?>

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sorunları hep birlikte çözeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendilerine destek verilmesi durumunda Türkiye'nin sorunlarını çözeceklerini belirterek, "Çiftçisi de esnafı da herkes kazanacak." dedi.

Siyaset - 4 yıl önce

Edirne

Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'ın Malkara ilçesindeki Et Kombina Tesisi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük ikinci et kombinasının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını, bu tür tesislerin Türkiye'nin her yerinde olması gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu olmadığını, iktidara geldiklerinde sorunların tamamını hep birlikte çözeceklerini vurguladı. "İntikam duygusuyla devlet yönetilmez" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Devletin görevi vatandaşına hizmet etmektir. O görevi yapacak olan da devleti yöneten siyasi otoritedir. Yani şu anda AK Parti'dir. AK Parti'nin vatandaşına hizmet etmesi lazım. Bölmemesi lazım, öfke duymaması lazım, kin duymaması lazım. Patatesçiydi, soğancıydı, hayvan üreticisiydi, çiftçiydi, bunları hiç kimse terörist ilan edemez. Bunlar çalışıyorlar, kazanıyorlar, alın teri ile kazanıyorlar. Bizim köylümüze veremediğini Avrupa'nın köylüsüne veriyor. Bizim üreticiye veremediğini Avrupalı üreticiye veriyor. Ya kardeşim, burada da çalışan var. Veriyorsan ona verdiğin fiyatın aynısını bizim köylüye ver, o kazansın. O üretiyor, o çaba harcıyor, o emek harcıyor. "

"Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayız"

Türkiye'nin tüm sorunlarını akılla, mantıkla, bilgiyle, birikimle çözeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Çünkü benim siyaset anlayışımda cebini doldurmak yoktur, vatandaşın cebi dolacak, vatandaş kazanacak, alın teri döken kazanacak." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Biz her yerde kendi vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza destek oluyoruz. Tarihin bize yüklediği bir miras var. Ama etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayız. Allah'ın yarattığı insanı en değerli varlık olarak kabul ederiz. Bu coğrafyada herkesin huzur içinde yaşamasını isteriz. Biz cennet yurdu olan bu ülkeyi cehenneme çeviren bir siyaset istemiyoruz. Bize destek verin göreceksiniz Türkiye bütün bu sorunları aşacak. Çiftçisi de kazanacak, esnafı da kazanacak, işçisi de kazanacak, herkes kazanacak."

Daha sonra Şerif Özgür isimli bir vatandaş Kılıçdaroğlu'na tarihi olduğu belirtilen "Nutuk" hediye etti.

Kılıçdaroğlu ise Nutuk'un parti genel merkezinde yerini alacağını, Irak ve Suriye'deki Türkmenlerin kendilerinden "Nutuk" istediğini, oraya Mustafa Kemal Atatürk'ün bu eserini gönderen tek partinin CHP olduğunu ifade etti.

Et Kombina Tesisi'ni gezen Kılıçdaroğlu, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe evinde yenilgi rekoru kırdı

2021-03-15 01:31 - Spor

Aytemiz Alanyaspor'dan bol gollü galibiyet

2021-03-13 21:31 - Spor

Bayburtlu kalp hastası Kovid-19 olduğunu 2 aylık yoğun bakımın ardından öğrendi

2021-03-12 17:26 - Sağlık

Kars'ta kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

2021-03-16 04:06 - Eğitim

Güneydoğu, Kovid-19 risk haritasında 'mavi' dönemi sevdi

2021-03-17 14:05 - Gündem

Plastik poşetlerde kullanılacak logo ve sloganlara ilişkin ayrıntılar belli oldu

2021-03-13 18:49 - Gündem

Bakan Varank: AB ile ilişkilerimizi güçlendirmenin her zamankinden daha elzem olduğunun bilincindeyiz

2021-03-15 18:37 - Ekonomi

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2021-03-16 02:15 - Dünya

İç savaşın 11. yılına girdiği Suriye'de gösteriler düzenlendi

2021-03-16 02:16 - Gündem

46. Cesar Sinema Ödülleri sahiplerini buldu

2021-03-13 14:03 - Dünya

İlgili Haberler

TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu'nun üyeleri belirle

00:18 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toprak bütünlüğünü haiz bir Filistin Devleti'nin kurulması daha fazla geciktirilemez

12:21 - Siyaset

Bakan Göktaş: Kamu ve özel huzurevlerinde 30 bin yaşlıya bakım hizmeti sağlıyoruz

19:48 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı bin Ferhan ile telefonda görüştü

16:27 - Siyaset

Bakan Kurum, CHP'li milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla görüştü

15:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

Trump, Putin ile "muhtemelen" Suudi Arabistan'da görüşeceğini açıkladı

01:32 - Dünya

Fransa'nın Grenoble kentinde barda meydana gelen patlamada 12 kişi yaralandı

01:27 - Dünya

Celtic taraftarlarından İsrail'e "kırmızı kart"

01:22 - Spor

Şampiyonlar Ligi'nde play-off turu ilk maçları tamamlandı

01:17 - Spor

Rusya: Putin ile Trump, ileride yapacağı görüşmede daha fazla sonuç elde edebilir

00:28 - Dünya