?>

Çaykur Rizesporlu Halil İbrahim Pehlivan'ın hedefi milli takımda forma giymek

1. Lig'i ikinci sırada tamamlayarak Süper Lig'e yükselen Çaykur Rizespor'un defans oyuncusu Halil İbrahim Pehlivan, en büyük hedefinin milli takım formasını giymek olduğunu söyledi.

Spor - 2 yıl önce

Rize

RİZE (AA) - MUHİTTİN SANDIKÇI - 1. Lig'i ikinci sırada tamamlayarak Süper Lig'e yükselen Çaykur Rizespor'un defans oyuncusu Halil İbrahim Pehlivan, en büyük hedefinin milli takım formasını giymek olduğunu söyledi.

Halil İbrahim Pehlivan, AA muhabirine, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) kendilerine tanıdığı hak sonucu Gaziantep FK'den ayrılarak Çaykur Rizespor'a transfer olduğunu belirtti.

Süper Lig'den ve 1. Lig'den birçok teklif aldığını aktaran 29 yaşındaki futbolcu, "Çaykur Rizespor camiasına inandığım, gerçekten şampiyon olacağını düşündüğüm için hiç tereddüt etmeden tercih ettim. İyi ki tercih etmişim, sonuçta şampiyon olduk ve bir üst lige çıktık." diye konuştu.

Halil İbrahim Pehlivan, depremin ardından adaptasyon süreci yaşadığını anlatarak, "Psikolojik olarak zor bir süreçti. Aradan geçen bir aydan sonra kendimi tam olarak adapte edebildim. Bu konuda başkanımız, hocalarım, futbolcu arkadaşlarım, herkes yardımcı oldu. Ben de elimden geldiği kadar katkı vermeye çalıştım, katkı verdiğimi de düşünüyorum. Sonunda Süper Lig'e çıktığımız için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizespor'un ligdeki sıralamasına transfer olurken dikkat etmediğinin altını çizen deneyimli oyuncu, şu değerlendirmede bulundu:

"Çaykur Rizespor her zaman Süper Lig'de bulunması gereken bir camia. Her zaman bulunuyor ama son yıllarda bir düşüp ardından tekrar çıkıyor. Hocalarımız, takım arkadaşlarımız, oyuncu kadrosuna bakarak geldim. Oynayan arkadaşlarımla konuştum. Hepsi olumlu düşüncelerini bizlerle paylaştı ve sonunda birlikte Süper Lig'e çıkma sevincini yaşadık."

- "Çaykur Rizespor taraftarını çok sevdim"

Halil İbrahim Pehlivan, Çaykur Rizespor camiasının aile olmayı başardığını vurgulayarak, "Şampiyon olabilmek için en önemli etkenlerden biri coşku, aile ortamı içerisinde olmak. İyi bir aile ortamı ve heyecan vardı. Benimle birlikte yapılan devre arası transferleri rekabeti artırdı. Devam eden ve gelen oyuncuların performansı yükseldi. Rekabet sayesinde başarılı olduk." diye konuştu.

Süper Lig'e iyi hazırlanmaları gerektiğini ve bu hedefe kilitlendiklerini aktaran Halil İbrahim Pehlivan, şöyle devam etti:

"Bir üst lige çıkınca herkesin daha çok çalışması ve doğru planlama yapması gerekiyor. Bir üst lig her zaman çok daha zor. Doğru tercihlerle Çaykur Rizespor camiasının kalıcı olmasını istiyoruz. Benim de hedefim iki yıl daha burada olmak. İki yıl daha gururla ve onurla Çaykur Rizespor formasını giyeceğim. İnşallah elimden gelenin en iyisini yaparak, Rizespor camiasına layık olmaya çalışacağım. Sonucunda hedefimiz Çaykur Rizespor ile birlikte kalıcı olmak ve sonrasında Avrupa kupalarına katılmak. Kişisel en büyük hedefim ise milli takım formasını giymek."

Halil İbrahim Pehlivan, her futbolcunun, taraftarın desteğini her zaman arkasında hissetmek istediğine de değinerek, şunları kaydetti:

"Süper Lig'de iç sahada oynayacağımız maçlarda buna çok ihtiyacımız olacak. Çaykur Rizespor taraftarını çok sevdim, inşallah onlar da beni sevmiştir. Onlardan tek isteğim stadı doldurarak, baskı ve coşkuyu gelen takımlara hissettirmeleri. Sonuç ne olursa olsun bize destek versinler. Onların desteğine her zaman ihtiyacımız var."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Alman ekonomisi özel tüketimin düşmesiyle resesyona girdi

2023-05-25 10:48 - Ekonomi

Defne Devlet Hastanesi, çalışanlarından da "tam not" aldı

2023-05-26 12:14 - Gündem

Bakan Nebati: Bankacılık sektörümüz, gücünü tartışmasız şekilde ortaya koydu

2023-05-25 00:18 - Ekonomi

Judoda 12 sporcu 2024 Paris için kota alma yolunda ilerliyor

2023-05-29 11:43 - Spor

Bakan Soylu: Cumhuriyet'in 100'üncü yılında, bu ülkenin dağlarında bir tek terörist bırakm

2023-05-23 23:27 - Gündem

Çin, uzay istasyonuna yeni taykonot ekibini yolladı

2023-05-30 12:15 - Teknoloji

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde şampiyon İzmir'de belli olacak

2023-05-24 16:33 - Spor

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Hatay'daki konteyner kentlerinde 10 bine yakın afetzede konaklıy

2023-05-25 13:52 - Gündem

BDDK'dan bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin açıklama

2023-05-24 22:27 - Ekonomi

Ukrayna: Rus ordusu Dnipro'da hastaneye füze saldırısı düzenledi, 2 ölü, 30 yaralı

2023-05-26 18:17 - Dünya

İlgili Haberler

Jose Mourinho, PFDK'ye sevk edildi

20:28 - Spor

Trabzonspor, Fatih Tekke ile sözleşme imzaladı

17:37 - Spor

Manchester United, 100 bin kişilik yeni stat projesini duyurdu

17:33 - Spor

Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları bu yıl 4 etaptan oluşacak

17:32 - Spor

Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de 2025-2026 sezonu başlangıç tarihleri belli oldu

16:48 - Spor

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan: Dualarımız Filistin ile kalplerimiz her daim kardeşlerimizle

22:47 - Gündem

Türk zırhlı araçları Estonya'ya güç kattı

22:28 - Ekonomi

Irak'ta 4,8 büyüklüğünde deprem

22:22 - Dünya

Ukrayna, ABD'nin "30 günlük acil ateşkes" teklifini kabul etmeye hazır olduğunu açıkl

22:17 - Dünya

Türkiye Diyanet Vakfından Etiyopya'da 35 bin ihtiyaç sahibine ramazan yardımı

21:22 - Gündem