?>

ÇAYKUR'dan fabrikaların baca dumanına ilişkin açıklama

Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü, kurumlarına ait çay fabrikalarının tamamında çoklu toz toplama filtreleri kurularak koruyucu ve önleyici bir sistem oluşturulduğunu bildirdi.

Ekonomi - 8 ay önce

Rize

ÇAYKUR'dan yapılan yazılı açıklamada, çay fabrikalarında üretim aşamalarında açığa çıkan toz ve baca dumanının çevreye vermesi muhtemel olumsuz etkilerin oluşmaması için yıllar içerisinde sürekli yenileme ve iyileştirme çalışmaları yapıldığı belirtildi.

Ayrılan yatırım kaynaklarıyla sürekli teknik iyileştirmeler yapıldığı kaydedilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Fabrikalarımızın tamamında çoklu toz toplama filtreleri kurularak koruyucu ve önleyici sistem oluşturulmuştur. Bilindiği üzere üretim atıkları ve kirlilik gibi evrensel konularla mücadele ve karar keyfiyeti işletme yetkililerine bırakılmadan devletimizin sorumlu ve ilgili birimleri tarafından sıkı takibi yapılmaktadır. Üretim yapılan işletmelerimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il müdürlüklerince düzenli denetlenmekte, özellikle çevreye salınan toz ve duman ölçümleri periyodik olarak kontrol edilmekte ve buna göre izin belgeleri alınmaktadır. Resmi izin belgesi olmadan faaliyet gösteren işletmemiz bulunmamaktadır."

Açıklamada, bütün işletmelerde toz ve duman atıklarının zararlarını minimize eden sistemler olduğuna işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Özellikle Çamlıhemşin ve İkizdere fabrikalarımızda toza ve dumana karşı en modern sistemler yer almaktadır. Teşekkülümüz tarafından sunulan proje tekliflerimize karşılık Dünya Bankasından sağlanan hibelerle iki fabrikamızda kurulan hassas sistemler neticesinde zararlı içerik barındırmadan duman salınımı yapılmaktadır. Bu işlem esnasında aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlanmaktadır. Nasıl ki teşekkül olarak çay tarımının ve sanayisinin baş aktörü olarak üreticimizin yanında durarak çay tarımının geliştirilmesi ve daha iyi şartlarda geleceğe taşınması için çaba sarf ediyorsak çevre kirliliği gibi hassas konularda da üreticilerimizin, halkımızın yanında ve onların menfaatleri gereği iyileştirme çalışmaları yapmaktayız. Fabrika bacalarımızdan çıkan dumanın görünümü değil, esas olan çoklu filtrelerden geçerek salınan dumanın içerik olarak zararsız olup olmadığıdır ki bunu da maksimum seviyelerde sağlamaktayız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kabataş-Bağcılar tramvay hattında teknik arıza

2024-06-04 18:18 - Gündem

ABD'li Senatör Sanders, Netanyahu'nun davet edildiği Kongre oturumuna katılmayacağını yine

2024-06-04 19:07 - Dünya

Rıza Kayaalp olimpiyatlara "rekor" için gidecek

2024-06-03 18:47 - Spor

Alman futbolundaki ırkçılık amatörlerde de yaşanıyor

2024-06-06 13:07 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Merkez Bankası rezervlerindeki artışı değerlendirdi

2024-06-06 20:38 - Ekonomi

Antalya ilk 5 ayda ağırladığı 4 milyona yakın ziyaretçiyle rekor kırdı

2024-06-04 15:42 - Ekonomi

Virgin Galactic'ten Türkiye'nin ikinci astronotu Atasever'in hazırlıklarına ilişkin p

2024-06-08 00:13 - Teknoloji

Ağrı Dağı'nda "turizm ve güvenlik yolu" yapılıyor

2024-06-07 12:43 - Gündem

Aksaray'da kereste deposunda çıkan yangın hasara sebep oldu

2024-06-09 12:57 - Asayiş

Adana'da balıkçıların oltasına 26 kilogramlık lambuka takıldı

2024-06-04 11:38 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

AB, ABD'nin çelik ve alüminyuma ilave vergi uygulaması durumunda karşılık verecek

13:38 - Ekonomi

Trump'ın tarife söylemleri emtia piyasalarına yön vermeye devam ediyor

13:17 - Ekonomi

Bakan Kacır: Türkiye, yüksek teknolojiyle, katma değerli üretimle yoluna devam ediyor

13:03 - Ekonomi

Kayıt dışı çalışan doktorlara bu kez Maliye "reçete" yazdı

12:48 - Ekonomi

Türkiye 2025 yılının ilk ayında fındık ihracatından 209 milyon doları aşkın gelir sağladı

12:37 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Samsun Çarşamba Havalimanı yılın ilk ayında 124 bin 201 yolcuya hizmet verdi

14:07 - Gündem

Emine Erdoğan'dan Malezya ziyaretine ilişkin paylaşım

14:03 - Gündem

Rusya: Trump'ın "Gazze Şeridi'ni devralma" planıyla ilgili detay bekliyoruz

13:57 - Dünya

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, ülkesindeki hapishanelerde Filistinlilere işkenceyi inkar etti

13:48 - Dünya

Orta Karadeniz ve İç Anadolu için kar uyarısı

13:42 - Gündem