'Bu millet medeniyetine sahip çıkan büyük bir millettir'

İçişleri Bakanı Soylu, "Bu millet, hem medeniyetine hem değerlerine hem anlayışına sahip çıkan büyük bir millettir ve bu milletin bu coğrafya sahipliğini anlayamayanlar oyunlarına devam etmektedirler." dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

TRABZON

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen bayramlaşma programının ardından yaptığı açıklamada, Allah’tan, memleketin nice bayramlara sağlıkla, huzurla, afiyetle, birlik ve beraberlik içinde ulaşmasını nasip etmesini diledi.

Dün Hakkari'nin Yüksekova, Aktütün ve Derecik ilçeleriyle Van’ın Başkale ilçesinde ziyaretlerde bulunduğunu belirten Soylu, oralarda görüştüğü askerlerin ve şehit ailelerinin selamlarını iletti.

Soylu, bu bayramın geleneğin, göreneğin, inancın ve ortak değerlerin en önemli parçası olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Geçen hafta Malazgirt’teydik. Bizim ana yurdumuza girmemizi sağlayan unsurlar, bugün bu coğrafyanın içinde yaşayan unsurlardır. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı omuz omuza vererek, bugün ayyıldızlı bayrağımızın burada dalgalanmasını teşkil ediyorlar. Bu memleketin her noktasında şehitler tepesi var. Derecik’te, Malazgirt’te, Dumlupınar’da, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da Boğaz Köprüsünün, Külliye'nin önünde şehitler tepesi var. Bu millet, talimatla kendi hasletlerine ve özelliklerine sahip çıkan bir millet değil. Bugün de talimatla bayram kutlayan, birbiriyle bayramlaşan bir millet değil. Bu millet, hem medeniyetine hem değerlerine hem anlayışına sahip çıkan büyük bir millettir ve bu milletin bu coğrafyadaki farklı özelliklerini, bu coğrafya sahipliğini anlayamayanlar maalesef hem ülkemiz üzerindeki hem milletimiz üzerindeki oyunlarına devam etmektedirler. Başarılı olabiliyorlar mı? Olamıyorlar."

"15 Temmuz’dan sonra yeniden ayağa kalkış söz konusu"

Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Bugün gördüğümüz tablo, bunu bu ülkenin evladı olarak söylüyorum, bizim daha güçlü olmamız gerekliliğini bize telkin ediyor. Bu fotoğrafı bize veriyor. Biz güçlü olmadığımız zaman, ekonomimiz, eğitimimiz, sağlık hizmetlerimiz, uluslararası alanda attığımız adımlar güçlü olmaz. O zaman söyleyecek sözünüz de güçlü olmuyor. Onun için söyleyebilecek sözümüzün güçlü olduğu bir Türkiye’yi adım adım kucaklama mecburiyetinde olunduğunu bugün çok daha net görüyoruz. Biz bugün güçlü olmasaydık aynen batı dünyasında olduğu gibi Suriye’ye dışarıdan bakan, çaresiz kalan, oradaki yaşananları 'bizi ilgilendirmiyor, bizim sınırlarımız dışında' gibi insanlıkla bağdaşmayan bir durumla değerlendiren batı dünyası örneği ortaya koyardık. (Arakan'daki Müslümanlara yönelik katliam) Benim bugün bu memleketin bir vatandaşı olarak onur duyduğum meselelerden bir tanesi dün Dışişleri Bakanı bütün dünya dururken dünyaya çağrı yapıyor 'alın, masraflarını biz karşılayalım.' Bu, bugün geldiğimiz noktanın bence en önemli göstergesidir. Onun için çok daha güçlü olmalıyız."

Türkiye’nin her alanda kabiliyetlerinin yükseldiğini vurgulayan Soylu, ülkenin her köşesinde, her tarafında hem yatırımları hem gelişmeyi gerçekleştirebilecek bir anlayışı ortaya koyduklarını söyledi.

Muhabir: Tuğba Yardımcı

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kurbanlıklar bitsin diye başlatmadığı kampanya kalmadı

2017-08-29 13:47 - Gündem

Harvey Kasırgası'nın maliyeti 100 milyar dolara ulaşabilir

2017-08-29 01:57 - Dünya

Çocukları dikiş seti ile eğitecek

2017-09-01 14:47 - Ekonomi

SOLOTÜRK Ankara semalarında uçacak

2017-08-30 15:52 - Gündem

Arakanlı Müslümanlar yaşadıkları vahşeti anlattı

2017-08-30 22:27 - Dünya

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatıldı |İstanbul'da kapalı olan yollar

2017-08-30 12:17 - Gündem

'Gauland bir Nazi gibi konuşuyor'

2017-08-28 19:52 - Dünya

Günün Çizgisi...

2017-09-01 14:42 - Günün Çizgisi

Açık liseden Harvard'a uzanan başarı hikayesi

2017-08-29 16:17 - Eğitim

Hekimhan'da araç devrildi: 5 yaralı

2017-09-02 15:17 - Asayiş

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan: İmkanlarımızı müşterek refahımız için kullanmalıyız

12:08 - Siyaset

Bakan Fidan, TDT Gayriresmi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı marjında temaslarda bulundu

11:58 - Siyaset

AK Parti heyeti Çin'den Uygur Türkleri için "pozitif sinyal" ile döndü

11:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile Şuşa'da bir araya geldi

11:37 - Siyaset

Bakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile Şuşa'da bir araya geldi

22:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'e çeyrek finalde veda etti

00:18 - Spor

CANLI: Hollanda: 2 -Türkiye: 1

23:37 - Spor

Berlin’de Hollanda-Türkiye karşılaşması öncesinde bazı Türk taraftarlar gözaltına alındı

23:03 - Spor

CANLI: Hollanda: 0 -Türkiye: 1 (İlk yarı sonucu)

22:57 - Spor

Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunan bir kişi daha yakalandı

22:33 - Dünya