?>

CHP'den 'Salda Gölü' açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "Salda'da millet bahçesi projesinin ihalesi Çevre Kanunu'na aykırıdır. Çevresel Etki Değerlendirmesi yapılmadan ihale yapılamaz." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

Ankara

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlığın "Özel Çevre Koruma Bölgesi" ilan ettiği alana millet bahçesi yapmayı önerdiğini kaydetti.

"Peki bu alanı nasıl koruyacağız, gelecek kuşaklara nasıl teslim edeceğiz?" diye soran Karaca, Salda Gölü'nde koruma amaçlı imar planlarının kesinleşmesi dahi beklenmeden ihaleye çıkıldığını ifade etti.

Karaca, şu değerlendirmede bulundu:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Salda'da yapmak istediği millet bahçesi projesini apar topar ihaleye çıkararak adeta yangından mal kaçırmıştır. Millet bahçesi projesinin ihalesi, Çevre Kanunu'na aykırıdır. Çevresel Etki Değerlendirmesi yapılmadan ihale yapılamaz. Madem amacınız Salda Gölü'nü korumak, 1. Derece Doğal Sit Alanı iken neden Özel Çevre Koruma bölgesi ilan ettiniz? Kirlilik tehlikesi olan, korunması gereken bir alanın inşaata ve kitlesel turizme açılması tezat oluşturuyor. Salda'daki turizmin kontrollü olması, alanın korunmasına yönelik etkin eylem planları oluşturulması gerekirken, mesire alanı mantığıyla daha fazla çöp üretilecek bir alana dönüştürülmeye, daha fazla araç trafiğine açılmaya çalışılıyor. Korunan alanlarda, kar kaygısıyla değil, bir mirası gelecek kuşaklara nasıl daha iyi bir şekilde teslim edebiliriz kaygısı ile hareket edilmelidir."

Salda Gölü'nü korumanın bir vatandaşlık görevi olduğunun altını çizen Karaca, "Salda ve tüm tabiat varlıklarımız hepimizin ortak mirasıdır. Doğayı korumak sadece Bakanlığın değil, halkın da anayasal ödevidir. Bu ödev boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı.

Karaca, Salda Gölü'nün bozulmaması için her türlü hukuki süreci takip edeceklerini ve demokratik hakları kullanmakta tereddüt etmeyeceklerini belirterek, Kazdağları'nı korumak için nöbet tuttukları gibi Salda için de Yeşilova'da vatandaşlarla ve doğa dostlarıyla nöbete hazır olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Devlet desteğiyle otel sahibi oldular

2019-07-29 19:09 - Genel

Trabzonspor'un 52. kuruluş yıl dönümü İstanbul'da meşalelerle kutlandı

2019-07-29 02:02 - Spor

Taşköprü sarımsağında hasat sona erdi

2019-07-31 19:57 - Gündem

'Kaşıkçı cinayetinde hala cevaplanmamış çok soru var'

2019-07-30 16:12 - Gündem

Fransa Bisiklet Turu'nun son 110 yıldaki en genç şampiyonu Bernal oldu

2019-07-29 02:19 - Spor

Hrant Dink davasının firarisi olarak aranan sanık Uzundal yakalandı

2019-07-26 20:52 - Asayiş

Sağlık Bakanlığından kan hastalıklarıyla mücadelede yeni adım

2019-07-29 14:32 - Sağlık

Şenol Güneş, Türk takımlarının hazırlık maçlarını izleyecek

2019-07-28 18:17 - Spor

“TCMB'nin 300-350 baz puanlık indirim alanı var“

2019-07-30 17:42 - Ekonomi

Almanya'da 'tüketici güveni' son 26 ayın en düşüğünde

2019-07-30 15:17 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Kurum, CHP Genel Başkanı Özel'in kendisine yönelik iddialarını yalanladı

19:33 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, TÜSİAD'a tepki

18:12 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tokyo Camii ve Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti

14:12 - Siyaset

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, çalışmalarını mayısta tamamlamayı planlıyor

11:33 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya'da Ukraynalı yetkililerle görüştü

10:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor