?>

"Çerkes evleri" de depremde ağır yara aldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Afşin'in Anzorey Mahallesi'ndeki çoğu kerpiç ve ahşap 184 yapıdan sadece 19'u depremden etkilenmedi.

Gündem - 2 yıl önce

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Afşin'in Anzorey Mahallesi'ndeki Çerkes evleri ağır hasar gördü.

Mahallede iki katlı, çoğu kerpiç ve ahşap malzemeden yapılan 184 yapıdan sadece 19'u depremden etkilenmedi. Hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı mahallede 165 kerpiç ev için acil yıkım kararı verildi.

Anzorey Mahallesi Muhtarı Önder Kuşçu, AA muhabirine, depremlerde mahallelerinin yüzde 90'ının hasar gördüğünü söyledi.

Köyün 184 haneden oluştuğunu belirten Kuşçu, bu evlerden 165'i hakkında ağır hasarlı ve acil yıkım kararı verildiğini anlattı.

Depremin ilk anından itibaren kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli şekilde çalıştıklarını aktaran Kuşçu, şöyle devam etti:

"Mahallemizin nüfusu 230 ve Ramazan Bayramı dolayısıyla dönüşler başladı. Ağır hasar alan veya evleri yıkılan vatandaşlarımızı konteynerlere yerleştiriyoruz. Devletimiz sağ olsun ilk günden bu yana yanımızda oldu. Allah devletimize zeval vermesin. Bu süreci hızlı bir şekilde atlatmaya çalışıyoruz."

Kuşçu, mahallede vatandaşların kendi arazilerine yerleştirilen konteynerlerle barınma sorununu çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

"Mahallemizde gurbetçi vatandaşlarımızın sayısı çok fazla. Kahramanmaraş merkezde oturan birçok vatandaşımızın da ilk depremde evleri yıkıldı ve köye dönüş yaptılar. Yaz dönemi ve deprem nedeniyle 230 olan nüfusumuz ikiye katlanacak. İnşallah bu sorunların da üstesinden geleceğiz. Havaların ısınmasıyla çiftçilik ve hayvancılık yapan vatandaşlarımız faaliyetlerine başlayacak. Mahallemizde kurulan konteynerler sayesinde köyümüz hareketleniyor. Bizler de elimizden geldiğince devletimizin desteğiyle vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz."

2022 yılında faaliyete başlayan çok amaçlı sosyal tesisin de depremde ağır hasar aldığına değinen Kuşçu, "Taziyelerimizi, nişanlarımızı yaptığımız, gençlerimizin zaman geçirdiği ve birçok etkinlik için kullandığımız çok amaçlı sosyal tesisimizi bir an evvel yenilemek ve hizmete kazandırmak istiyoruz. Normalleşme açısından bu bizim için önemli." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gönüllü kadınlar, Hataylı depremzedelere bayramlık hediyeler verdi

2023-04-18 18:37 - Magazin

Meclis, açılışının 103. yılını kutlayacak

2023-04-17 16:28 - Siyaset

ABD'de ilk kez büyük bir şehirde açıktan 5 vakit ezan okunmasına izin verildi

2023-04-14 23:03 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Düzce'de otizmli öğrenciler, depremzede çocuklara ve annelerine özel hediyeler hazırlıyor

2023-04-18 12:47 - Çevre-Hayat

Hollanda’da bir kişi Kur’an-ı Kerim yırtarken kullandığı ırkçı ifadeler nedeniyle sorgulanacak

2023-04-14 17:18 - Dünya

Cumhurbaşkanlığından Kocaeli Şehir Hastanesi paylaşımı

2023-04-15 11:58 - Gündem

James Webb Uzay Teleskobu genç süpernovanın içindeki "yeşil canavarı" görüntüledi

2023-04-13 15:33 - Teknoloji

Hasanlar Barajı son yağışlarla suya doydu

2023-04-15 13:47 - Gündem

Macron'un tartışmalı emeklilik reformunu yasalaştırmasına muhalefetten sert tepki

2023-04-15 15:14 - Dünya

ABD'li bankaların bu yılın ilk çeyreğine ait bilançoları açıklandı

2023-04-14 16:33 - Ekonomi

İlgili Haberler

FETÖ'den soru hırsızlığına ilişkin yeni paylaşımlar

18:18 - Gündem

Şanlıurfa'da sahipsiz köpeğin kadına saldırısının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

17:47 - Gündem

Dışişleri Bakan Yardımcısı Duran, Somali'de çeşitli temaslarda bulundu

17:43 - Gündem

Ankara'da iki çocuğunu öldüren kadın tutuklandı

17:03 - Gündem

Muğla'da Ege Denizi'ndeki sismik aktiviteye yönelik risk değerlendirme toplantısı yapıldı

16:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Suriye ile karşılıklı ticarette yeni düzenleme yürürlüğe girdi

19:48 - Ekonomi

TCMB Başkanı Karahan, Denizli'de iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi

19:42 - Ekonomi

THY'den ramazana özel yurt içi uçuşlarda indirimli bilet kampanyası

19:38 - Ekonomi

TCMB Başkanı Karahan'dan toplumsal refaha katkıda fiyat istikrarı vurgusu

19:32 - Ekonomi

Galatasaray, altyapısına 16 yeni ismi dahil etti

19:27 - Spor