Canan Karatay: Zeytinyağı ana sütünün aynısıdır!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından oluşturulan bir dizi etkinlik programına katılmak için Küçükçekmece’ye gelen Ünlü Diyetisyen Prof. Dr. Canan Karatay, “Zeytinyağı yağ değildir, ana sütünün aynısıdır” dedi.

Sağlık - 8 yıl önce

Küçükçekmece Belediyesi tarafından vatandaşların aşırı kilolarından kurtulmalarını sağlamak ve sağlıklı yaşam alanı oluşturmak adına oluşturduğu bir dizi etkinlik programına Prof. Dr. Canan Karatay katıldı. Öğle saatlerinde başlayan etkinliklerin ilkinde Küçükçekmece Belediye Başkanı Yardımcısı Besim Müftüoğlu ve Canan Karatay Hobi bahçelerini gezerek çocuklarla birlikte domates ve biber fidesi dikti. Fide dikim sırasında Prof. Dr. Canan Karatay çocuklara ve ailelerine tavsiyelerde bulundu.

Hobi Bahçelerini ziyareti sırasında açıklama yapan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, “Vatandaşlarımızın genel kültürel değerlerini artırmak amacıyla bu programları tertipliyoruz. Sağlık, siyaset, günlük problemleri gibi konuların çözümünü üretmek, çeşitli uzman kişileri çağırıp görüşlerimizi halkımıza ifade etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız uzman kişilere sorular sorup öğrenmek istediklerini alıyorlar. Bugün olduğu gibi vatandaşlar sağlık konusunda öğrenmek istediklerini öğreniyorlar. Amacımız Küçükçekmece’de ki insan kalitesini artırmak” dedi.

“TEREYAĞI VUCUDUN EN ÖNEMLİ BESİN KAYNAĞIDIR”

Hobi Bahçelerini gezerek çocuklara ve ailelerine tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, doğal yağların önemli bir besin kaynakları arasında olduğuna değindi. Yaptığı açıklamada tereyağının önemli bir besin kaynağı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay, “Doğal tereyağı, köy tereyağı tüketebilirler. Ben bir kardiyolog olarak kitabımda tereyağı nasıl yapılacak onu anlatıyorum. Çünkü, tereyağı kalbimizin iyi çalışması için önemlidir ve vücudumuzun iyi en önemli besinlerinden biridir. Damarlarımızın tıkanmaması içinde tereyağı önemlidir. Tereyağını köy yumurtasına kırıp yiyebilirsiniz, yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Hatta Orta Asya’da yaşayan kişiler çaylarına tereyağı koyarlar. Bizde de şeker üretilmeden önce çaylar tereyağı ile içilirdi. Tereyağının hiçbir zararı yoktur” diye konuştu.

“ZEYTİNYAĞI ANA SÜTÜNÜN AYNISIDIR”

Zeytinyağının önemli bir besin kaynağı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karatay, “Zeytinyağı çoklu doymamıştır, zeytinyağı da çok faydalıdır. Zeytinyağı yağ değildir. Doğal zeytinyağı ana sütünün aynısıdır. Zeytinyağı zeytin meyvesinin meyve suyudur. Çocuklara rahatlıkla zeytinyağı verebilirsiniz. zeytinin içine döküp yedirebilirsiniz. Zeytin en sağlıklı meyvedir, zeytinyağı da en sağlıklı meyve suyudur. Zeytin altındır, zeytinyağı da altın suyudur” şeklinde konuştu.

“DONDURMA BÜYÜKLERİN VE ÇOCUKLARIN ALDATMACASIDIR”

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çocukların yiyeceklerine dikkat etmeleri gerektiğini belirten Karatay, “Çocuklar dondurma yiyebilirler, yalnız dondurmalar maalesef mısır grubu şekeriyle yapıldığı için zararlı olabilir. Dondurma yediğiniz zaman gırtlağınızda yanma olursa bilin ki onun içinde sağlıklı şeker yok demektir. Annelerin yaptığı dondurmayı yesinler, onun dışında yemesinler. Dondurma bir yiyecek değildir, çocukların ve büyüklerin aldatmacasıdır” ifadelerini kullandı. Küçükçekmece Belediyesi Hobi Bahçelerinin gezisi sonrasında Prof. Dr. Canan Karatay, Atakent Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen söyleşi programına katıldı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beyazıt'taki eski ’Yolgeçen Hanı’ otel oluyor

2016-04-26 19:14 - Çevre-Hayat

Şehitten yürek yakan vasiyet

2016-04-27 01:12 - Genel

Uzmanından anne-baba olma kılavuzu

2016-04-24 13:17 - Gündem

Şehit olmadan önce Türk bayrağı istemiş

2016-04-27 01:06 - Genel

2015 Türkiye Fair Play Ödülleri sahiplerini buldu

2016-04-25 16:28 - Spor

Uçan kayık kazasının yaşandığı düğün salonu sahibi konuştu

2016-04-25 15:09 - Gündem

Tek hedef galibiyet

2016-04-24 14:42 - Spor

Türkiye sentetik biyolojide iddialı

2016-04-24 17:17 - Gündem

VW Golf R400 Projesinde Neler Olacak?

2016-04-28 17:18 - Teknoloji

TEOG sınav soruları ve cavapları açıklandı

2016-04-28 18:37 - Eğitim

İlgili Haberler

Yazın akciğer embolisi ve kalp krizi riskine karşı sıvı tüketiminin artırılması öneriliyor

12:33 - Sağlık

Vücuttaki aşırı yağlanma "lipödem" habercisi de olabilir

12:27 - Sağlık

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden 25 Ocak'taki teknik arızaya ilişkin açıklama

23:23 - Sağlık

Kontrolsüz protein takviyesi böbrek ve karaciğer sağlığını tehlikeye atıyor

14:02 - Sağlık

Ankara'daki beyin cerrahi operasyonunu Mısırlı yüzlerce hekim canlı yayında izledi

12:12 - Sağlık

Günün Manşetleri

Yargıtay, eşe başkasının yanında hakaret etmeyi boşanma nedeni saydı

12:23 - Gündem

Ülkelerin nükleer silahlara yatırımı, 2023'te silah şirketlerine 31 milyar dolar kazandırdı

12:17 - Ekonomi

Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

12:13 - Gündem

Mersin'de orman yangınlarına güçlü araç filosu ve yetkin ekiplerle müdahale edilecek

12:08 - Gündem

İran'daki cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için adayların kampanya süreci başladı

12:03 - Dünya