?>

ÇAYKUR'da Kovid-19 tedbirleriyle üretim sürüyor

ÇAYKUR'un, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında üretim faaliyetlerine genelge ve yönetmeliklere uygun şekilde belirtilen önlemleri alarak devam ettiği bildirildi.

Ekonomi - 5 yıl önce

ÇAYKUR'un, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında üretim faaliyetlerine genelge ve yönetmeliklere uygun şekilde belirtilen önlemleri alarak devam ettiği bildirildi.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 önlemleri çerçevesinde 16 Mart'tan itibaren paketleme fabrikasında olduğu gibi bütün ünitelerde düzenli aralıklarda çalışma ve sosyal ortamlarda dezenfekte yapıldığı, fabrika sahalarının köpüklü suyla yıkandığı belirtildi.

İş başı için giriş yapan bütün personelin ateşinin kontrol edildiği, ziyaretçi girişlerinin salgının başladığı günden itibaren yasaklandığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İşletmelerimizde çay nakliye şoförlerinin araçları içinde kalmaları konusunda tüm birimlerimiz uyarılmış, şoförlerin araçtan dışarı çıkması yasaklanmıştır. Giriş ve çıkışlar mutfak ve asansörler gibi ortak kullanım alanlarında ve üretim sahasında sosyal mesafe kuralı uygulanmaktadır.

Bütün çalışanlarımıza talepleri doğrultusunda ücretli ya da mazeretli izinleri kullandırılmakta ve esnek çalışma uygulamaları yapılmaktadır. İş yeri mescitlerimiz ilk alınan tedbirler doğrultusunda ibadete kapatılmış, kullanılmaması yönünde personelimiz uyarılmıştır."

- ''Ismarlama haberlerle ilgili yasal haklar kullanılacak''

Açıklamada, çalışanlara toplu iş sözleşmesi gereği yol ücreti ödendiği belirtilerek, buna bağlı olarak çalışanların fabrikalara kendi imkanlarıyla geldiği, teşekkülün herhangi bir servis aracının tahsis etmesinin söz konusu olmadığı da vurgulandı.

Çalışanların kendi imkanlarıyla gelip gitmeleri esnasında kullandıkları araçların düzeninin ise genel hükümlere tabi olduğu ve ilgili kamu otoriteleri tarafından kontrol edildiği aktarılan açıklamada, "Hal böyle iken bazı basın yayın kuruluşlarında ÇAYKUR'un ve çayın hedef alınması sadece kötü niyetle izah edilemez.

Bu provokatif haberlerin amacı, ÇAYKUR'da üretimin durması ve tüm Türkiye'de çay ile ilgili infial oluşmasıdır. Bu gerçekler doğrultusunda söz konusu ısmarlama haberlerle ilgili müstahsillerimiz, çalışanlarımız ve tüketicilerimiz adına yasal haklarımızı kullanacağız." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame' yangının ardından onarılmayı bekliyor

2020-04-14 15:16 - Gündem

YÖK'ten öğretmen adayı son sınıf öğrencilerine 'uygulama eğitimi' kararı

2020-04-07 17:17 - Eğitim

New York'ta Kovid-19/ koronavirüs salgınında 731 ölümle en yüksek can kaybı

2020-04-07 22:32 - Dünya

Sanayi üretimi ilk çeyrekte güçlü büyümeye işaret ediyor

2020-04-13 17:47 - Ekonomi

Kumbaralarındaki 211 lirayı Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışladılar

2020-04-10 03:32 - Gündem

31 ilde ekmek dağıtımı bugün de sorunsuz devam ediyor

2020-04-12 19:46 - Ekonomi

'Atıksu Yönetimine İlişkin Önlemler Genelgesi yayımlandı

2020-04-09 19:07 - Gündem

Yüksek tansiyon hastalarına Kovid-19'dan korunmak için uyarılar

2020-04-08 14:52 - Sağlık

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısı 1,5 milyonu aştı

2020-04-09 02:47 - Dünya

Ölüyoruz, demek ki yaşanılacak…

2020-04-13 06:59 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Münih'te 'Teröre Finansman Yok Konferansı'na katıldı

16:57 - Ekonomi

TMSF'den "kayyımlık yetkileri ile ilgili iddialara" ilişkin açıklama

12:48 - Ekonomi

Gelişen ikili ilişkiler ışığında Slovenya'ya ihracat rekoru kırıldı

12:33 - Ekonomi

THK 100. yaşında yeniden yapılanmaya odaklanacak

12:27 - Ekonomi

Maliye, kırmızı et sektörünün devlerini kayıt dışılık takibine aldı

12:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya