?>

CHP'de olağanüstü kurultay çağrısı

CHP'nin son olağan kongresinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan 41 il başkanı, olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.

Siyaset - 9 yıl önce

CHP'nin son olağan kongresinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan 41 il başkanı, olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. CHP'li 41 il başkanı, Ankara Park Otel'de basın toplantısı düzenleyerek 1 Kasım Pazar günü yapılan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 41 il başkanı adına açıklama yapan CHP Ankara İl eski Başkanı Zeki Alçın, "1 Kasım seçimleri CHP için başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Tüm CHP'liler için yapılması gereken ilk şey hiçbir gerekçenin ardına sığınmadan başarısızlığı kabul edip çözüm üretmektir" dedi.

Yapılması gereken ilk şeyin "Hiç zaman geçirmeksizin bir an önce Olağanüstü Kurultaya gitmek" olduğunu bildiren Alçın, "Sayın Genel Başkanımız 'Önümüzde olağan kurultay var' mazeretinin ardına sığınmadan ve partimize daha fazla zaman kaybettirmeden olağanüstü kurultayı mümkün olan kısa sürede toplamalı ve bu büyük örgütün ortak aklını harekete geçirmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin çıkarları her şeyin ve herkesin üzerindedir" çağrısında bulundu.

“CHP’NİN SON BEŞ YILDA YAPILAN ALTI SEÇİMİN HİÇ BİRİNDE BAŞARILI OLAMAMASI MAZUR GÖRÜLEMEZ”CHP’nin tek ve ana hedefinin iktidar olduğunun altını çizen CHP Ankara İl eski Başkanı Alçın, şöyle konuştu:“Yüzde 25’lik oy oranlarını CHP için makul göstermeye ve CHP’lileri bu duruma alıştırmaya çalışan hiçbir tutum ve anlayış kesinlikle kabul edilemez. Ana muhalefet partisi CHP, hiçbir sıçrama yapamıyor, hâlâ aynı mütevazi oy oranlarında kalıyor ve son 5 yılda yapılan 6 seçimin hiç birinde başarılı olamıyor ve tümünü kaybediyorsa, bu durum hiçbir şekilde mazur görülemez.”1 Kasım seçimlerinin asıl tahribatının ruhlarında yaşandığına dikkat çeken Alçın, şunları söyledi: “Asıl tahribat örgütlerimizin ve tabanımızın partimizin geleceğine ilişkin umutlarındaki tahribattır. CHP’liler, yorgun, yılgın, umutsuz ve hayal kırıklığı içindedir. Bizim amacımız dünü tartışmayla değil yarını kurtarmayla ilgilidir. Amacımız, CHP’yi yeniden umut haline getirmeye çalışmaktır. Ancak bütün bunların mevcut liderlik ve yönetim tarafından başarılabileceğine CHP’lilerin artık inancı kalmamıştır. Bu nedenle yapılması gereken ilk şey hiç zaman gerekmeksizin biran önce olağanüstü kurultaya gitmektir.”Alçın, açıklamalarına şöyle devam etti: “Dün burada bu salonda toplanan partinin geçmişteki çok önemli mücadeleleri üstlenen eski il başkanları, genel merkezimize bütün iyi niyetimizle örgütün ortak aklını öne çıkarmasını, demokratik hiyerarşiyi çalıştırmasını ve üstelik bu genel başkanımızı çok büyük destekle iki kere kurultay başarısı kazandıran bu delege ile olağanüstü kurultayı toplamasını diliyoruz.”

“YÖNETİME TALİBİZ”Alçın, basın mensuplarının, “Destekleyeceğiniz bir başkan adayı var mı?” sorusuna şu cevabı verdi:“CHP’nin demokratik süreci çalışmaya başladığı zaman CHP’de bu tür kademelerde görev yapabilecek birçok arkadaşımız çıkar. Bu güne kadar birçok kurultayda denenmiş, görülmüştür. CHP’de önümüzdeki süreçte anlaşılıyor ki bu güne kadar gelen bilgi gösteriyor ki oldukça fazla aday çıkacaktır. Her birimizin gönlünde mutlaka şu daha iyi yapar görüşü vardır ama biz il başkanları olarak bu sürecin olağanüstü kurultay kararı alınana kadar en demokratik şekilde örgütte tartışılmasını, herkesin kendini örgüte anlatmasını ve sonunda örgütte oluşacak ortak aklın karara dönüşmesini istiyoruz. Özetle her birimizin adayı olabilir ama şimdi biz bir tek aday ismi deklare etmiyoruz. Bütün adaylar bizim adayımızdır. Biz, böylesi bir çözümün mümkün olduğunu görmeseydik, hiç bu işe girişmezdik. Çekilirdik evlerimize işlerimize bakardık."CHP'nin geçmişte de zor günler yaşadığını ama yüzde 42’ye varan oyları da almasını bildiğini anlatan Alçın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunların nasıl yapıldığını iyi bilenlerdeniz. CHP, kendini yenileyerek demokratik süreçleri açarak çok büyük bir örgütlenmeyi hep birlikte başlatarak ama özellikle CHP kendi asli unsurlarına dönerek bir büyük örgütlenmeyi başlatarak böylesi bir başarıyı yakalamak mümkündür. Biz bunun yollarını çok iyi biliyoruz. Onun için de yönetime talibiz.”

