'Bölgenin tamamı teröristlerden temizlenecektir'

BBP Genel Başkanı Desteci, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yaptığı, bölgeyi teröristlerden temizlemektir. Bölgenin tamamı teröristlerden temizlenecektir." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

İSTANBUL

BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci, partisinin Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen 25. kuruluş yıl dönümü programında yaptığı konuşmada, Afrin operasyonuna destek verdiklerini söyledi.

'Zeytin Dalı Harekatı' başladıSosyal medyada Zeytin Dalı Harekatı'na kara propagandaTerör örgütü PKK'nın sosyal medya yalanları: 4 fotoğraf 4 gerçekTerör yandaşlarından sosyal medyada üç yalan dahaPYD/PKK'lı teröristlerden 'sivil elbise' aldatmacası

Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyinde Zeytin Dalı Harekatı gerçekleştirdiğini anımsatan Destici, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetin yetkilileri ve Dışişleri Bakanlığı'nın konuyu dünyaya çok iyi anlatmaları neticesinde Türkiye'nin haklılığının herkes tarafından kabul edilir hale geldiğini kaydetti.

Mustafa Destici, Rusya ve Amerika dahil olmak üzere Türkiye'nin karşısındaki tüm güçlerin geri atım atarak Türkiye'nin haklılığını kabul etmelerinin öncelikli sebebinin Mehmetçik'in kahramanlığı, devletin kararlı duruşu, Türk milletinin azmi ve cesaretinin etkili olmasından kaynaklandığını vurguladı.

"Bölgenin tamamı teröristlerden temizlenecektir"

Kahraman Türk ordusunun yanında olduklarını vurgulayan Destici, "İçerideki bazı terör uzantıları, PKK sevicileri, ülke düşmanları, vatan hainleri; Afrin'de bir terör devleti kurma özlemi içerisinde olanlar ve terör örgütünün gizli ortakları çıkmış 'Savaşa hayır' diyor. Ne savaşı kardeşim? Kim kimle savaşıyor? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yaptığı, bölgeyi teröristlerden temizlemektir. Buna da hiç kimse engel olamayacaktır. Bölgenin tamamı teröristlerden temizlenecektir." diye konuştu.

Kendine; aydın, gazeteci, akademisyen diyen kişilere "PKK her gün kundaktaki bebekleri öldürürken, Türkiye'nin içinde her türlü hainliği yaparken, terör örgütü Suriye'nin kuzeyinde Türkmen, Kürt, Arap demeden insanları yerlerinden uzaklaşarak devletini kurmaya çalışırken neredeydiniz?" diye sormak gerektiğini aktaran Destici, şöyle devam etti:

"O zaman niye sesiniz çıkmadı? Neden bildiri yayımlamadınız? Ey Türk Tabipler Birliği! Senin o zaman niye sesin çıkmadı? Bayırbucak'tan gelen Türkmen kardeşlerimizi tedavi etmeyip, ölüme terk eden doktorlara karşı sen niye bir bildiri yayımlamadın? Aynı şekilde Güneydoğu'da gizli gizli PKK'lı teröristleri, tedavi edip de Mehmetçik'i, polisi kasıtlı olarak ölüme terk edenlere karşı sen niye bir bildiri yayımlamadın? Yayımlamazlar çünkü, hainler. Dolayısıyla Türk milleti bugüne kadar bu hainlere prim vermemiştir ve vermeyecektir. Onlarla birlikte olan gafillere de sesleniyorum: Siz de gaflet uykusundan uyanın. Bu, PKK ve YPG zihniyetine sahip olanları başınıza yönetici ya da temsilci olarak koymayın. Yoksa, bu büyük Müslüman Türk milleti, size bedelini ödetmesini bilir."

Muhabir: Adem Demir

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Doria, resmen Evkur Yeni Malatyaspor'da

2018-01-27 00:02 - Spor

“Yetersiz uyku, vücudu pek çok sağlık problemine karşı açık hale getirebilir“

2018-01-22 16:37 - Sağlık

14 bıçak darbesi alan genç ağır yaralandı

2018-01-22 04:32 - Asayiş

Tombala partisine polis baskını

2018-01-25 14:02 - Asayiş

Ailesine tüfekle şaka yaparken başından vurularak öldü

2018-01-24 13:22 - Asayiş

'Tarih doktorları' iş başında

2018-01-23 17:02 - Kültür Sanat

Amatör spora vergi iadesi yoluyla destek geliyor

2018-01-27 15:02 - Spor

Beymen'e "Dünyanın En İyi Moda Perakendecileri" ödülü

2018-01-24 14:18 - Genel

ABD'den Afrin için 'PKK' itirafı

2018-01-26 04:32 - Genel

Sivasspor Robinho ile anlaştı

2018-01-22 17:15 - Spor

İlgili Haberler

AK Parti'li Durgut, elektronik sigara ve ısıtılmış tütün ürünlerinin tehlikesine dikkati çekti

22:33 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Suriye'yle ilişkiler) Kurulmaması için hiçbir sebep yok

15:38 - Siyaset

AK Parti'nin Kızılcahamam kampı programı belli oldu

15:22 - Siyaset

Bakan Fidan, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Yermak ve Savunma Bakanı Umerov'la görüştü

14:02 - Siyaset

Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış'ın cenazesi Düzce'de defnedildi

19:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze'de bir eve düzenlediği saldırıda 2'si çocuk 4 Filistinli öldü

03:28 - Dünya

Trump: Sorun Biden'ın yaşı değil, yetersizliği

00:22 - Dünya

Lübnan'dan dünya ülkelerine İsrail tehdidine karşı dayanışma gösterme çağrısı

00:08 - Dünya

Papa Franciscus gelecek yıl Türkiye'yi ziyaret etmek istediğini söyledi

23:38 - Dünya

İspanya, Uluslararası Adalet Divanında İsrail'in soykırımla yargılandığı davaya müdahil oldu

23:32 - Dünya