?>

Bostan: 'Öğrencilerin formasyon talebi karşılanmalıdır'

Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan, öğrencilerin formasyon talebinin karşılanması gerektiğini söyledi.

Eğitim - 9 yıl önce

Yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin birçok yerinde fen-edebiyat, ilahiyat fakültesi ve beden eğitimi spor yüksekokulu öğrencilerinin pedagojik formasyon kontenjanlarının artırılmasını talep ettiğini hatırlatan Bostan, "Öğrenciler haklı mı? Elbette haklılar. 28 Şubat süreci ile ellerinden alınan öğretmen olma hakkını tekrar kazanmak istiyorlar. 

Siz bir taraftan pedagojik formasyonu olmayan kişileri öğretmen olarak atayacaksınız, diğer taraftan da öğretmenlik sınavına katılabilmek için formasyon eğitimi almak isteyen öğrencilerin kontenjanlarını alabildiğine sınırlandıracaksınız. Bu ne yaman çelişkidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi yazışmalarından anlaşıldığına göre 2014 yılında pedagojik formasyonu olmayan 396 ve daha fazla kişinin öğretmen olarak ataması yapılmıştır" ifadelerini kulandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunan Bostan, "Mili Eğitim Bakanlığı pedagojik formasyonu olmayan kişilerin öğretmen olarak atamasını yapma sevdasından bir an önce vazgeçmelidir. YÖK de fen-edebiyat ve ilahiyat fakültesi öğrencileri ile beden eğitimi spor yüksekokulu öğrencileri için öngördüğü 15 bin pedagojik formasyon kontenjanını 50 bine çıkarmalıdır. Geçen yıl yaklaşık 100 bin kişiye pedagojik formasyon verebilen üniversitelerimiz bu yıl 50 bin kişiye rahatlıkla formasyon verebileceği aşikardır. Gençlerimizin geleceğini hiç kimsenin karartma hakkı bulunmamaktadır. Yine fen-edebiyat, ilahiyat ve sağlık eğitim fakülteleri ile beden eğitimi ve spor yüksekokulu v.b. fakülte ve yüksek okulları işlevsiz hale getirmenin ne anlamı var? MEB’in ve YÖK’ün acilen öğretmen yetiştirme konusunda her yıl değişen değil, kalıcı ve akla uygun politikalar ortaya koyma zorunluluğu bulunmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Hanefi Bostan açıklamasını şöyle sürdürdü"Önümüzde iki seçenek bulunmaktadır. Ya eğitim fakülteleri ile fen edebiyat fakülteleri birleştirilmeli, ya da eskiden olduğu gibi ortaöğretim alan öğretmeni (lise öğretmeni) yetiştirme hakkı tamamen fen-edebiyat, ilahiyat, teknik eğitim ve sağlık eğitim fakülteleri ile beden eğitimi ve spor yüksekokullarına verilmelidir. Eğitim fakülteleri de okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim ve özel eğitime yönelik öğretmen yetiştirmelidir. 

Daha kaliteli bir eğitim için eğitim fakültelerinin ve fen-edebiyat fakültelerinin gerekli öğretim üyesini yetiştirmek ve istihdam için acilen çok sayıda öğretim üyesi ve elemanı kadrolarına ihtiyacı bulunmaktadır. Lafla kaliteli eğitim olmaz. Vakit geçmeden gerekli öğretim elemanı kadroları ihdas edilmelidir. YÖK, fen-edebiyat ve ilahiyat fakültesi öğrencileri ile beden eğitimi spor yüksekokulu öğrencilerine yönelik aldığı pedagojik formasyon kontenjanlarını sınırlama kararından vazgeçmeli veya bu kontenjanları makul bir sayıya çıkarmalıdır. Gençlerimizin kendilerini daha iyi yetişmeleri ve motivasyonları için bu gereklidir."

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Suriye için anlamlı kampanya

2015-11-16 21:35 - Genel

Galatasaray’da Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı

2015-11-18 22:02 - Spor

CHP yine ’Erdoğan-Davutoğlu gerilimi’ peşinde

2015-11-17 17:12 - Politika

BM Genel Sekreteri, Kadir Topbaş ile görüştü

2015-11-16 18:20 - Genel

Davutoğlu Blair’i kabul etti

2015-11-18 13:49 - Politika

Bedensel engelli kızın müthiş başarısı

2015-11-18 12:10 - Asayiş

Türkiye’nin yüzde 75’i...

2015-11-21 11:59 - Sağlık

Bayırbucak bölgesine saldırıya tepki gösterdi

2015-11-20 17:27 - Politika

Sosyal medyada İddaa tuzağı

2015-11-20 12:06 - Genel

6 milyonluk call center operasyonu: 45 gözaltı

2015-11-21 23:18 - Yerel haber-Şirket Haber

İlgili Haberler

Bazı illerde kar yağışı sebebiyle eğitime ara verildi

12:19 - Eğitim

Samsun, Sinop ve Kastamonu'da eğitime kar engeli

08:12 - Eğitim

Sinop ve Kastamonu'da eğitime kar engeli

02:12 - Eğitim

Sinop'ta taşımalı eğitime kar engeli

00:07 - Eğitim

Bazı illerde olumsuz hava şartları sebebiyle eğitime ara verildi

20:27 - Eğitim

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya