?>

Bulgaristan ile geri kabül protokolü imzalandı

Türkiye ile Bulgaristan arasında izinsiz ikamet eden kişilerin geri kabulüne ilişkin anlaşmanın uygulama protokolü imzalandı.

Gündem - 9 yıl önce

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Bu uygulama protokolleri geri kabul sürecinin sorunsuz bir şekilde işlemesini ve düzensiz göçle mücadelede yakın işbirliğinin sağlanmasının önemli enstrümanıdır. Bu uygulama protokollerinin birincisini bugün Sayın Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı ile Türkiye-Bulgaristan arasında biraz önce imzaladık” dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bulgaristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Rumyana Baçvarova ve beraberindeki heyetle iki ülke arasındaki işbirliğinin arttırılması amacıyla bakanlıkta bir araya geldi. İki bakan arasındaki görüşmede terörle mücadele, düzensiz göç ve sınır güvenliği konularında işbirliği imkanları ele alındı. Toplantının ardından Bakan Ala ile konuk Bakan Baçvarova tarafından “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bulgaristan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği Arasındaki İzinsiz İkamet Eden Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşmanın Uygulama Protokolü” imzalandı.Protokolün imzalanmasının ardından iki bakan ortak basın açıklaması yaptı.

Bakan Ala, Türkiye ve Bulgaristan’ın ilişkilerini karşılıklı anlayış ve işbirliği temelinde güçlendirme gayretinde olan iki komşu ülke olduğunu söyledi. İki ülke arasında çok etkili bir geleceğe dair işbirliği kurma konusunda da hemfikir olduklarını belirten Bakan Ala, “Sayın Başbakan Yardımcısı ile görüşmelerimizde iki ülke arasındaki ilişkilerimiz ile bölgesel ve küresel anlamdaki görüşmeleri kapsamlı bir biçimde ele alma imkanı bulduk. Bu çerçevede Suriye krizi ve her iki ülkeye de etkileri, düzensiz göç ve göçmen sorunları, terörle mücadele, kaçakçılıkla mücadele ve bakanlıklarımızı ilgilendiren diğer konularda işbirliğini ilerletme konusundaki kararlılığımızı bir kere daha teyit ettik” diye konuştu.

“BU GERİ KABUL ANTLAŞMASI UYGULAMA PROTOKOLÜNÜN HER İKİ ÜLKE İÇİN DE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Ülkemiz ile Avrupa Birliği arasında imzalanan geri kabul antlaşması çerçevesinde AB üyesi ülkelerle uygulama protokolleri imzaladıklarını hatırlatan Bakan Ala, şunları söyledi:“Bu uygulama protokolleri geri kabul sürecinin sorunsuz bir şekilde işlemesini ve düzensiz göçle mücadele de yakın işbirliğinin sağlanmasının önemli enstrümanıdır. Bu mekanizmanın işlemesi bakımından büyük önem taşımaktadır. Bu uygulama protokollerinin birincisini bugün Sayın Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı ile Türkiye-Bulgaristan arasında biraz önce imzaladık.

Bu geri kabul antlaşması uygulama protokolünün her iki ülke içinde hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye sizlerin takip ettiği gibi bu konuda kendi üzerine düşeni çok hızlı bir şekilde yerine getirmektedir. Bundan sonraki süreci de aynı kararlıkla devam ettireceğiz. Karşı karşıya olduğumuz ortak sorunlarla mücadelede Bulgaristan İçişleri Bakanı ile işbirliğimizin devam edeceğini biliyorum ve biz de bunu kararlılıkla devam ettireceğiz.”

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Adalet Bakanı savcıları uyardı

2016-05-05 16:11 - Politika

Teröristin evine operasyon: Gözaltılar var!

2016-05-01 20:33 - Asayiş

Trabzonspor tepki gösterince...

2016-04-30 17:07 - Genel

Arka Sokaklar'ın Hüsnü Çoban'ı merak edilen gerçeği açıkladı!

2016-04-29 15:57 - Magazin

Chia tohumu hakkında bilinmeyenler

2016-05-04 15:19 - Sağlık

'Poyraz' bebekle gelen ‘çifte’ sevinç

2016-05-02 13:32 - Gündem

Bakan Yılmaz: Hep birlikte inşa edeceğiz!

2016-05-04 21:25 - Genel

Ermenistan’ın açtığı ateş sonucu evler de kullanılamaz hale geldi

2016-04-29 22:02 - Dünya

Üniversitelilerden Kızılay’a kan bağışı seferberliği

2016-05-04 12:23 - Sağlık

Şehitlerin isim ve memleketleri belli oldu

2016-05-03 10:52 - Gündem

İlgili Haberler

Ardahan'da dondurucu soğukların etkisi sürüyor

11:08 - Gündem

Emine Erdoğan: Dualarımız Filistin ile kalplerimiz her daim kardeşlerimizle

22:47 - Gündem

Sahipsiz hayvanlar konusunda görevini ihmal edenlere soruşturma

16:08 - Gündem

Polonya Başbakanı Tusk, Türkiye'ye ziyarette bulunacak

16:03 - Gündem

Basit yargılama ve seri muhakeme ile 1 milyon 458 binden fazla dosya karara bağlandı

15:03 - Gündem

Günün Manşetleri

BM, Suriye'nin kuzeydoğusunun entegrasyonunu öngören anlaşmadan memnun

11:57 - Dünya

ABD Temsilciler Meclisi, federal hükümetin kapanmasını önleyen bütçe tasarısını onayladı

11:52 - Dünya

Yabancı plakalı araçlar, özel otoyollardaki geçiş ücretlerini ödemeden Türkiye'yi terk edemeyec

11:48 - Siyaset

Fransa'da kundaklanan caminin yetkilileri ibadethanelerine bir an önce kavuşmak istiyor

11:43 - Dünya

ABD Başkanı Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına yönelik tarifeleri yürürlüğe girdi

11:37 - Dünya