?>

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir esnafıyla görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki Kemeraltı esnafıyla video konferans toplantısıyla görüştü.

Gündem - 4 yıl önce

Ankara

Partiden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, tarihi Kemeraltı'nda faaliyet gösteren 17 esnafla video konferans toplantısında bir araya geldi.

Görüşmede, Kemeraltı esnafı, pandemi sürecinde yaşadıkları zorlukları aktardı.

Kemeraltı'nın sadece İzmir açısından değil, Türkiye açısından da önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Tarihi ve sosyal açıdan önemli bir yer. Farklı kültürlerin barış içinde yaşadığı farklı bir atmosfer var orada." dedi.

Esnafın Ahi Evran kültürünü yeterince içselleştiremediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bunun sorumlusu esnaflar değil, siyasetçiler. Çünkü siyasetçiler Türkiye'yi öyle bir noktaya getirdi ki komşumuzun kimliğini, yaşam tarzını, kimliğini sorgulamaya başladık.

Onu insan olarak görmemeye başladık. Bu atmosferden Türkiye'nin mutlaka kurtulması lazım. Kemeraltı esnafı tüm bu olumsuzluklara rağmen bir arada birlikte." değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Esnafların kendi içinde dayanışması lazım. Maalesef odalar zayıf ve esnafların çıkarlarını yeteri kadar gözetemiyorlar, yeteri kadar güçlü değiller.

Bunun sorumlusu da yine esnaflar. Esnaf arkadaşlar kendi haklarını, kendi çıkarlarını savunan güçlü profiller seçmeliler. Bunlar siyaset kurumuyla gerekirse kavga edebilmeli, gerekirse düşüncelerini biraz daha açık, net dillendirmeli.

Biz olabildiğince esnafın sesi olmaya çalışıyoruz, bu süreç içerisinde en büyük zararı gören esnaf, dükkanı kapandı. Esnafın bir kısmı zaten günlük yaşıyor. Kahveciler şikayet ediyor, berberler şikayet ediyor."

Kılıçdaroğlu, görüşmede gündeme gelmesi kapsamında, sağlık çalışanlarına salgın sürecinde fedakarca çalıştıkları için teşekkür etti.

Kemeraltı'nda yapılacak alt yapı ve üst yapı çalışamalarının çok dikkatli yapılması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, tarihi bir bölge olduğu için her taşın ayrı bir değeri olduğunu vurguladı.

Ahilik Haftası sebebiyle gerçekleştirilen toplantıda CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba eşlik etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye ile diyalog mesajı

2020-09-15 18:06 - Dünya

Teröristlerin korkulu rüyası 'Yıldırım' operasyonları

2020-09-18 15:49 - Genel

Güney Afrika'da Kovid-19 tedbirleri gevşetildi

2020-09-17 06:06 - Dünya

Trump yönetimi 4 ülkeden sığınmacıları sınır dışı edebilir

2020-09-15 17:39 - Genel

'Turizmin başkenti'nde havadan ve karadan denetimler yapan jandarma kuş uçurtmuyor

2020-09-15 17:41 - Gündem

İltihap sökücü ilacın Kovid-19 tedavi sürecini kısaltabileceği öne sürüldü

2020-09-15 01:21 - Dünya

Moskova'daki ticari şirketlerin yüzde 16'sı kısıtlamalar kaldırıldıktan sonra açılmadı

2020-09-15 06:48 - Özel Haber

Ürdün Başbakanı Rezzaz: Adil barış Filistin halkının meşru haklarının verilmesiyle sağlanacak

2020-09-17 22:01 - Dünya

Duygu Delen'in ölümünde kan izleri soruşturmanın seyrini etkileyecek

2020-09-18 13:46 - Gündem

BM ve FIFA arasında futbolda yolsuzluk ve suç alanında iş birliği anlaşması

2020-09-14 23:58 - Spor

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor