?>

'Bozkırın tezenesi'nin 'emaneti' gençlerde

Ölümünün yedinci yılında anılan halk ozanı Neşet Ertaş'ın yaşattığı "Abdal" kültürünü temsilen, Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinde eğitim gören gence bağlama emanet edildi.

Kültür Sanat - 5 yıl önce

Kırşehir

Halk ozanı Neşet Ertaş'ın yaşattığı "Abdal" kültürünü temsilen, Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinde eğitim gören ve ozanın akrabası olan bir gence, bağlama emanet edildi.

"Bozkırın tezenesi" olarak bilinen Ertaş, ölümünün 7. yılında Kırşehir'de farklı etkinliklerle anılıyor. Ozanın mezarı başındaki programın ardından "Sazımın Emaneti" etkinliği düzenlendi.

Neşet Ertaş'ın ustası ve babası Muharrem Ertaş'ın Bağbaşı Mahallesi'ndeki evinin önünde gerçekleştirilen programda, üzerinde etkinlik logosu bulunan, halk ozanının "temsili" bağlaması, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve "Bozkırın tezenesi"nin oğlu Hüseyin Ertaş tarafından, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinde eğitim gören Haydar Yasin Ertaş'a emanet edildi.

Halk ozanının akrabası olan Abdal genci Haydar Yasin Ertaş, programda yaptığı konuşmada, bu sazı kendisi ve arkadaşları adına almaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Neşet Ertaş'ın içinde yetiştikleri Abdal kültürünün en önemli temsilcilerinden birisi olduğunu vurgulayan Ertaş, "Onun sazının emanetini almak çok onur ve gurur verici. Bu emanete layık olmak ve geleceğe taşıyabilmek için çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Emanetin hakkını sonuna kadar vermeye çalışacağız." dedi.

Hüseyin Ertaş da babasının gençlere çok önem verdiğini hatırlatarak, "Gelecek onlarda. Bu, arkadaşımızın şahsında bütün gençlere verilmiş sembolik bir hediyedir. Bu kültürü benimseyen bütün gençlere verilmiş bir hediyedir. Her ne iş yaparlarsa yapsınlar, işlerini aşk ile yapsınlar." diye konuştu.

Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, sanatçılar Cengiz Özkan ve Ercan Kesal, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, Abdal geleneğinden gelen sanatçılar ve Neşet Ertaş'ın yakınları katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD'li siyasetçilerden Trump'a 'savaş çözüm değil' tepkisi

2019-09-20 03:17 - Gündem

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu'ndan açıklama

2019-09-19 00:37 - Spor

Maarif Okulları'na TEKNOFEST'te iki ödül birden

2019-09-23 13:45 - Bilim & Teknoloji

Şehrin en iyilerini Terma City taçlandırdı

2019-09-19 18:14 - Genel

'Prematüre doğumların en önemli faktörü sigaradır'

2019-09-23 18:05 - Sağlık

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan 'iklim değişikliği' mesajı

2019-09-23 01:24 - Genel

TDV Genel Başkanı Polat'tan Suriye'ye ziyaret

2019-09-21 20:26 - Genel

'Sanayileşmiş ülkeler küresel ısınmanın ana sebebidir'

2019-09-23 22:57 - Dünya

Taha Akgül ve Süleyman Atlı'dan AA'ya ziyaret

2019-09-25 18:11 - Spor

Rus milletvekilleri, Rönesans Holding'in Udokan Projesi'ni inceledi: Memnunuz!

2019-09-25 08:04 - Özel Haber

İlgili Haberler

Senegal Cumhurbaşkanı'nın eşi, TİKA'nın desteklediği el sanatları merkezini gezdi

20:07 - Kültür Sanat

Tek eliyle işlediği ürünlerin satışıyla ailesinin geçimine katkı sağlıyor

16:57 - Kültür Sanat

Geleneksel halılar üreten ev kadınları dokuma tezgahında özgürleşiyor

13:18 - Kültür Sanat

Muhasebeciliği bırakıp çocukluk hayali ahşap sanatına yöneldi

12:33 - Kültür Sanat

Muğlalı kadın dokuma ustası, ailesinin kuşaklardır sürdüğü geleneği geleceğe taşıyor

15:22 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İsveç'te farklı inanç gruplarının temsilcileri iftarda buluştu

01:58 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

İsrail, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının müzakereleri için Doha'ya heyet gönderecek

01:38 - Dünya

Dünya Kadınlar Günü'nde Batı Şeria'daki Filistinli kadınlar zorla yerlerinden edilmenin acısını yaşıyor

01:03 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden 'Suriye' çağrısı

00:42 - Dünya

İsrail, Lübnan'ın güneyine 20'den fazla hava saldırısı düzenledi

00:41 - Dünya