?>

Botoksun depresyona iyi geldiği kanıtlandı

İlerleyen yaşla birlikte belirginleşen mimik çizgilerini hafifletmek ya da ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan, kolay ve güvenilir bir yöntem olan botoksun, depresyona iyi geldiği kanıtlandı. Amerika’da yapılan psikiyatrik araştırmalarda, botoks uygulanan depresyon hastalarının

Sağlık - 8 yıl önce

Botokstan zarar görenlerin sayısının yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Estelite Güzellik Merkezi uzmanları, botoksla ilgili adeta şehir efsanesine dönüşen yanlış bilgilere dikkat çekerek, kaynağı güvenilir olmayan bilgilere itibar edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. Adana’da hizmet veren Estelite Güzellik Merkezi’nin kurucularından Dr. Dilek Şire Eren, botoksla ilgili en çok merak edilen soruları yanıtladı. Yüzlerce alanda tedavi amacıyla kullanılan botoks üzerine yapılan çalışmalara her geçen gün bir yenisinin eklendiğini belirten Eren, “Yüzdeki yorgun ya da kızgın ifadeyi düzelterek kırışıklıkları tedavi etmek için uygulanan botoksun, aynı zamanda depresyon üzerine etkili olduğu kanıtlandı. Amerikan psikiyatrik araştırmalar dergisinde yayınlanan çalışmada botoks uygulanan depresyon hastalarının tedavisinde önemli bir iyileşme saptanmıştır. Tabi ki tek bir araştırmayla ‘botoks depresyona iyi geliyor’ demek yanlış ama uzmanların bu konu üzerine daha çok çalışma yapacakları kesin” dedi.

SAHTE BOTOKSA DİKKAT 

 Botoks yaptırmak isteyenleri sahte botoks konusunda uyaran Dr. Dilek Şire Eren, “Botoksun sahtesi olur mu? Olur. Uzakdoğu, Hindistan ve Pakistan’da üretilen botokslar hiçbir onay alınmadan üretildiği için Sağlık Bakanlığınca kullanımı yasaklanmıştır. Fakat ne yazık ki el altından yasak yolla satışı mevcuttur. O yüzden doktor olmayan ve güvenilir olmayan merkezlerde botoks yaptırılmamasını öneriyoruz” diye konuştu.

YAŞLANMAYI YAVAŞLATIYOR

Botoksun etkisi geçince daha kötü bir görünüme neden olduğu şeklindeki inanışın da yanlış olduğunun altını çizen Eren, şöyle devam etti: “Eski halini unutup, kırışıksız yeni görünümüne alışan insanlar eskiye döndüğünde böyle düşünebilir. Çünkü etkisi tamamen geçicidir. Hatta diyebiliriz ki, etkisi 3-6 ay arasında olan botoksun etki ettiği süreçte kırışıklıklarınız derinleşmediği için yaşlanma sürecinizi bile yavaşlatıyor,” “Botoksu bir kere yaptırınca hep yaptırmak gerekir” şeklindeki inancın da yanlış olduğunu dile getiren Eren, yılda bir kere ya da 2 kere yaptırarak gayet dinamik ve güzel bir görünüm elde edilebileceğini vurguladı. Eren, botoksun, kırışıklıkları tedavi etme etkisinin de bulunduğunu kaydetti.

ÜST DUDAĞA DİKKATLİ UYGULANMALI

Doğru uygulandığında botoksun akıllı bir bomba gibi hedefine kilitlendiğini ve kırışıklıkları birkaç gün içinde yok ettiğini ifade eden Dr. Dilek Şire Eren, “Kaş arası, alın ve göz çevresindeki kırışıklıklar botoks için en ideal uygulama alanlarıdır. Ancak üst dudağa çok düşük dozlarda, bu konuda ehil bir doktorun uygulaması gerekir. Yanlış noktalara yüksek doz uygulama ıslık çalma, çorba içme, ‘333’ deme gibi dudağı öne alarak yaptığınız hareketlere engel olabilir” dedi.

Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Dilek Şire Eren, “Botoks yaptırdım ama hala çizgilerim var” diyenlere de şu yanıtı verdi: “Yıllar içinde yer etmiş derin kırışıklıklar, tek botoks uygulamalarıyla azalır ama ne yazık ki tamamen geçmez. Düzenli ve çok sayıda yapılan uygulamalardan sonra geçme ihtimali vardır. O yüzden en ideal hasta grubu mimik yapmıyorken, çizgisi olmayan ama mimikle birlikte çizgisi belirginleşen, çizgileri henüz yer etmemiş hastalardır.”

Eren, “Botokslu yüzü neden hemen anlıyorum?” sorusuna da, “Mimiksiz ve anlamsız hale gelen belki de aşırı ve hatalı botoks uygulanan yüzler anlaşılır. Normalde ideal botoks kişiyi daha dinamik ve daha dinlenmiş gösteren, kişiye tazelik katan uygulamadır” yanıtını verdi. Hakkında pek çok şehir efsanesi olsa da botokstan zarar görenlerin yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Dr. Dilek Şire Eren, “Botoksta uygulanan doz 10-70 ünite arasında değişmektedir. Hayati tehlike yaratabilecek dozu ise yaklaşık 3000 ünite olarak gösterilmiştir” dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakanlık noktayı koydu: Su çiçeği salgını yok

2016-05-27 19:56 - Sağlık

Bu kare Antalya’da çekildi

2016-05-22 17:04 - Genel

Mehmet Görmez: 'Eğitim tüm dünyanın en büyük sorunu'

2016-05-27 19:42 - Gündem

İş adamı İsmail Özbakar son yolculuğuna uğurlandı

2016-05-24 19:12 - Ekonomi

Şener Şen, 36 yıl sonra yeniden holding patronu olacak

2016-05-21 14:22 - Magazin

Selfieci Şehzade'nin Amasya turizmine katkısı

2016-05-22 14:17 - Gündem

Erdoğan: 'Kapıları açın, tel örgüleri kaldırın'

2016-05-22 13:32 - Siyaset

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya kimdir?

2016-05-24 15:17 - Siyaset

Sırp kasabı Miloşeviç, kendini -istemeden- zehirleyerek öldürmüş!

2016-05-26 03:59 - Özel Haber

Beyoğlu’nda davullu zurnalı Binali Yıldırım kutlaması

2016-05-22 20:24 - Genel

İlgili Haberler

Dünya Sağlık Örgütü: Dünya genelinde 800 milyondan fazla kişi diyabet hastalığıyla yaşıyor

22:12 - Sağlık

İşitme kayıplı bebeklerde "erken tanı ve tedavi" rahatsızlığın önüne geçiyor

16:28 - Sağlık

Araştırma: Dünyada diyabet hastası sayısı 800 milyonu aştı

15:53 - Sağlık

Gaziantep Üniversitesi Hastanesi, 2 binden fazla çocuğa "ses" oldu

13:47 - Sağlık

Diyabetin zorluklarına diyalizle direniyor

12:32 - Sağlık

Günün Manşetleri

Abbas, iki devletli çözümün Gazze'ye saldırıların durmasına bağlı olduğunu söyledi

00:57 - Dünya

Bakan Tunç'tan yargıyla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifinin yasalaşmasına ilişkin paylaşım

00:03 - Siyaset

Hamas: Gazze'de ateşkese hazırız ancak İsrail aylardır hiçbir ciddi teklif sunmadı

23:47 - Dünya

Fransa-İsrail futbol karşılaşması Paris'te protesto edildi

23:42 - Dünya

Yargıya ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

23:17 - Gündem