?>

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına saldıran teröristler İzmir'de yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, nisanda Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına terör saldırısı düzenlediği iddia edilen MLKP üyesi zanlılarının yakalandığını açıkladı

Asayiş - 2 yıl önce

Edirne

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Edirne İl Başkanlığındaki teşkilat buluşmasında, servis aracına yönelik yapılan saldırının ardından faillerin yakalanması için çalışma başlatıldığını söyledi.

Zanlıların yakalanması için özel bir ekip kurulduğunu aktaran Soylu, saldırıyı MLKP terör örgütü üyelerinin gerçekleştirdiğini belirtti.

Soylu, terör örgütü üyesi Seda Baykal ve Dilek Aksu'yla kuryelik yapan Mehmet Mustafa Uskar'ın yakalanıp derdest edildiğini bildirdi.

Saldırıda şehit olan infaz koruma memuru Cengiz Yiğit'in kanının yerde kalmaması için çalışma yaptıklarını anlatan Soylu şunları kaydetti:

"Bunu yapan MLKP terör örgütüydü. Bu MLKP terör örgütü zor bir örgüttür. Tam bir yıl boyunca bir evde iki kardeş gibi kendilerini tesettürlü, sabahtan akşama kadar Kur'an-ı Kerim'le uğraşan insanlar olarak etrafına tanıtan ve bu hain terör eylemini gerçekleştirmek için bizim 'hücre' dediğimiz bir yapılanma içerisinde bulunan iki kadın bu eylemi gerçekleştirdiler.

Ben o tarihten itibaren bu işle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğümüzde ve Bakanlığımızda özel bir ekip kurulmasını, bu çocuğumuzun kanının yerde kalmaması ve terör örgütüne haddinin bildirilmesinin lazım geldiğini düşünerek neredeyse her gün hem Emniyet Genel Müdürü'müz hem İstihbarat Başkanı'mıza 'Bu işi bulmamız lazım.' diyerek ortaya hakikaten önemli bir çalışma. Samanlıkta iğne arar gibi bir çalışma."

"On binlerce saat kamera görüntüleri izlendi"

Bakan Soylu, olayla ilgili on binlerce saat kamera görüntüsü izlediklerini anlatarak şunları kaydetti:

"Allah çalışanın yardımcısı olur. Bundan kısa bir süre önce bizim kanallarımızın içerisine düştüler. O günden beri de takip ediyoruz. Bu çocuğumuzu şehit eden, bu evladımızı bu kahramanımızı şehit eden çoluk çocuğuna nafakasını getirmek için sabahın erken saatinde işine gitmek için arkadaşlarıyla beraber servis içerisinde bulunan, bu MLKP terör örgütü üyesinin ki bütün yakalama görüntüleri de var. Basına vereceğiz.

Onlara öyle muamele gerekiyor çünkü. Onlara bir insan muamelesi gerekmez. Arkadaşlarımızın istihbaratta ortaya koymuş olduğu bütün başarıyla beraber, bir; eylemi gerçekleştiren Seda Baykal, MLKP terör örgütü üyesi. İki; Dilek Aksu eylemi gerçekleştiren, üç; bunlara da kuryelik yapan yine Mehmet Mustafa Uskar, Emniyet İstihbaratımız tarafından yakalanmış ve derdest edilmişlerdir."

Emniyet Genel Müdürlüğünden açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 20 Nisan'da cezaevi aracına bombalı saldırı gerçekleştiren 2'si kadın 3 teröristin İstanbul, İzmir, Bursa ve Balıkesir'de sürdürülen çalışmalar sonucu bugün akşam saatlerinde Dikili'de yakalandıkları bildirildi.

Cezaevi aracına yönelik saldırıda Ceza Koruma Memuru Cengiz Yiğit şehit olmuştu.

Öte yandan, operasyonun MİT Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığının ortak operasyonu sonucu gerçekleştirildiği ve yakalanan kadın teröristlerin isimlerinin ise Dilek Arsu ve Seda Baykan olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Esir Ermeni askerinin yarasını saran merhametli Azerbaycan askeri

2022-09-15 20:55 - Özel Haber

Amasya'da Ziyaret Barajı'na 100 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı

2022-09-14 17:31 - Ekonomi

Yasemin Adar Yiğit, ikinci kez dünya şampiyonu

2022-09-14 21:49 - Spor

Tarihi projede ilk etapta yapılacak konutların bölge ve illere göre sayıları belli oldu

2022-09-14 18:30 - Gündem

Dünya Güreş Şampiyonası başladı

2022-09-10 23:53 - Spor

HAVELSAN insansız hava aracı BAHA'yı yeniden tasarladı

2022-09-16 12:23 - Gündem

Rize'de şiddetli yağış heyelanlara yol açtı

2022-09-14 18:34 - Asayiş

İsveç'te hükümet kurmak için farklı koalisyon görüşmelerinin yapılması öngörülüyor

2022-09-13 12:08 - Dünya

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak: AB'ye gaz ihracatımız 50 milyar metreküp düşecek

2022-09-15 15:19 - Dünya

Rusya: Ukrayna'da Mıkolayiv bölgesinde özel operasyon merkezi karargahını vurduk

2022-09-16 16:25 - Dünya

İlgili Haberler

Kütahya'da yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 14 kişi yaralandı

08:15 - Asayiş

Bağcılar TEM Otoyolu'nda otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü öldü

08:14 - Asayiş

İzmir'de sahipsiz köpeklerin çocuğa saldırması güvenlik kamerasında

15:57 - Asayiş

Erzurum'da ekmek almaya giderken sahipsiz köpeklerin saldırdığı çocuk ağır yaralandı

14:53 - Asayiş

İstanbul'da suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 49 şüpheli tutuklandı

14:48 - Asayiş

Günün Manşetleri

İnşaat maliyetlerindeki artış 49 ayın en düşüğünde

12:43 - Ekonomi

Şehirler arası otobüs biletlerinde "Aile Yılı" indirimi

12:37 - Gündem

Terör örgütü DHKP/C soruşturmasında yakalanan 34 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor

12:32 - Gündem

Sultanbeyli'de iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

12:28 - Gündem

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler polis korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı

12:22 - Dünya