?>

Çavuşoğlu’ndan ABD’nin Suriye’den çekilmesi açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyarette bulunduğu Malta’da Dışişleri Bakanı Carmelo Abela ile basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, ABD’nin Suriye’den ayrılmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, "DEAŞ ile savaşırken YPG/PKK gibi başka teröristleri desteklememeli" dedi.

Politika - 6 yıl önce

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyarette bulunduğu Malta’da Dışişleri Bakanı Carmelo Abela ile basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, ABD’nin Suriye’den ayrılmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, "DEAŞ ile savaşırken YPG/PKK gibi başka teröristleri desteklememeli" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret için geldiği Malta’da Dışişleri Bakanı Carmelo Abela ile basın toplantısı düzenledi. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 51’inci yılında olunduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "2017 yılında ticaret hacmimizi 2 katına çıkararak 5 milyar dolara ulaştık. Bu yıl 600 milyon dolar daha arttırmayı hedefliyoruz ancak asıl hedefimiz 1 milyar dolar. Kolaylıkla bu hedefe ulaşabiliriz. Türk iş adamlarının Malta’daki yatırımları 1,3 milyar dolara ulaştı" dedi.

İkili görüşmenin çok yönlü ve ayrıntılı olduğuna değinen Çavuşoğlu, kültür, eğitim ve turizm alanlarında çok fazla ortaklık olduğunu hatırlatarak, "Birçok Türk, İngilizce öğrenmek için Malta’ya geliyorlar ve çok memnunlar. Aynı zamanda birçok Türk turistin tatil rotası Malta olduğu gibi, Maltalılar da tatil için Türkiye’yi tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

BÖLGEDE İSTİKRAR İKİ ÜLKENİN DE ASIL HEDEFİ

Bölgesel sorunlara değinildiği söyleyen Çavuşoğlu, iki ülkenin de aynı konumda olduğunu belirterek, "Ciddi problemler yaşayan Libya, Suriye ve Irak’ın istikrara ulaşmasından başka bir hedefimiz yok. Çünkü bu bölgede oluşan her mesele doğrudan bizim güvenliğimizle alakalı. Ciddi problemler yaşayan ülkelerde istikrarı sağlamak ikimizin de ortak hedefidir" dedi.

"ABD DEAŞ İLE SAVAŞIRKEN BAŞKA TERÖRİSTLERİ DESTEKLEMEMELİ"

ABD’nin Suriye’den çekilmesini memnuniyetle karşıladığını kaydeden Çavuşoğlu, "Türkiye olarak Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Evet DEAŞ yenildi ama tamamen silinmedi, birçok örgüt faaliyetlerini gizlice yürütüyor" dedi.

DEAŞ ile savaşması için bir terör örgütünün desteklenmesinin yanlış olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "DEAŞ ile mücadelede YPG/PKK gibi örgütlerin desteklenmemeli. ABD’nin başka bir örgüte yardım etmediği gibi birlikte de çalışmaması gerektiğini söyledik. Türkiye DEAŞ ile mücadele edebiliyor, Türkiye 4 binden fazla DEAŞ’lı teröristi etkisiz hale getirdi" diye konuştu.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Engelli öğrenciler 'çalıkuşu' ile sosyalleşiyor

2018-12-15 19:02 - Çevre-Hayat

Gölün ortasındaki ada "Tavşanlara" ev sahipliği yapıyor

2018-12-19 18:48 - Çevre-Hayat

"347 terör olayı oluşmadan engellendi"

2018-12-19 15:08 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'ABD'nin İran'a yaptırımlarını desteklemiyoruz'

2018-12-20 19:02 - Siyaset

Bakan Çavuşoğlu: Suriye'de bir leş kargası varsa o da YPG/PKK'dır

2018-12-18 08:02 - Gündem

Anadolu Efes CSKA Moskova deplasmanında

2018-12-19 13:50 - Spor

Ayşen Gruda yeniden yoğun bakıma alındı

2018-12-20 18:24 - Magazin

Yavuz Sultan Selim Köprüsü siste kayboldu

2018-12-18 17:20 - Günün Fotoğrafı

ABD 7 bin askerini Afganistan’dan çekiyor

2018-12-21 17:32 - Dünya

Rıza Kayaalp'in mutlu günü

2018-12-16 03:02 - Spor

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Kopenhag'da bir meydana "Filistin" adı verildi

22:17 - Dünya

Tahran'ın doğusunda bir askeri merkezde meydana gelen patlamada 1 asker öldü, 10 kişi yaralandı

22:12 - Dünya

Emine Erdoğan: AK Parti Kadın Kollarının başarısı emsalsizdir, tarihidir

21:27 - Siyaset

Trump, Meksika'nın, USMCA kapsamındaki ürünlerine gümrük vergisi uygulamayacaklarını açıkladı

21:22 - Dünya

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 83'e ulaştı

21:10 - Gündem