“BİRAN ÖNCE OLAĞANÜSTÜ KURULTAYIN TOPLANMASINI İSTİYORUZ”Alçın, “Olağanüstü kurultayın toplanabilmesi için kurultayın delegesinin 5’te 1’i gerekiyor. Açıklamayı yapan delege sayısı burayla mı sınırlı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:“Biz dün burada 42 arkadaşla toplantı yaptık. Bizim oluşturduğumuz platform biraz farklı. Biz, 3.5 yıl önce seçilen il başkanlarıyız. Dün katılan arkadaşların hepsi il başkanı değildi. Yaklaşık 35’i il başkanıydı. Biz şimdi olağanüstü kurultay çağrısı yaparak partimizin önüne bir hedef koyuyoruz. Genel Merkezden bir niyet beklentimiz var. Umutlu olmamakla birlikte genel başkanımızın demokratik kişiliğine güvenerek genel merkezin bir olağanüstü kurultay almasını bekliyoruz. Ancak, biz dün burada toplanan arkadaşlar, her şeye rağmen olağanüstü kurultayı toplamak üzere yola çıkmış bulunuyoruz. Biz en geniş anlamda bütün delegelerimize ulaşacağız. Kurultayı toplamak için 5’te 1 imza yetiyor. Ama biz yüzde 51’i hedef alacağız. Biz yüzde 51, yani kurultay delegelerinin yarısından bir fazla imza toplamak üzere yola çıkacağız.”Genel merkezdeki bir kadronun tüzüğü tümüyle zorlayarak kongreleri usulüne uygun yapmadığını iddia eden Alçın, şunları söyledi: “Geçen günlerde biz bütün CHP’liler seçimlere odaklanmışken, bu şekilde 12 kongre yapılmıştır. Hiç demokratik olmayan bir şekilde kongre yapılmıştır. Bu tamamen delege yapısını dönüştürmeye yönelik davranışlardır. Önümüzdeki günlerde bunların devamından endişe ediyoruz. O nedenle biran önce olağanüstü kurultayın toplanmasını istiyoruz.”

CHP BOLU MİLLETVEKİLİ ÖZCAN’DAN KURULTAY ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, seçim sonuçları sonrasında isyan bayrağını açtı. Özcan Twitter hesabından verdiği mesajla kurultayın kaçınılmaz olduğunu söyledi.CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Twitter hesabından, “AKP 1 Kasım’da hem HDP hem MHP tabanından oy alır iken biz niye alamadık, yerimizde saydık sorusunu sorup cevabını araştırmayalım mı yani? Bence bu aşamada sessiz kalmanın CHP’ye faydası olmaz. Olağanüstü Kurultay kaçınılmazdır” şeklinde paylaşımda bulundu.Özcan’ın geçmiş dönemde olduğu gibi Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile hareket ettiği ve Pazartesi günü İnce ve beraberindeki milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyeceği ifade edildi.

İLKER TURAK - BÜLENT VELİOĞLU

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Standard & Poor's Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

2015-11-06 23:34 - Ekonomi

Efsanevi Oyun Warcraft’ın Sinema Filminin İlk Fragmanı Yayınlandı

2015-11-07 22:37 - Kültür Sanat

Rus polisi Tatar kanalını bastı

2015-11-03 13:35 - Dünya

Otobüs şoförü kadın nişanlısını bıçakladı

2015-11-05 21:26 - Asayiş

Bonzai satarken yakayı ele verdi

2015-11-02 19:23 - Asayiş

Kartal fırsat tepti

2015-11-05 23:59 - Spor

MHP’den Türkeş açıklaması

2015-11-07 21:29 - Politika

Benzema gözaltına alındı

2015-11-04 15:57 - Spor

Hakkari’de yoğun hava hareketliliği

2015-11-08 16:27 - Asayiş

6 ayda 112 kadın

2015-11-07 15:35 - Politika

İlgili Haberler

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mutlaka birlik beraberlik içerisinde ortak hedeflere doğru yönelmemiz lazım

17:22 - Siyaset

Kamu Denetçiliği Kurumu 2024 Yılı Yıllık Raporu'nu inceleyecek Karma Alt Komisyon toplandı

15:52 - Siyaset

Bakan Yumaklı'dan virüslü domates tohumuna ilişkin açıklama: Mahrecine iade edildi

14:57 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu ziyaretimizle Türk-Japon ilişkileri daha da kuvvetlendirilecektir

14:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya