'da bir araya geldi

22:13 - Siyaset

Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de

16:18 - Siyaset

TBMM Adalet Komisyonu, 9. Yargı Paketini haftaya görüşecek

15:03 - Siyaset

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kabul edildi

05:02 - Siyaset

Ulaştırma alanında düzenlemeler için kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:03 - Siyaset

Günün Manşetleri

İran'daki seçimde oyların yarısından fazlası sayıldı, Pezeşkiyan yüzde 52,5 ile önde

04:28 - Dünya

EURO 2024 yarı finalinde İspanya'nın rakibi Fransa oldu

01:13 - Spor

TFF Başkanı Büyükekşi: Merih Demiral'a 2 maçlık ceza haksız, hukuksuz ve adaletsiz

00:23 - Spor

İsrail'in Gazze'nin orta kesimine düzenlediği saldırıda biri UNRWA çalışanı 5 Filistinli ö

00:17 - Dünya

Rusya: Son 1 haftada Ukrayna'da 5 yerleşim birimini ele geçirdik

23:52 - Dünya