Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonunun (IFIA) himayesi altında, Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde Bakırköy'de gerçekleşen 4 Mart 2017 tarihine kadar sürecek İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) başladı. Uluslararası düzeyde hem buluşçular hem de yatırımcılar için önemli olan fuarda, önemli patent markaları da katma değerli ürünlerin patentlenmesi, ticarileşmesi ve bilincin artması için bilgilendirmeler yapacaklar.
Fuarda ilginç buluşlar sergileniyor
Çok sayıda buluşçunun yer aldığı fuarda 'Deprem Fatihi' ve 'Deprem Deney Masası' katılımcılarla buluşuyor. Depremin yapılara verdiği zararları engellemek için 'Deprem Fatihi' projesiyle yapı arasına yerleştirilen sistemle yapıya tesirini by-pas ediyor.
'Sahiller daha güvenli tatiller daha keyifli' sloganıyla buluşlarını sergileyen SecureBeach, deniz ve havuz kenarında yaşanabilen hırsızlık olaylarını engellemek için güvenlik kasalı ahşap ve plastik model şezlong ile şemsiyelerini sergiliyor.
Bunların yanı sıra park ve bahçelerde çocukların oynaması için geliştirilen yeni ürünler, modern tasarımlar, çeşitli uygulamalar ve daha birçok buluş katılımcılarla buluşuyor.
Akbulut: "Türkiye'de büyük bir çaba gösteriliyor"
Patent üzerine sanayi ve üniversite işbirliklerine sahip Adres Patent'in Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Abdullah Akbulut, yakın zamanda çıkan patent kanunu sonrası teknolojik ve ekonomik gelişmelere artı değer katan buluş ve inovasyon faaliyetlerinin artırılması için Türkiye'de büyük bir çaba gösterildiğini ifade etti.
Üniversitelerin geliştirdiği bilimsel bilginin ve yetiştirdiği insan kaynağının üretim süreçlerine entegrasyonunun, ekonomik gelişmeyi tetikleyecek en önemli unsurların başında geldiğine dikkat çeken Akbulut, "Bu entegrasyonda 'Kamu', 'Üniversite' ve 'Sanayi' olmak üzere üç önemli aktör bulunmaktadır. Teorik bilginin üretim süreçlerine entegrasyonunun sağlanması, bir diğer deyişle üniversite-sanayi işbirliğinin etkin bir şekilde gerçekleşmesi, belirttiğim üç önemli aktörün eş düzeydeki başarılarına ve sistematik bir bütünlük içerisinde hareket etmesine bağlıdır. Adres Patent olarak bu noktadan hareketle, 2023 hedefleri kapsamında 1 milyon patent başvurusu hedefini de göz önünde bulundurarak, sanayi ile üniversitenin bilimin ticarileştirilmesi noktasında birbirine muhtaç olduğunu ve bu gibi organizasyonlar aracılığıyla ortak çalışmalara imza atması gerekliliğine inanıyoruz" dedi.
Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Abdullah Akbulut, "4 Mart cumartesi akşamına kadar sürecek olan fuara, teknolojik gelişmelere ve yeniliklere ilgi duyan tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.
Kaynak: IHA
dikGAZETE.com