?>

Cannes Film Festivali’nde sessiz protesto

Fransa’nın Cannes şehrinde bu yıl 71’incisi düzenlenen Cannes Film Festivali’ne, kadın jüri üyeleri ve oyuncuların protestosu damga vurdu.

Magazin - 7 yıl önce

Fransa’nın Cannes şehrinde bu yıl 71’incisi düzenlenen Cannes Film Festivali’ne kadın jüri üyeleri ve oyuncuların protestosu damgasını vurdu.

Cate Blanchett’in öncülük ettiği protestoda, aralarında Jane Fonda, Salma Hayek, Marion Cotillard ve Kristen Steward gibi önemli yönetmen ve oyuncuların da bulunduğu 82 kadın, kırmızı halı üzerinde birlikte yürüyüp sessizce durarak sinema endüstrisindeki cinsiyet eşitsizliğine vurgu yaptı.

Cate Blanchett, film endüstrisinin cinsiyet eşitsizliğinden bahsederek, “1946’da Cannes Film Festivali’nin ilk baskısından bu yana bu merdivenlere tırmandıran kadın yönetmenlerin sayısını temsil eden 82 kadınımız var. Aynı dönemde, bin 688 erkek yönetici bu aynı merdivenlere tırmandı” dedi.

"TÜM KIZ KARDEŞLERİMLE KIRMIZI HALIDA DOLAŞTIĞIMI SÖYLEMEKTEN GURUR DUYUYORUM"

Protesto sonrası Fransız yönetmen Agnes Varda bir bildiri okudu. Varda, “Kadın olarak hepimiz kendi benzersiz zorluklarımızla karşı karşıyayız, ama bugün, bu merdivenlerde, kararlılığımızın ve ilerlemeye olan bağlılığımızın sembolü olarak birlikte duruyoruz” dedi.

Aktör Amber Heard ve Cate Blanchett, Cannes Film Festivali’nde kırmızı halıda yürüyüşe katılan diğer kadınlara verdiği desteği Twitter’da paylaştığı bir videoda dile getirdi.

Heard paylaştığı videoda, “Bu akşam, bu sektörde ve tüm sektörlerde yaptığımız tüm çalışmaları anmakla kalmayıp aynı zamanda ne kadar ilerlememiz gerektiğini de vurgulamak için dayanışma içinde omuz omuza tüm kız kardeşlerimle kırmızı halıda dolaştığımı söylemekten gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: IHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

TMSF kayyumluğunda şirketler yüzde 12 büyüdü

2018-05-08 19:30 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Premier Lig'de oynayan Türk futbolcularla buluştu

2018-05-14 13:30 - Spor

Erzurum’da Mayıs ayında kar yağdı

2018-05-08 19:57 - Gündem

'TSK, FETÖ mensuplarından temizlendikçe çok daha güçlendi'

2018-05-10 19:07 - Gündem

Aytemiz Alanyaspor Süper Lig'de kalmayı garantiledi

2018-05-14 00:29 - Spor

'Faiz indirimi 200 bin ek konut satışı getirecek'

2018-05-10 18:32 - Ekonomi

“Şok Marketler'in halka arzı beklenenin üzerinde ilgi görüyor“

2018-05-09 13:53 - Ekonomi

Genç Global Liderler listesinde tek Türk

2018-05-14 15:58 - Ekonomi

Kuveyt’in en büyük AVM’lerinden The Avenues'ta Mitsubishi Electric İmzası

2018-05-10 16:48 - Ekonomi

Ankara'da Cezayir kültürü rüzgarı

2018-05-13 22:32 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

'Külliye'de Ramazan' etkinlikleri çocukları eğlendirerek geliştiriyor

17:42 - Magazin

Kümbet Yaylası'nın karlı yamaçlarında snowboard etkinliği yapıldı

16:37 - Magazin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından deprem bölgesinde ramazan etkinliği

00:28 - Magazin

Fotoğraf tutkunları Erciyes'in zirvesinde bir araya geldi

16:23 - Magazin

'Külliye'de Ramazan' etkinlikleri yoğun katılımla sürüyor

18:22 - Magazin

Günün Manşetleri

Temiz enerjiden elektrik üretiminde suyun gücü ağır bastı

12:53 - Ekonomi

Kahve fiyatları rekor seviyeyi gördükten sonra yüzde 10'un üzerinde geriledi

12:47 - Ekonomi

İnşaat maliyetlerindeki artış 49 ayın en düşüğünde

12:43 - Ekonomi

Şehirler arası otobüs biletlerinde "Aile Yılı" indirimi

12:37 - Gündem

Terör örgütü DHKP/C soruşturmasında yakalanan 34 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor

12:32 - Gündem