?>

ÇAYKUR'da Kovid-19 tedbirleriyle üretim sürüyor

ÇAYKUR'un, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında üretim faaliyetlerine genelge ve yönetmeliklere uygun şekilde belirtilen önlemleri alarak devam ettiği bildirildi.

Ekonomi - 5 yıl önce

ÇAYKUR'un, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında üretim faaliyetlerine genelge ve yönetmeliklere uygun şekilde belirtilen önlemleri alarak devam ettiği bildirildi.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 önlemleri çerçevesinde 16 Mart'tan itibaren paketleme fabrikasında olduğu gibi bütün ünitelerde düzenli aralıklarda çalışma ve sosyal ortamlarda dezenfekte yapıldığı, fabrika sahalarının köpüklü suyla yıkandığı belirtildi.

İş başı için giriş yapan bütün personelin ateşinin kontrol edildiği, ziyaretçi girişlerinin salgının başladığı günden itibaren yasaklandığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İşletmelerimizde çay nakliye şoförlerinin araçları içinde kalmaları konusunda tüm birimlerimiz uyarılmış, şoförlerin araçtan dışarı çıkması yasaklanmıştır. Giriş ve çıkışlar mutfak ve asansörler gibi ortak kullanım alanlarında ve üretim sahasında sosyal mesafe kuralı uygulanmaktadır.

Bütün çalışanlarımıza talepleri doğrultusunda ücretli ya da mazeretli izinleri kullandırılmakta ve esnek çalışma uygulamaları yapılmaktadır. İş yeri mescitlerimiz ilk alınan tedbirler doğrultusunda ibadete kapatılmış, kullanılmaması yönünde personelimiz uyarılmıştır."

- ''Ismarlama haberlerle ilgili yasal haklar kullanılacak''

Açıklamada, çalışanlara toplu iş sözleşmesi gereği yol ücreti ödendiği belirtilerek, buna bağlı olarak çalışanların fabrikalara kendi imkanlarıyla geldiği, teşekkülün herhangi bir servis aracının tahsis etmesinin söz konusu olmadığı da vurgulandı.

Çalışanların kendi imkanlarıyla gelip gitmeleri esnasında kullandıkları araçların düzeninin ise genel hükümlere tabi olduğu ve ilgili kamu otoriteleri tarafından kontrol edildiği aktarılan açıklamada, "Hal böyle iken bazı basın yayın kuruluşlarında ÇAYKUR'un ve çayın hedef alınması sadece kötü niyetle izah edilemez.

Bu provokatif haberlerin amacı, ÇAYKUR'da üretimin durması ve tüm Türkiye'de çay ile ilgili infial oluşmasıdır. Bu gerçekler doğrultusunda söz konusu ısmarlama haberlerle ilgili müstahsillerimiz, çalışanlarımız ve tüketicilerimiz adına yasal haklarımızı kullanacağız." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Sarkuysan'da üretim faaliyeti normale döndü

2020-04-13 15:28 - Genel

New York'ta Kovid-19/ koronavirüs salgınında 731 ölümle en yüksek can kaybı

2020-04-07 22:32 - Dünya

Sanayi üretimi ilk çeyrekte güçlü büyümeye işaret ediyor

2020-04-13 17:47 - Ekonomi

31 ilde ekmek dağıtımı bugün de sorunsuz devam ediyor

2020-04-12 19:46 - Ekonomi

Kumbaralarındaki 211 lirayı Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışladılar

2020-04-10 03:32 - Gündem

'Atıksu Yönetimine İlişkin Önlemler Genelgesi yayımlandı

2020-04-09 19:07 - Gündem

Yüksek tansiyon hastalarına Kovid-19'dan korunmak için uyarılar

2020-04-08 14:52 - Sağlık

Evde sıkılan çocuklara belediye ekiplerinden 'masal' desteği

2020-04-10 15:22 - Çevre-Hayat

Kovid-19'la mücadele kapsamında atık suların yönetimine ilişkin önlemler alındı

2020-04-09 19:57 - Gündem

Kaspersky Innovation Hub oyun startupları arıyor

2020-04-14 14:52 - Genel

İlgili Haberler

Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı açıldı

20:27 - Ekonomi

Tesla'nın Almanya'daki otomobil satışlarındaki "düşüş ivmesi" devam ediyor

18:32 - Ekonomi

Türkiye'nin fındık ihracatının yüzde 34'ü Trabzon'dan yapıldı

17:48 - Ekonomi

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Türkiye, her sene rekorlar kırarak yoluna devam ediyor

17:37 - Ekonomi

"Sapanca cevizi" coğrafi işaretle tescillendi

17:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Çin ile herhangi bir savaşa "hazırlıklı" olduklarını söyledi

20:43 - Dünya

Brüksel'de "Türk Devletleri Teşkilatı Bölgesel Su Forumu" düzenlendi

20:38 - Dünya

MSB, kar nedeniyle mezrada mahsur kalan kişinin kurtarılma anlarını paylaştı

20:32 - Gündem

Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı açıldı

20:27 - Ekonomi

Zelenskiy, savaşı sona erdirme yönündeki planın yakın gelecekte hazır olacağını belirtti

20:22 - Dünya